Γιαγιά με το κατεψυγμένο σπέρμα του νεκρού γιου της

ΣΑΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ 68ΧΡΟΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2023 8:03

ΜΑΔΡΙΤΗ
Η 68χρονη ηθοποιός από την Ισπανία που προκάλεσε σάλο στη χώρα της αποκάλυψε ότι ουσιαστικά έγινε γιαγιά, κάνοντας μια ολόκληρη διαδικασία με παρένθετη μητέρα στις ΗΠΑ και χρησιμοποιώντας το σπέρμα του γιου της και προφανώς το ωάριο δότριας.


Η συνέντευξη της Άνα Ομπρεγόν στο περιοδικό Hola πυροδότησε στην Ισπανία έναν νέο γύρο δημόσιας συζήτησης γύρω από τη βιοηθική της παρένθετης μητρότητας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του παιδιού.
Το μωρό, που είναι ηλικίας μερικών εβδομάδων, ονομάστηκε Άνα Σάντρα. Σύμφωνα με το περιοδικό Lecturas, η παρένθετη μητέρα που δέχτηκε να το κυοφορήσει είναι μια Κουβανή που ζει στο Μαϊάμι της Φλόριντας.
«Το κορίτσι αυτό δεν είναι κόρη μου αλλά εγγονή μου», είπε η ηθοποιός, ποζάροντας για το εξώφυλλο του περιοδικού «Hola» με το μωρό στην αγκαλιά της.
«Αν αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του γιου μου, πώς να μην την τηρήσω;» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι μόνο οι γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους για το θέμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
Το μοναδικό βιολογικό παιδί της Ομπρεγόν, ο γιος της Άλες Λέκιο, πέθανε από καρκίνο το 2020 σε ηλικία 27 ετών. Ήταν συγγενής, μέσω του πατέρα του, με τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας.
Στην Ισπανία απαγορεύεται κάθε μορφής παρένθετη μητρότητα, συμπεριλαμβανομένης και της αποκαλούμενης «αλτρουιστικής», δηλαδή, χωρίς καταβολή χρημάτων στη γυναίκα που κυοφορεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass