ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τεκμηρίωσαν νομικά τη γενοκτονία των Ποντίων

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:29

 

Με νομικό τρόπο τεκμηριώθηκε η γενοκτονία σε βάρος του ποντιακού ελληνισμού, σε εκδήλωση χθες το βράδυ στο Μέγαρο Δικηγόρων Λάρισας, αλλά επισημάνθηκαν και πτυχές ιστορικών και δικαιοπολιτικών ζητημάτων. Ουσιαστικά, έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθεί η ιστορική μνήμη, ώστε να υπάρχει νομική τεκμηρίωση, κατά των πράξεων των Τούρκων, σε ό, τι αφορά τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που τιμήθηκε χθες και είχε κεντρικό θέμα «Ποντιακή Γενοκτονία – Ζητήματα Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων». Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτριος Κατσαρός, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και πρώτος ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, με θέμα «Διεθνές Δίκαιο και Ποντιακή Γενοκτονία: Δικαίωμα στην Αλήθεια και Συλλογική Μνήμη», τεκμηριώνοντας τη διαπραχθείσα γενοκτονία, τονίζοντας και τη σπουδαιότητα της συλλογικής μνήμης, αλλά και με την επισήμανση ότι πολιτική και δίκαιο διασταυρώνονται πάνω στα ζητήματα της ποντιακής γενοκτονίας. Δεύτερος ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Λάρισας, ΜΔΕ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου κ. Δημήτριος Κούρτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Από τον Πόντο στη Συρία: Το Δίκαιο της Γενοκτονίας στο Σύγχρονο Διεθνές Σύστημα». Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Τρύφων Τσάτσαρος, Α’ αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass