ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ολοκληρώθηκε η στείρωση των αδέσποτων

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 11:19

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων που εφάρμοσε ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με εθελοντές του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L και της γερμανικής φιλοζωικής οργάνωσης TierInsel Umut Evie.V.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δήμου. Με την υλοποίηση του προγράμματος στειρώθηκαν 98 αδέσποτα ζώα συντροφιάς (αναλυτικά 48 σκύλοι και 50 γάτες), αριθμός που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των εθελοντών. Όλες οι στειρώσεις περατώθηκαν χωρίς επιπλοκές και τα στειρωμένα ζώα, μετά από την απαραίτητη για την αποθεραπεία τους παραμονή στον χώρο ή σε σπίτια εθελοντών, επανεντάχθηκαν σύμφωνα με τον Νόμο 4039/2012 στην περιοχή, στην οποία έγινε η περισυλλογή τους.

Τα στοιχεία των ζώων που στειρώθηκαν και σημάνθηκαν θα κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές. Ο Δήμος Τυρνάβου αλλά και οι εθελοντικές οργανώσεις καλούν τους δημότες του Τυρνάβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής να υιοθετήσουν κάποιο από αυτά τα στειρωμένα ζώα, των οποίων τα στοιχεία θα αναρτηθούν σταδιακά τόσο στην ιστοσελίδα του Δήμου όσο και στη σελίδα του σωματείου. Το πρόγραμμα στειρώσεων είναι ένα μόνο τμήμα της ευρύτερης συνεργασίας του σωματείου με τον Δήμο Τυρνάβου, το οποίο θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η συνολική στρατηγική που σχεδιάζουμε περιλαμβάνει μέτρα που, αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε βάθος χρόνου σε έναν αριθμητικά διαχειρίσιμο πληθυσμό αδέσποτων ζώων, γεγονός το οποίο συνεπάγεται και ευρύτερα κοινωνικά οφέλη. Ο Δήμος Τυρνάβου δείχνει τη βούληση να αντιμετωπίσει με ουσιαστικό τρόπο το σημαντικό πρόβλημα αδέσποτων ζώων της περιοχής του και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, χωρίς η δημοτική αρχή να υποχωρήσει στις προσπάθειες εκφοβισμού που της ασκήθηκαν». Σημειώνεται ότι είχε αποσταλεί εξώδικο στον δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, το οποίο έκανε λόγο για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με την υγεία και προστασία των ζώων.

Στην εξώδικη απάντησή της η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ευζωία των ζώων και η δημόσια υγεία των δημοτών.

Επίσης, τα μέλη του σωματείου συγχαίρουν τους «δημότες Τυρνάβου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, βοηθώντας πολλές φορές και στην περισυλλογή των ζώων, στη συνεισφορά σε κουβέρτες και κλουβιά. Το πρόγραμμα δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί χωρίς την ομάδα των εθελοντών της γερμανικής φιλοζωικής οργάνωσης TierInselUmutEvie.V., που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, όπως και οι εθελοντές που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και πλαισίωσαν με τη συνεχή παρουσία τους το πρόγραμμα βοηθώντας στην οργάνωση, την περισυλλογή, την αποθεραπεία και την επανατοποθέτηση των ζώων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass