ΓΑΛΛΙΑ

Ακαρπη η πρώτη συνάντηση για το συνταξιοδοτικό

ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2023 7:42

ΠΑΡΙΣΙ
Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στη Γαλλίδα πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν και τις συνδικαλιστικές ενώσεις, που ως στόχο είχε να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση που έχει προκληθεί από την επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, κατέληξε σε «αποτυχία», σύμφωνα με τα συνδικάτα.


Η κυβέρνηση ήλπιζε να βρεθεί ένα πεδίο συνεννόησης, ενώ τα συνδικάτα από την πλευρά τους συνεχίζουν να ζητούν να αποσυρθεί η προωθούμενη από τον Εμανουέλ Μακρόν μεταρρύθμιση με την οποία αυξάνεται από τα 62 στα 64 έτη το όριο της συνταξιοδότησης.
Η συνάντηση με την Ελιζαμπέτ Μπορν, η πρώτη από την έναρξη τον Ιανουάριο της εκτεταμένης κινητοποίησης κατά της μεταρρύθμισης, διήρκεσε πάντως λιγότερο από μία ώρα και κατέληξε σε «αποτυχία», σύμφωνα με τις οκτώ οργανώσεις που συμμετείχαν.
Οι συνδικαλιστές είχαν προειδοποιήσει πως θα αποχωρούσαν από τη συνάντηση αν η Ελιζαμπέτ Μπορν αρνιόταν να μιλήσει για τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Η πρωθυπουργός, η οποία δέχθηκε τις οργανώσεις στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο Ματινιόν για πρώτη φορά μετά τις 10 Ιανουαρίου, είχε υποσχεθεί πως «θα ακούσει για όλα τα ζητήματα», παρά τα «σημεία διαφωνίας».
Ο Λοράν Μπερζέ, επικεφαλής του CFDT, του μεγαλύτερου γαλλικού συνδικάτου, είχε προειδοποιήσει πως σε περίπτωση αρνητικής απάντησης για τα 64 χρόνια, «θα φύγουμε».
Τα συνδικάτα και η κυβέρνηση αναμένουν πλέον το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί στις 14 Απριλίου αν η μεταρρύθμιση αυτή είναι σύμφωνη με τον γαλλικό νόμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass