ΑΠΟ ΤΟ 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χριστουγεννιάτικες δράσεις αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2017 15:26

Στο 9ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ενημερωτική δράση για τους μαθητές της Α΄ τάξης από τους Ενεργούς Πολίτες, που είχε σαν στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών σε θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής.

Τονίστηκαν οι αξίες του εθελοντισμού , της αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς καθώς και ο σημαντικός ρόλος της ανακύκλωσης τόσο σε σχέση με το περιβάλλον, όσο και για τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει συνεισφέροντας στα άτομα με αναπηρία.

Η Σχολική Κοινότητα του 9ου Γυμνασίου Λάρισας ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των ενεργών πολιτών, συγκέντρωσε τρόφιμα, πλαστικά καπάκια, φάρμακα και τα πρόσφερε για να ενισχύσει το κοινωνικό τους έργο .

Αντιπροσωπεία μαθητών συνοδευόμενη από την καθηγήτρια Μαρίνα Γούλα επισκέφτηκε το Κρίκκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Μητρόπολης Λάρισας και ενημερώθηκε από τη διευθύντρια για τον τρόπο λειτουργίας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Mε πρωτοβουλία του Συλλόγου διδασκόντων και μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, συγκεντρώθηκαν, τρόφιμα για ενίσχυση οικονομικά άπορων οικογενειών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Tα τρόφιμα παραδόθηκαν στον Ιερό ναό Aγ. Σοφίας Χαραυγής , ώστε να μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη.

Τέλος, η χορωδία του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, συνοδευόμενη από τις εκπαιδευτικούς Θεοδώρα Τερζούδη και Αικατερίνη Ζησοπούλου επισκέφτηκε το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας. Οι μαθητές στόλισαν τον περιβάλλοντα χώρο, έψαλαν τα κάλαντα και προσέφεραν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα αναγκαία δημιουργώντας μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους ηλικιωμένους που την έχουν τόσο πολύ ανάγκη και ιδιαίτερα τις γιορτινές ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass