ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 4 ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ιδανικός… συγκάτοικος μέσω κινητού!

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2017 22:45

Η αναζήτηση συγκατοίκου στο ξεκίνημα ή και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο… εγχείρημα, μιας και η συμβίωση ακόμη και με φίλους ετών δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραιτήτως αγαστή.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα, της εύρεσης του τέλειου συγκατοίκου, βρίσκει η εφαρμογή Room8s που εμπνεύστηκαν τέσσερις Λαρισαίοι φοιτητές, και με την οποία κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο 5ο Startup Weekend Volos που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Το Room8s είναι ένα λογοπαίγνιο της αγγλικής λέξης roommates, που σημαίνει συγκάτοικοι. Στόχος της εφαρμογής, που ανέπτυξαν σε θεωρητικό επίπεδο οι τέσσερις νεαροί Λαρισαίοι, είναι να βρει στον ενδιαφερόμενο το ιδανικό άτομο – συγκάτοικο με το οποίο θα μπορέσει να έχει την ιδανική συμβίωση, χωρίς προβλήματα. Η ομάδα που δημιούργησε την εφαρμογή αποτελείται από τους Αναστάσιο Ματραπάζη, φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη Βασιλική Βλαχοπούλου φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον Γιώργο Μπόραντα απόφοιτο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Βασίλειο Γεωργίου φοιτητή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Όπως εξηγούν τα μέλη της ομάδας ο χρήστης μπαίνοντας στην εφαρμογή δημιουργεί ένα προσωπικό προφίλ, συμπληρώνοντας τα στοιχεία του και τις προτιμήσεις του σε μια σειρά από κατηγορίες. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας του προφίλ το σύστημα αναζητά στη βάση δεδομένων το «ταίρι» με το μεγαλύτερο ποσοστό συμβατότητας. Ο λογαριασμός του χρήστη είναι κάτι σαν τον λογαριασμό στο facebook, μόνο που φτιάχνεται για συγκεκριμένο σκοπό. «Χρησιμοποιώντας τα big data και συνδυασμούς αλγορίθμων προκύπτουν μια σειρά από δεδομένα που μας βοηθούν στο να κάνουμε μια επιτυχημένη πρόβλεψη, βάσει της οποίας δύο άνθρωποι έχουν μαζί τους όλες τις πιθανότητες ώστε να ζήσουν αρμονικά κάτω από την ίδια στέγη» λένε δύο από τους εμπνευστές του Room8s, η Βασιλική και ο Αναστάσιος.

Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας προβλέπει αυτοί οι δύο άνθρωποι να επικοινωνήσουν ιδιωτικά, μέσω της εφαρμογής αρχικά και κατόπιν διά ζώσης, για να γνωριστούν καλύτερα και να ανακαλύψουν αν όντως το αποτέλεσμα της εφαρμογής είναι ακριβές. Πάντως, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί της εφαρμογής η ακρίβεια που προσφέρουν οι αλγόριθμοι είναι αρκετά μεγάλη και φτάνει σχεδόν το 100%. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος συγκάτοικος με τον οποίο θα ταιριάξει τον χρήστη, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο ιδανικός. Φυσικά, πάντα υπάρχει ένα περιθώριο λάθους, όμως είναι ελάχιστο.

Σύμφωνα, με τους εμπνευστές του Room8s η εφαρμογή βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο και έχουν στόχο να εργαστούν πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, περαιτέρω προκειμένου να ολοκληρωθεί η υλοποίησή του.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass