Η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Λαρισαίοι στον ευρωπαϊκό χάρτη επαγγελματικής εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 22:17

Το εκπαιδευτικό έργο της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ Λάρισας, αναδεικνύεται και πέρα από τα όρια της χώρας. Κατέχει σήμερα μια θέση στον Ευρωπαϊκό χάρτη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ως η μοναδική σχολή σε όλη τη Θεσσαλία που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, ενός θεσμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επιδιώκει να καταστήσει ελκυστικότερη την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, για ποιοτικές δεξιότητες και θέσεις εργασίας.

Είναι η δεύτερη χρονιά που υλοποιείται ο θεσμός και περιλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις συμμετέχουσες χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ευρωπαϊκό, τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν παραδείγματα αριστείας στην Επαγγελματική εκπαίδευση και η ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, θα αναδείξει τις δεξιότητες των σπουδαστών του στα τμήματα μαγειρικής, κομμωτικής τέχνης, ηλεκτρολογίας και φυτοτεχνίας σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιήσει στις 14 Δεκεμβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Λάρισας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρόσφατη παρουσίαση του εκπαιδευτικού της έργου, που έγινε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στη Λάρισα, σε συνεργασία με φορείς της πόλης και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εμφανίζεται ως μία από τις 1.400 εκδηλώσεις που έγιναν την εβδομάδα από 21 έως 24 Νοεμβρίου 2017 σε όλη την Ευρώπη, μία από τις 25 εκδηλώσεις στη χώρα μας και η μοναδική έως σήμερα στη Θεσσαλία.

Η ΕΠΑΣ Λάρισας, επιλέχθηκε μεταξύ των 51 ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στη χώρα μας και μεταξύ των πέντε που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.

«Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, διοργανώνοντας από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου εννέα εκδηλώσεις-διαγωνισμούς επίδειξης δεξιοτήτων των μαθητευόμενων, με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων, επιμελητηρίων και επιχειρήσεων. Δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αθήνα (ΕΠΑΣ Καλαμακίου, Πειραιά, Γαλατσίου, Αιγάλεω και Αγίων Αναργύρων) και από μια στη Θεσσαλονίκη (1η και 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης, Ωραιοκάστρου), τη Δράμα, τη Λάρισα, την Αργολίδα και τα Γιάννενα από τις αντίστοιχες ΕΠΑΣ», μας ενημερώνουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ στη Λάρισα. Όσο αφορά αναλυτικότερα στον θεσμό επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Η πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε στις 5-9 Δεκεμβρίου 2016 με εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες και εκατοντάδες δραστηριότητες.

Σε συνέχεια όλης αυτής της ενέργειας και του ενθουσιασμού, διοργανώνεται η 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ο στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για το ευρύ φάσμα των ευκαιριών που υπάρχουν. Υπάρχει η πεποίθηση ότι κάθε άτομο είναι ταλαντούχο. Ορισμένα ταλέντα μπορεί να είναι προφανή, μερικά ακόμα κρυμμένα.

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι μια έξυπνη επιλογή, και οδηγεί στην αριστεία στην εκπαίδευση, στις υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας και στην αύξηση της απασχολησιμότητας.

Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης που προετοιμάζουν τους πολίτες για ενδιαφέρουσες και προκλητικές σταδιοδρομίες, καθώς και για μια ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία.

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι μια επιθυμητή επιλογή για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και προετοιμάζει τους ανθρώπους για θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Η αναβάθμιση και η επανεκπαίδευση καθόλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου είναι καθοριστική για τη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης και την καλύτερη ενσωμάτωσή του στην κοινωνία.

Η δια βίου μάθηση ενισχύει την κοινωνική ένταξη, την ποικιλομορφία και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass