ΒΡΕΤΑΝΙΑ

500 πρόσφυγες σε μια φορτηγίδα

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2023 8:34

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα στεγάσει 500 αιτούντες άσυλο σε μια φορτηγίδα στο λιμάνι του Πόρτλαντ, στη νότια Αγγλία, ώστε να μειώσει το κόστος της φιλοξενίας τους και να αποθαρρύνει ταυτόχρονα άλλους που θα επιχειρήσουν να διαπλεύσουν στη Μάγχη.


Το Υπ. Εσωτερικών της Βρετανίας έκανε λόγο για ένα «σημαντικό βήμα» προς την υλοποίηση της υπόσχεσης του συντηρητικού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να «σταματήσει τις βάρκες» με τις οποίες χιλιάδες μετανάστες φτάνουν κάθε χρόνο στα αγγλικά παράλια, με αποτέλεσμα να δέχεται ισχυρές πιέσεις το σύστημα παροχής ασύλου.
Η φορτηγίδα «Bibby Stockholm» θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 500 ενήλικους άνδρες για όσο διάστημα θα εξετάζεται το αίτημά τους για παροχή ασύλου, διευκρίνισε το Υπουργείο. Θα διαθέτει «βασικές, λειτουργικές εγκαταστάσεις», υπηρεσίες περίθαλψης και ασφάλεια καθ’ όλο το 24ωρο ώστε «να περιοριστεί στο ελάχιστο η ενόχληση για τον τοπικό πληθυσμό».
Αν και έχει επικριθεί δριμύτατα για αυτό το σχέδιο, στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ, η βρετανική κυβέρνηση υπενθύμισε ότι μια τέτοια λύση χρησιμοποιήθηκε στην Ολλανδία αλλά και στη Σκωτία, για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων.
 «Η χρήση ακριβών ξενοδοχείων για τη στέγαση εκείνων που κάνουν άχρηστα και επικίνδυνα ταξίδια πρέπει να σταματήσει. Δεν θα ορθώσουμε τα συμφέροντα των μεταναστών πάνω από εκείνα των Βρετανών τους οποίους εκλεχτήκαμε να υπηρετούμε» ανέφερε ο Τζένρικ σε ανακοίνωσή του.
«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές επιλογές στέγασης, όπως το κάνουν οι Ευρωπαίοι γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγίδων και των φεριμπότ, για να εξοικονομήσουμε χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων και να μην καταστεί το Ηνωμένο Βασίλειο μαγνήτης για τους αιτούντες άσυλο», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass