ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ KAI ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ:

«Τιμούμε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων»

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:29

 

Στη μελανή στιγμή της ιστορίας του Ελληνισμού και στην Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο που έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου, αναφέρονται με δηλώσεις τους οι βουλευτές του νομού Βασίλης Κόκκαλης των ΑΝ.ΕΛ. και Χρήστος Κέλλας της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

19η Μαΐου, μελανή στιγμή της ιστορίας του Ελληνισμού, «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο». Το χρονικό μιας μεθοδευμένης εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού αναγνωρίζεται επισήμως ως γενοκτονία, αν και η επίσημη τουρκική θέση είναι ακόμα και σήμερα πως δεν υπήρξε γενοκτονία. Είναι εθνικό μας χρέος να μην λησμονούμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και να τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων, διότι τηρώντας τη στάση αυτή διατρανώνουμε την απόφασή μας να μην επιτρέψουμε την επανάληψη αντίστοιχων εγκλημάτων που θίγουν την ανθρώπινη αξία. Ο σεβασμός στην μνήμη τους δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο στη σημερινή ημέρα, τους χρωστάμε τη δικαίωση».

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φέτος, όπως και κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου, δεν ξεχνούμε τη Γενοκτονία των αδελφών μας Ποντίων, των Ελλήνων του Πόντου, που σφαγιάστηκαν άγρια και όσοι απέμειναν εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, μετά τις βαρβαρότητες των Τούρκων. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλους όσους βρέθηκαν χωρίς πατρίδα, σε εφαρμογή των σχεδίων μαζικής εξόντωσής τους. Τιμούμε τη μνήμη τους, ενισχύοντας έτσι τη συλλογική εθνική μνήμη που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε κράτος που σέβεται την ιστορία του. Ο δρόμος του μέλλοντος φωτίζεται από το παρελθόν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass