Μεγάλες ζημιές από ισχυρή καταιγίδα

Φούσκωσαν οι χείμαρροι στην Αλεξανδρούπολη* Μάχες με φλόγες σε 62 μέτωπα * Πολλές προκλήθηκαν από κεραυνούς

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2024 7:41

ΑΘΗΝΑ
Σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ζημιές προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε κατά τις μεσημεριανές ώρες στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στον παράπλευρο της Εγνατίας Οδού δρόμο προς τα Δίκελλα. Με ανακοίνωση ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων παρακαλούμε τους δημότες για την αποφυγή οποιασδήποτε μετακίνησης και προσέγγισης του ορεινού όγκου όπως επίσης την αποφυγή ιρλανδικών διαβάσεων». Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας Μάκρης, χρειάζεται μεγάλη προσοχή ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται και οι μετακινήσεις στην Επαρχιακή Οδό Μάκρης Δικέλλων, όπως επίσης και στη Παλαιά Εθνική Οδό, καθώς, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, έχει γεμίσει ο δρόμος με φερτά υλικά. Στο σημείο ακινητοποιήθηκαν οχήματα ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και στην Εγνατία Οδό.
ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ 62 ΜΕΤΩΠΑ
Εν τω μεταξύ σε 62 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, κυρίως λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Από αυτές οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, χθες  από τις 13:00 έως τις 17:30, λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εκδηλώθηκαν 39 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στις περιοχές: Ελασσόνα, Σκάφη Κοζάνης, Δελφούς Φωκίδας, Βλαχέρνα Αρκαδίας, νήσο Θάσο, Καρπενήσι και σε πέντε διαφορετικές εστίες σε περιοχές της Κορινθίας. Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass