WRC: Σαφάρι στη χώρα των Μασσάι

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2023 10:12

Το Ράλι Σαφάρι αποτελεί τον 7ο γύρο του WRC με 45 πληρώματα να είναι έτοιμα να τεθούν αντιμέτωπα με τις σκληρές συνθήκες του αγώνα. Το Ράλι Σαφάρι σε αυτά τα χρόνια έχτισε τον θρύλο του ως ένα από τα σκληρότερα ράλι στο καλεντάρι, αποτελώντας μεγάλη πρόκληση τόσο για τις ομάδες όσο και για τα πληρώματα. Το 2021 κατάφερε να επιστρέψει και πάλι στα σαλόνια του WRC, αλλά με τους σημερινούς κανονισμούς και πρότυπα που υπάρχουν από τον promoter.


Τις περισσότερες νίκες στο Ράλι Σαφάρι έχει κατακτήσει ο Κενυάτης Shekhar Mehta, που έχει 5 νίκες στο παλμαρέ του. Με 4 νίκες ακολουθεί ο Σουηδός Bjorn Waldegard, τρεις νίκες έχει κατακτήσει ο Colin McRae και με 2 νίκες ακολουθούν οι Tommi Makinen, Juha Kankkunen και Richard Burns. Στη σύγχρονη εποχή η Toyota έχει στεφθεί και τις δύο χρονιές νικήτρια, με τους Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.
Στο φετινό Ράλι Σαφάρι θα λάβουν συμμετοχή 43 πληρώματα, με δύο ελληνικές συμμετοχές.
Rovanpera, Sebastien Ogier και Elfyn Evans ως βαθμολογούμενους οδηγούς και τον Takamoto Katsuta που θα βαθμολογηθεί μόνο στο πρωτάθλημα των οδηγών.
Thierry Neuville, Esapekka Lappi και Dani Sordo. Ott Tanak και Pierre-Louis Loubet θα συμπληρώσει ο Ιορδάνης Σερδερίδης.
Μικρό είναι το ενδιαφέρον στο WRC2, όπου από τα πρωτοκλασάτα ονόματα συμμετέχουν μόνο οι Oliver Solberg, Kajetan Kajetanowicz και Gregoire Munster.
Teammate του Munster θα είναι ο Έλληνας Γιώργος Βασιλάκης που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ράλι Σαφάρι.
Η τελευταία ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει 74 αγωνιστικά χιλιόμετρα και, φυσικά, την Power Stage. Τα συνολικά χιλιόμετρα του Ράλι Σαφάρι φτάνουν τα 355,92.
To Cosmote Sport 7 HD αναμένεται να μεταδώσει ζωντανά τις ειδικές SS17 στις 11.19, τη SS18 στις 12.15 και τη SS19 στις 14.15.
Ένας πραγματικά εντυπωσιακός και σκληρός αγώνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass