Λίγες οι υψηλές βαθμολογίες, ελπίδες για πτώση βάσεων

* ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2024 13:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Τέλος και στην αγωνία των μαθητών των Λυκείων της Αγιάς, του Γενικού – Ενιαίου και του Επαγγελματικού Λυκείου, έδωσε χθες η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, των βαθμών τους στα μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι μαθητές φαίνεται να δυσκολεύτηκαν αρκετά φέτος σε μαθήματα όπως η Ιστορία, τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Έκθεση, με αποτέλεσμα να μην έχουμε υψηλούς μέσους όρους.
Για τους περισσότερους οι βαθμοί ήταν τέτοιοι που η αγωνία τους για το αν και πού θα εισαχθούν σε κάποια Σχολή θα συνεχιστεί ως τα τέλη Ιουλίου, όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
Από το ΓΕΛ πολύ καλά τα κατάφεραν οι Γεώργιος Καραφέριας και Κωνσταντίνος Παρλάντζας, ο οποίος έδινε για δεύτερη φορά.
Ο πρώτος, στη θετική κατεύθυνση είχε μέσο όρο 17.600 μόρια. Οι βαθμοί του ήταν 18,7 στα Μαθηματικά και στη Χημεία, 16,6 στη Φυσική και 16,4 στη Νεοελληνική Γλώσσα.
Ο δεύτερος συγκέντρωσε 17.340 μόρια στην κατεύθυνση Οικονομίας - Πληροφορικής με 20 στην Πληροφορική, 19,4 ΑΟΘ, 15,4 Μαθηματικά και 12 στη Νεοελληνική Γλώσσα.
Η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου, Βικτώρια Δημητρίου, δήλωσε στην «Ε»:
 «Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών μας, που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, κλείνει μια πολύ δύσκολη χρονιά γι’ αυτά τα παιδιά. Μια χρονιά που ξεκίνησε με τα καταστροφικά περάσματα των κακοκαιριών Daniel και Elias που έφεραν πολλά προβλήματα.
Οι μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων, με δυσκολίες στις μετακινήσεις των ιδίων αλλά και των καθηγητών, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι για πολλές ημέρες η Αγιά ήταν αποκλεισμένη από παντού λόγω των πλημμυρών. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρότατα προβλήματα, και εδώ είναι το σημαντικότερο, που αντιμετώπιζαν οι ίδιες οι οικογένειές τους που έβλεπαν τα χωράφια τους και τις παραγωγές τους βυθισμένα στο νερό. Όλη αυτή η κατάσταση λειτούργησε αποπροσανατολιστικά στον στόχο που είχαν θέσει εξαρχής για συνεχή και απρόσκοπτη μελέτη. Παρόλα αυτά, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, τα παιδιά προσπάθησαν, έκαναν ότι μπορούσαν, κι εμείς σαν καθηγητές σταθήκαμε πλάι τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τα συγχαίρουμε θερμά για τις βαθμολογίες τους και αν και για κάποιους – κάποιες δεν ήταν ανάλογες των προσδοκιών τους, πιστεύουμε ότι πολλοί εκ των μαθητών, μαθητριών μας, θα περάσουν εν τέλει σε Σχολές της αρεσκείας τους, αφού αναμένεται πτώση των βάσεων. Εμείς, σαν Σύλλογος Διδασκόντων, τους ζητάμε να αγωνίζονται, να δίνουν με ενθουσιασμό κάθε μάχη στη ζωή τους και να εισπράττουν τις εμπειρίες των αγώνων τους. Ευχόμαστε σε όλους να επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει. Ακόμη κι αυτό να μην συμβεί, τους υπενθυμίζουμε ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται και είναι γεμάτη ευκαιρίες».
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Από την πλευρά του Δήμου Αγιάς, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού, Γεωργία Ποτούλα, δήλωσε:
«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η σκέψη όλων μας αυτήν την ημέρα είναι στα παιδιά μας, στα παιδιά της Αγιάς που είναι και το μέλλον αυτού του τόπου. Στα παιδιά που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις με όνειρα και ελπίδες. Στα παιδιά της περιοχής μας που, ειδικά φέτος, πέρασαν πάρα πολύ δύσκολες στιγμές – κάποια περνάν ακόμη – με τις συνέπειες που είχαν στην καθημερινότητα των οικογενειών τους οι καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φθινοπώρου. Η ικανοποίησή μας είναι ότι δεν το έβαλαν κάτω, αγωνίστηκαν και δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να εισαχθούν στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Να θυμίσω ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελεί την πρώτη σημαντική μάχη στο στίβο της ζωής, αλλά όχι την τελευταία. Εύχομαι με την ανακοίνωση των βάσεων τον επόμενο μήνα, ο καθένας, η καθεμία, να εισαχθεί στη Σχολή που επιθυμεί».

 

1.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass