ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ. ΤΑΧΟΣ

«Εκπτωτος» ο δημοτικός σύμβουλος Αλ. Γεωργούλης

Δημοσίευση: 15 Νοε 2016 10:32 | Τελευταία ενημέρωση: 15 Νοε 2016 10:34

Την παρέμβαση της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής, προκειμένου να τεθεί σε αργία ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ζητά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημ. Τάχος.

Αφορμή οι «αδικαιολόγητες απουσίες» του κ. Γεωργούλη από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επισημαίνει ο κ. Τάχος στις επιστολές του προς τον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Τάχος εξηγώντας την απόφασή του, να κινήσει τη διαδικασία σε βάρος του κ. Γεωργούλη, σημειώνει στην «Ε» την «ανάγκη εφαρμογής και σεβασμού των κανόνων». Να σημειωθεί πως, στο πρόσφατο παρελθόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο εφαρμογής του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και, στην περίπτωση που κηρυχθεί έκπτωτος τελικά ο δημοτικός σύμβουλος (της παράταξης του πρώην δημάρχου Κων. Τζανακούλη) Αλέξ. Γεωργούλης, τότε τη θέση του αναμένεται να καταλάβει η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Κοτάκου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ο κ. Τάχος κίνησε τη διαδικασία, βασιζόμενος στο άρθρο 10, παράγραφος 4, του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων», στον οποίο σημειώνεται πως «αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν.3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος».

Έτσι ζήτησε την παρέμβαση του Ελεγκτή Νομιμότητας ή της αρμόδιας επιτροπής «επειδή όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων Γεωργούλης Αλέξανδρος έχει υπερβεί τα όρια απουσίας που προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων» όπως σημειώνει στην αρχική επιστολή, που απέστειλε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Για να επανέλθει, τον περασμένο Σεπτέμβριο και, απαντώντας σε ερωτήματα της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, δεν υπήρξε δικαιολογημένη απουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργούλη, για καμία από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κατά τις οποίες απουσίαζε.

Σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ.3 του Ν.3852/2010 δεν υπήρξε σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την απουσία του δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργούλη από τις αναφερόμενες στο έγγραφό σας συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων.

Δεν υπήρξε συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργούλη σε επιτροπές, ούτε εκτελούσε προβλεπόμενα από τη νομοθεσία καθήκοντα, ούτε του είχε ανατεθεί νόμιμα κάποια εργασία από το Δημοτικό Συμβούλιο» κατέληγε η απαντητική επιστολή του κ. Τάχου.

Έτσι ο κ. Γεωργούλης, σε ό,τι αφορά στο τυπικό της διαδικασίας, αναμένεται να κληθεί σε «απολογία» για να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του, προκειμένου να αποφανθεί η αρμόδια Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο κ. Γεωργούλης, νωρίτερα, «κλήθηκε να παραιτηθεί» από μόνος του «για να αποφευχθεί η σημερινή διαδικασία» χωρίς να είναι γνωστή η απάντησή του.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass