Δράσεις για μαθητές στην κοίτη του Πηνειού

* ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 14:00

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων δράσεων και βιωματικών εργαστηρίων, με «πρωταγωνιστές» τις μαθήτριες και τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας, γιορτάζεται η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην κοίτη του Πηνειού ποταμού.

Για τις εκδηλώσεις, αύριο, Τετάρτη 5 Ιουνίου, συμπράττουν ο Δήμος Λαρισαίων και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας, με τη συνδρομή των Αντιδημαρχιών Παιδείας & Άθλησης, Τεχνικών Έργων και Πρασίνου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, καθώς και της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, υπό την αιγίδα της ΔΕΥΑΛ.
Περίπου 500 μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας αναμένεται να δώσουν το «παρών», από τις 8.30 το πρωί της Τετάρτης, στην κοίτη του Πηνειού ποταμού (έναντι Κηποθεάτρου), προκειμένου να συμμετέχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Στην κοίτη του Πηνειού, οι μαθήτριες και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν, να δημιουργήσουν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ανακύκλωσης και κλιματικής αλλαγής, μέσα από δημιουργικά εργαστήρια με εικαστικό, παιδαγωγικό, εμψυχωτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.
Οι σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στα Βιωματικά Εργαστήρια είναι οι εξής: 27ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Μπόμπολου Χρυσάνθης «Ντι-Ντιτ», Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Unikids», 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 7ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 30ό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 31ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει απευθυνθεί από καιρό στα Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής και πολλοί μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο «Καλλιτεχνώ για το περιβάλλον που αγαπώ», καθώς και στον λογοτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο «Γράφω για το περιβάλλον που αγαπώ». Στο πλαίσιο των αυριανών εκδηλώσεων, θα βραβευτούν τα δύο καλύτερα εικαστικά έργα (δώρο δύο ποδήλατα, προσφορά της ΔΕΥΑΛ), καθώς και οι δύο καλύτερες εκθέσεις για το περιβάλλον (δώρο δύο βιβλία, προσφορά του βιβλιοπωλείου Αχ. Καλτσάς & ΣΙΑ Ο.Ε.).
Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Γράφω και Καλλιτεχνώ για το περιβάλλον που αγαπώ» είναι οι εξής: 9ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 35ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 27ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 48ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Μπόμπολου Χρυσάνθης «Ντι-Ντιτ», Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Unikids», 1o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 14ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 15ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Ιδιωτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη,1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Μεταξύ άλλων, οι μαθητές κι οι μαθήτριες αναμένεται να ενημερωθούν για την ορθή χρήση των πολύχρωμων κάδων ανακύκλωσης από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εντάξουν πρακτικές σεβασμού στο περιβάλλον από την Αντιδημαρχία Πρασίνου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:
08:30: Προσέλευση της Α’ Ομάδας Σχολείων.
09:00-10:30: Βιωματικά Εργαστήρια.
10:30: Προσέλευση της Β’ Ομάδας Σχολείων.
Χαιρετισμοί - Βράβευση μαθητών και μαθητριών.
11:00-12:30: Βιωματικά Εργαστήρια.
1ο Εργαστήριο: «Γνωρίζουμε το δάσος, το αγαπάμε και το προστατεύουμε». Υπεύθυνη εργαστηρίου: Φτίκα Ζωή, επιθεωρήτρια Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
2ο Εργαστήριο: «Ανακυκλώνω σωστά στους πολύχρωμους κάδους».
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Χαυτίκη Ελένη, χημικός, αν. προϊσταμένη Τμ.
Εναλλακτικής Διαχείρισης & Πράσινων Σημείων Διεύθυνσης Καθαριότητας &
Ανακύκλωσης Δήμου Λαρισαίων, και Χατζηαβραάμ Χρύσα, περιβαλλοντολόγος.
3ο Εργαστήριο: «Συνεργάζομαι, Εμπνέομαι και Γράφω το μου μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος». Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Χατζημίχου Κων/να, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.
4ο Εργαστήριο: «Ο Πηνειός είναι στη... φύση μου». Βιωματικό Εργαστήρι ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας». Υπεύθυνος εργαστηρίου: Σπανός Κωνσταντίνος, αν. υπεύθυνος του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.
5ο Εργαστήριο: «Μην ψάχνετε αλλού το φυλαχτό του Πηνειού!», Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μουσούλη Ελένη, μουσειοπαδαγωγός.
6ο Εργαστήριο: «Πλάθω τα δέντρα και τα φυτά του Πηνειού», Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Γκουντουβά Μαριάννα, κεραμίστρια.
7ο Εργαστήριο: «Συμμετέχουμε ενεργά: Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας». Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μανούσιος Χρήστος, αν. προϊστάμενος Τμήματος Αστικού και Περιαστικού Πρασίνου, Δ/νσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.
8ο Εργαστήριο: «Μικροί περίπατοι», Ομάδα «Έκφραση - Θεατρικό Παιχνίδι». Υπεύθυνες εργαστηρίου: Καραγεώργου Βασιλική, Ντιβέρη Παναγιώτα, Δανιήλ Μαρία, Δανιήλ Κατερίνα.
9ο Εργαστήριο: «Νερό, Πηγή Ζωής». Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γκουγκουλιάς Νίκος, διευθυντής Περιβάλλοντος Δ.Ε.Υ.Α.Λ.
10ο Εργαστήριο: «Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα», 32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Υπεύθυνες/-οι εργαστηρίου: Μποντικούλη Εύη, Στεργιούλη Κατερίνα, Ροδοβίτης Γιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass