ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ…

Επισκευάζουν τα παλιά δέντρα και φωτάκια

*Άλλοι πάλι αγοράζουν ακόμη και χριστουγεννιάτικο χαρτί υγείας *Λύσεις και προτάσεις για όλα τα βαλάντια, σαράντα μέρες πριν την Άγια Νύχτα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 11:30

Της Ζωής Παρμάκη / Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Χρώμα και άρωμα Χριστουγέννων δίνουν στην αγορά της πόλης τα αντίστοιχα εποχιακά καταστήματα που άνοιξαν κιόλας από το περασμένο Σάββατο. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίδια και αγιοβασίληδες στήθηκαν ήδη στις βιτρίνες και περιμένουν τους Λαρισαίους ν΄ αγοράσουν για να διακοσμήσουν τα σπίτια τους.

Νωρίς νωρίς, τα ευρωπαϊκά έθιμα της αγοράς εγκαθιδρύονται και στη Λάρισα.

«Επιλέξτε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στολίστε το με μπάλες, στολίδια και φωτάκια» προτείνουν οι καταστηματάρχες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι τιμές παραμένουν οι ίδιες τα τελευταία χρόνια «είναι για όλα τα βαλάντια, αν και οι καταναλωτές εμφανίζονται συγκρατημένοι και φειδωλοί στις αγορές τους». Είναι άλλωστε και πολύ νωρίς ακόμη, σαράντα γεμάτες μέρες πριν η Φάτνη υποδεχτεί το Θείο Βρέφος...

Η εορταστική διακόσμηση του σπιτιού μπορεί να επιτευχθεί με ακόμη πιο οικονομικές λύσεις, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του χώρου οι οποίοι αναλαμβάνουν ακόμα και μικρές επισκευές σε δέντρα και φωτοσωλήνες των περασμένων ετών.

Με τις τιμές στα στολίδια να ξεκινούν από τα 0,50 λεπτά του ευρώ στα εποχικά καταστήματα της πόλης οι καταναλωτές μπορούν να βρουν χριστουγεννιάτικα δέντρα παραδοσιακά με κλασικό φύλλωμα ή pvc σε πολλά σχέδια, διαστάσεις και τύπους. Μπάλες γυάλινες και άθραυστες σε όλα τα χρώματα, στολίδια παιδικά και παραδοσιακά, κορυφές δέντρων κλασικές, αστέρια, αγγέλους, φωτιζόμενες φάτνες ξύλινες ή από αφρώδες υλικό, λαμπάκια για το δέντρο με πρόγραμμα, με ήχο, επεκτεινόμενα, λευκά ή πολύχρωμα, κουρτίνες από φωτάκια ασύμμετρες και συμμετρικές, φωτοσωλήνες για τον εξωτερικό στολισμό μπαλκονιού.

Ξεχωριστό χώρο καταλαμβάνουν στα καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη τα ξύλινα διακοσμητικά, για παραδοσιακή παραμυθένια διακόσμηση, κάλτσες κρεμαστές που θα περιμένουν τα δώρα από τον Άγιο Βασίλη, κλασικά καρουσέλ με κίνηση και μελωδία, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και μινιατούρες από λούνα πάρκ. Χριστουγεννιάτικα στεφάνια για την πόρτα και το τζάκι, κορδέλες κόκκινες, χρυσαφί αλλά και από λινάτσα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΝΤΟΥ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε όλους τους χώρους του σπιτιού προτείνουν για φέτος οι ειδικοί των… Γιορτών. «Δε θα πρέπει να περιοριστούμε στο καθιστικό αλλά να φροντίσουμε να κάνουμε χριστουγεννιάτικο κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας» προτείνουν.

Είτε μέσα Νοέμβρη είτε αρχές Δεκεμβρίου, ο στολισμός δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα. Δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στον στολισμό μόνο του δέντρου στο σαλόνι του σπιτιού αναφέρουν καταστηματάρχες με χριστουγεννιάτικα είδη. Αντιθέτως, αυτό που προτείνουν είναι να γεμίσει με στολίδια κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Ακόμα και το μπάνιο. Ναι, το μπάνιο. Μάλιστα όπως λένε είναι ο πιο εύκολος χώρος για διακόσμηση, βάζοντας απλά κόκκινο και λευκό σε χρηστικά αντικείμενα και κρεμώντας χριστουγεννιάτικες μπάλες από τους κρίκους της κουρτίνας. Για τους πιο τολμηρούς κυκλοφορεί στην αγορά και χαρτί υγείας με στάμπες χριστουγεννιάτικες.

Για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού προτείνουν τις φετινές γιορτές πράσινες γιρλάντες, μηνύματα χριστουγεννιάτικα, διακοσμητικά, φωτάκια, ζαχαρωτά, χριστουγεννιάτικα στεφάνια ή ένα μικρό δεντράκι μπορούν να διακοσμήσουν το υπνοδωμάτιο.

Όσο για τη βεράντα και τον κήπο του σπιτιού «κρούουν τον κώδωνα» στις υπερβολές. Υποστηρίζουν ότι πρέπει να στολίζουν το μπαλκόνι με πιο λιτά διακοσμητικά, όπως φαναράκια, γιρλάντες με χιονοστιβάδες, καμπανάκια και να αποφύγουν τα πολύχρωμα φωτάκια. Μπορούν ακόμα να τοποθετήσουν μερικά γλαστράκια με μικρά φυσικά έλατα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass