ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

Μετέωρο το άνοιγμα των σχολείων αύριο

* Η διάνοιξη των φρεατίων στην πόλη ανέβαλε για σήμερα τον αποχιονισμό των αυλών σχολείων, αλλά έγινε διανομή αλατιού στους διευθυντές τους στη Λάρισα

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2017 14:40

Μετέωρο παραμένει το ενδεχόμενο να ανοίξουν όλα τα σχολεία στον νομό Λάρισας αύριο Δευτέρα.

Πολλοί δήμοι προγραμμάτισαν για σήμερα συσκέψεις, προκειμένου να επανεκτιμήσουν την κατάσταση λειτουργικότητας όλων των σχολικών μονάδων τους, αποφασίζοντας εκ νέου …υπό την απειλή του νέου κύματος κακοκαιρίας, που προβλέπεται να ξεκινήσει ξημερώματα Δευτέρας.

Ειδικότερα, χθες οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Σωτ. Βούλγαρης και κ. Ιωάννης Καψάλης αντίστοιχα, ζήτησαν από τον Δήμο Λαρισαίων να πραγματοποιήσουν κοινή σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση λειτουργικότητας των σχολείων του δήμου, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι βλάβες που υπέστησαν σχολικά κτίρια από τον παγετό, όπως καταστροφή καυστήρων, είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν άμεσα λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών.

Να σημειωθεί ότι βάσει των σημερινών δεδομένων της κατάστασης, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Βούλγαρης, πρότεινε ακόμη και να ανοίξουν μία ώρα αργότερα τα σχολεία τη Δευτέρα, από την καθορισμένη ώρα έναρξης του διδακτικού τους προγράμματος.

Αυτό όμως που θα καθορίσει ουσιαστικά την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων αύριο, είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, καθώς οι τελευταίες προβλέψεις, αναφέρουν νέα επιδείνωση των φαινομένων.

Παράλληλα σύσκεψη για επανεκτίμηση της κατάστασης για το άνοιγμα των σχολείων, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή και στον Δήμο Κιλελέρ.

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΑΥΛΙΩΝ

Η προτεραιότητα που έδωσε χθες ο Δήμος Λαρισαίων να καθαρίσει τις σχάρες του δικτύου ομβρίων υδάτων στην πόλη, ανέβαλε την ολοκλήρωση των εργασιών διάνοιξης προσβάσεων στις αυλές των σχολικών μονάδων, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή.

Η ανάγκη να δημιουργηθεί αυξημένη δύναμη προσωπικού του Δήμου, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο καθαρισμός των σχαρών στους δρόμους της πόλης, προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, με το λιώσιμο του πάγου, οδήγησε στην επιστράτευση υπαλλήλων τόσο της υπηρεσίας Καθαρισμού όσο και του Πρασίνου, σε αυτό το σκοπό, με αποτέλεσμα να αναβάλλουν για την επόμενη μέρα, την αποστολή αποχιονισμού, σε όσα σχολεία είχαν απομείνει.

Παρ’ όλα αυτά, πραγματοποιήθηκε χθες διανομή αλατιού σε διευθυντές των σχολείων, σύμφωνα με τον κ. Θωμά Δαούλα, που έχει τον συντονισμό αυτής της επιχείρησης, αλλά με μερικές ώρες καθυστέρησης, λόγω του ότι καθυστέρησε αντίστοιχα να φτάσει στην πόλη, το νέο φορτίο αλατιού.

Το αλάτι που έφτασε με φορτηγά στη Λάρισα σε χύμα μορφή, συσκευάστηκε σε σάκους και διανεμήθηκε.

Ο κ. Δαούλας, υποστήριξε παράλληλα ότι εξετάζεται και η περίπτωση να πραγματοποιηθούν μεγαλύτερες επιχειρήσεις καθαρισμού προαυλίων στα σχολεία, από τη διάνοιξη και μόνο μονοπατιών, ενώ όπου είναι εφικτό θα χρησιμοποιηθούν τα μηχανήματα του δήμου για τον καθαρισμό όλης της έκτασης των αύλειων χώρων τους.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass