Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2024 7:51

Τα ΚΕΠΑ ενισχύονται με 700 επιπλέον γιατρούς

Και μπαίνει «τέλος στην ταλαιπωρία επαναξιολόγησης»

ΑΘΗΝΑ
Δύο νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους συμπολίτες μας με αναπηρία σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του.

«Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία και η στήριξή τους είναι για εμάς προτεραιότητα» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Και το αποδεικνύουμε καθημερινά, μέχρι να φτάσουμε σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες. Για μια κοινωνία με όλους, για όλους» αναφέρει ο πρωθυπουργός, και στη συνέχεια δημοσιεύει έναν πίνακα με δύο νέες πρωτοβουλίες για άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα, ξεκινά νέα διεύρυνση του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων, βάζοντας «τέλος στην ταλαιπωρία επαναξιολόγησης από το ΚΕΠΑ», όπως αναφέρεται στην ανάρτηση. Επίσης, τα ΚΕΠΑ ενισχύονται με 700 επιπλέον γιατρούς, και από 500 φτάνουν τους 1.200.

 

ΣτΕ: «Ναι» στην έκδοση του Ali Yesildag

Kατήγγειλε τον Ερντογάν για διαφθορά που αφορούσε εκατοντάδες εκατ. δολάρια

ΑΘΗΝΑ
«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην έκδοση στην Τουρκία του 54χρονου Ali Yesildag ο οποίος, το 2023, κατήγγειλε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για διαφθορά που αφορούσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ο 54χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε στενούς οικογενειακούς και επαγγελματικούς δεσμούς με τον Τούρκο πρόεδρο, τον Νοέμβριο του 2023 συνελήφθη από συνοριοφύλακες στην περιοχή των Φερών, γιατί πέρασε παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ακολούθησε αίτημα των Τουρκικών αρχών για την έκδοσή του καθώς σε βάρος του, όπως ανέφεραν,  εκκρεμεί ένταλμα που αφορά καταδίκη του σε συνολική ποινή φυλάκισης 45,6 χρόνια – κατά συγχώνευση 19 χρόνια και  23 μήνες – για σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες, αρπαγή, κατοχή όπλων κ.α. Ο  Ali Yesildag προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια να «μπλοκάρει» την έκδοση του. Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών Θράκης τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του και η συγκεκριμένη απόφαση κατέστη αμετάκλητη από το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ο 54χρονος  ζήτησε, στη συνέχεια, από το  ΣτΕ την ακύρωση της απόφασης του υφυπουργού Δικαιοσύνης με την οποία επικυρώθηκε η έκδοσή του στην Τουρκία επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, ότι στην περίπτωση που επιστρέψει στην Τουρκία υπάρχει κίνδυνος να υποστεί νέες διώξεις για τρομοκρατία και να βασανιστεί. Μάλιστα, στην προσφυγή του, η οποία τελικά απορρίφθηκε, ανέφερε πως η  απόφαση για την έκδοση του  είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει την  ΕΣΔΑ, τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass