Μαθήτρια - ευρωβουλευτής από το 5ο Λύκειο Λάρισας

ΣΤΗΝ 38η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2019 16:25

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν 120 νέοι από 65 Λύκεια της Ελλάδας, στις εργασίες της 38ης ετήσιας Εθνικής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, όπου για τέσσερις ημέρες ασχολήθηκαν ενεργά με σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, σε έναν χώρο πολιτικοποιημένο, μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού και ευγενούς άμιλλας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος-European Youth Parliament Greece (ΕΚΝΕ, EYP Greece), αποτελεί τον επίσημο φορέα του διεθνούς δικτύου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και οι συνδιασκέψεις του στην αγγλική γλώσσα, αποτελούν προσομοίωση των εργασιών του πραγματικού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η φετινή θεματική της Συνδιάσκεψης ήταν, «Σύγχρονη εκπαίδευση σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο: Επαναπροσδιορίζοντας την προσέγγιση των εκπαιδευτικών συστημάτων σε μια ραγδαίως αναπτυσσόμενη κοινωνία». Παρόλο που συγκεκριμένες επιτροπές δεν ανέλυσαν θέματα που εμπίπτουν αμέσως στη θεματική, ωστόσο οι εργασίες όλων των επιτροπών αποτέλεσαν παράδειγμα μιας σύγχρονης μη τυπικής εκπαίδευσης, ικανοποιώντας τους στόχους των διοργανωτών.

Από το 5ο Λύκειο συμμετείχε η μαθήτρια της Β’ Λυκείου, Θεοδώρα Ταμβάκη, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI II) με θέμα «Πέρα από τους BlueHorizons: Με τη Μεσόγειο θάλασσα να μαστίζεται από περιβαλλοντικές απειλές όπως η ρύπανση και υπεραλίευση, πώς μπορεί η ΕΕ να συνεργαστεί καλύτερα με τους μεσογειακούς γείτονές της για τη διατήρηση του οικοσυστήματος;» Υπεύθυνη της δράσης ήταν η εκπαιδευτικός Αρχοντία Γιαννακάκη, η οποία παρακολούθησε το παράλληλο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass