Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΡΟΣ Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟ

«Θα επανέλθουμε με νέα μείωση τιμών στο νερό»

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:57

«Με γνώμονα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για μείωση της τιμής κατανάλωσης νερού εισηγηθήκαμε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ ΕΛ. το ειδικό τέλος 80% να μειωθεί κατά 70% με τελικό όφελος για τους καταναλωτές της τάξης μεσοσταθμικά σε ποσοστό περίπου 30%» αναφέρεται σε απαντητική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Ελασσόνας, με αφορμή τα όσα είχε επισημάνει ο πρώην δήμαρχος Γ. Πασχόπουλος. Και η απάντηση του νυν δημάρχου Ν. Ευαγγέλου συνεχίζει: «Το ποσοστό αυτό αποφασίστηκε έπειτα από ενδελεχή και στο μέτρο του δυνατού έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης.

Υποσχόμαστε πως με τη λήξη του οικονομικού έτους 2015 και έχοντας πλήρη καταγραφή των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης θα επανέλθουμε και σε περαιτέρω μείωση και εξορθολογισμό των τιμών προς όφελος των δημοτών μας. Επίσης, επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, πως αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να συμβεί από την ώρα που όλοι οι συνδημότες θα πληρώνουν το νερό που τους αναλογεί, όπως ήδη έχουμε δηλώσει.

Επιπλέον θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 2307 το οποίο τροποποιεί το άρθρο 26 του Ν. 1069 οι ΔΕΥΑ μπορούν να καθορίζουν «ειδικό τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης για τους κατοίκους των Δήμων ή κοινοτήτων ή συνοικισμών αυτών που μετέχουν στην επιχείρηση και οι οποίοι εξυπηρετούνται με δικό τους δίκτυο ανεξάρτητο από το ενιαίο δίκτυο της επιχείρησης και να θεσπίζονται διαφορετικά τιμολόγια ανά περιοχές ανάλογα με τα εκτελούμενα έργα ή με το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων της περιοχής». Φυσικά αν είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε το κόστος λειτουργίας για την παροχή νερού στους πρώην Δήμους που συνενώθηκαν με τον Δήμο Ελασσόνας θα εξορθολογίζαμε το τιμολόγιο όπως αρχικά αναφέραμε ότι έχουμε ως στόχο.

Είμαστε σίγουροι πάντως πως ο σχεδιασμός μας και η βοήθεια των συμπολιτών μας θα μας επιτρέψουν τελικά να προβούμε σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση από αυτή που αρχικά είχαμε υποσχεθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass