ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Στάση εργασίας στο Δημόσιο, σύσκεψη στο ΕΚΛ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:29

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου καλεί για σήμερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα το ΠΑΜΕ Δημοσίου της ΑΔΕΔΥ, στελέχη του οποίου χθες σε συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΛ επισήμαναν ότι πλέον η κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασθενείς και ότι τα προβλήματα σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς.

Στη συνέντευξη τα μέλη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την πλειοψηφία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ για μη ενημέρωση για τη στάση εργασίας και «υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων».

Επισημαίνοντας ότι ο αγώνας για δημόσια υγεία αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα ζήτησαν:

* Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα. Μονιμοποίηση επικουρικών, εργολαβικών, Voucher. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κινητικότητα.

* Kάλυψη άμεσα όλων των κενών σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό των δυο νοσοκομείων της πόλης μας και των κέντρων υγείας του νομού με μόνιμους διορισμούς

* Τώρα να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

* Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται.

* Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.

* Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

* Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΚΛ

* Εν τω μεταξύ χθες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των Δ.Σ. σωματείων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνδικαλιστικών οργανώσεων, αγροτών, ΕΒΕ, ΟΓΕ και φοιτητικών-σπουδαστικών συλλόγων , με θέμα την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα της υγείας.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων παρουσιάζοντας ένα διεκδικητικό πλαίσιο αγώνα που εντοπίζεται σε:

* Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, προληπτικής και επείγουσας ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

* Απόδοση όλων των κονδύλιων που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ!

* Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ.Υ., στο ΠΕΔΥ του Ν. Λάρισας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς προϋποθέσεις.

* Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι στη δημόσια και ιδιωτική υγεία.

* Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο ΓΝΛ και στο ΠΠΝΛ με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό.

* Να εξοπλιστούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με όλο τον αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό, να παρέχουν τα αναγκαία φάρμακα δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass