ΦΥΛΑΚΙΣΗ 4 ΕΤΩΝ ΣΕ 70ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Πυρά» από… πολεμική σύνταξη

*Έπαιρνε τη σύνταξη χηρείας της πεθαμένης μάνας του από το 2001

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 12:40

Μπορεί ο πόλεμος να έχει τελειώσει πάνω από μισό αιώνα όμως τα έμμεσα «πυρά» συνεχίζουν να πλήττουν το ελληνικό δημόσιο ακόμα και σήμερα…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα περίπτωση πολεμικής σύνταξης που προοριζόταν για τη χήρα ενόσω ήταν ζωντανή, όμως επωφελούνταν ο γιος παρά το γεγονός πως και η μητέρα του έφυγε από τη ζωή πριν πολλά χρόνια. Πρόκειται για μια από τις πολλές υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω των δικαστηρίων από τις ευρύτερες περιοχές.

Σ’ αυτήν που εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στο εδώλιο βρισκόταν ένας 70χρονος από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας που μπορεί να έχασε τη μητέρα του από το 2001 όμως αυτός συνέχιζε να λαμβάνει την πολεμική σύνταξη χηρείας από τον πατέρα του. Σύμφωνα με όσα κατηγορούνταν «παρασιώπησε αθέμιτα από τα όργανα του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα από τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους» το συγκεκριμένο θάνατο και δεν ενημέρωσε αρμοδίως όπως όφειλε να κάνει. Έτσι «παραπλάνησε τα αρμόδια όργανα ότι δεν έχει επέλθει μεταβολή» στην κατάσταση της μητέρας του. Όλο αυτό γινόταν ως το 2012 έτος που έγινε αντιληπτός από τα αρμόδια όργανα. Ώσπου να σταματήσει όμως η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο είχε ξεπεράσει ήδη τις 63 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υπογράμμισε πως έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ενημερώσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει αλλά ούτε και να το αντιληφθεί. «Θέλει να ησυχάσει απ’ αυτήν την ιστορία» τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης.

Κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 30 χιλιάδων ευρώ. Τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως ενώ το δικαστήριο αποφάνθηκε η έφεση που κατατέθηκε να έχει αναστέλλουσα ισχύ.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass