ΠΗΡΑΝ 5.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 70ΧΡΟΝΟ

Έδρασαν ξανά οι απατεώνες με τα τροχαία

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 11:12

Ένας 70χρονος Λαρισαίος έπεσε χθες θύμα των απατεώνων που εξαπατούν πολίτες, με το πρόσχημα του τροχαίου. Με τον 70χρονο να δίνει σε έναν άγνωστο άνδρα που παρίστανε τον αστυνομικό περί τις 5.000 ευρώ προκειμένου ο γιος του να «απαλλαγεί» των συνεπειών του νόμου, επειδή «προκάλεσε» θανατηφόρο δυστύχημα.

Οι απατεώνες έδρασαν ξανά χθες στη Λάρισα, καλώντας αρκετούς συμπολίτες που, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τους έλεγαν το ίδιο ψέμα. Ότι δηλαδή ο γιος τους ή η κόρη τους, οδηγώντας αυτοκίνητο προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα παιδί.

Ο δράστης που τηλεφωνεί στους ανυποψίαστους Λαρισαίους συστήνεται ως κρατικός λειτουργός και συνήθως αστυνομικός ή διοικητής της αστυνομίας, ενώ για να προκαλέσει συναισθηματική φόρτιση και σύγχυση στα υποψήφια θύματα, άλλος δράστης - τηλεφωνικά πάντα - παριστάνει το παιδί που εκλιπαρεί σε βοήθεια.

Ο υποτιθέμενος αστυνομικός ζητάει χρήματα, προκειμένου το παιδί του θύματος να «μην πάει φυλακή» λόγω του δυστυχήματος που προκάλεσε. Μάλιστα για να «εξυπηρετήσει» το υποψήφιο θύμα, αλλά και για να μη γίνει «σούσουρο» στο αστυνομικό τμήμα, ο απατεώνας προσφέρεται να στείλει «αστυνομικό» στο σπίτι του θύματος για να παραλάβει τα χρήματα.

Με αφορμή τις σημαντικές διαστάσεις της απάτης, από την ΕΛ.ΑΣ. κατά καιρούς σημειώνεται προς τους πολίτες ότι αφενός πρόκειται για απάτη, αφετέρου κανείς δημόσιος λειτουργός δεν μπορεί να «μεσολαβήσει» έτσι ώστε να αποκρυφτεί ένα τροχαίο δυστύχημα ή ο υπαίτιος να απαλλαγεί των συνεπειών του νόμου και μάλιστα με χρηματισμό. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται πως οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση τηλεφωνώντας στο «100».

Να σημειωθεί ότι, προ δεκαημέρου, απατεώνες με το ίδιο πρόσχημα είχαν ξανακαλέσει Λαρισαίους. Άγνωστος που συστήθηκε ως «διοικητής της αστυνομίας» κατάφερε να εξαπατήσει 76χρονη Λαρισαία, αποσπώντας 15.000 ευρώ, ενώ αρχικά της ζητούσε 30.000 ευρώ για να απαλλάξει το γιο της.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass