MOTOGP στο ιστορικό ASSEN

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2023 8:51

Μόλις μία εβδομάδα μετά τον αγώνα του Sachsenring, τα MotoGP μεταφέρονται στην Ολλανδία και την ιστορική πίστα του Assen για το 9ο Grand Prix του 2023, το τελευταίο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.
Ο καθεδρικός του MotoGP στο Assen της Ολλανδίας υποδέχεται τους αναβάτες και τις ομάδες του MotoGP, σε έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Πλήρες θα είναι το garage της Honda στον αγώνα του Assen, καθώς ο Marc Marquez επανέρχεται στη δράση, με τον Iker Lecuona να παίρνει τη θέση του τραυματία Joan Mir στη δεύτερη RC213V.
Μετά από ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο στην πίστα του Sachsenring, γεμάτο πτώσεις και τραυματισμούς για την ομάδα της Honda, η ιαπωνική εταιρεία ευελπιστεί στο Assen -τελευταίο γύρο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές- να έρθουν καλύτερες αγωνιστικές ημέρες. Τα θετικά νέα είναι πως ο Marc Marquez επιστρέφει στη σέλα της RC213V μετά την απόφαση που πήρε να αποσυρθεί από τον αγώνα της Γερμανίας λόγω κατάγματος στον αντίχειρα μετά από την πτώση που είχε στην προθέρμανση (warm-up). Ακόμα μία θετική είδηση είναι πως στη δεύτερη RC213V θα βρίσκεται ο αναβάτης της Honda στο WSBK Iker Lecuona, με τον Ισπανό να αντικαθιστά τον τραυματία Joan Mir. O Lecuona θα κάνει τη δεύτερη εμφάνισή του σε αγώνα του ΜotoGP, μετά το ντεμπούτο που είχε νωρίτερα φέτος στο Ισπανικό Grand Prix.
Ο «Γιατρός» έχει τις περισσότερες επιτυχίες στη μεγάλη κατηγορία έχοντας ανέβει οκτώ φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η Honda έχει τα πρωτεία στη σχετική λίστα με τους κατασκευαστές, έχοντας 21 νίκες στη μεγάλη κατηγορία κι 66 συνολικά, με την Yamaha να έχει 18 και 40 αντίστοιχα. Η Ducati κατέκτησε πέρυσι με τον Pecco Bagnaia τη δεύτερη νίκη της επί ολλανδικού εδάφους, μετά τον θρίαμβο του Casey Stoner το 2008.
Η μάχη έχει ανάψει για τα καλά στο MOTOGP και όλοι θέλουν να πάνε με μία νίκη στην καλοκαιρινή διακοπή. Οι προσπεράσεις ή συγκρούσεις και τα λάθη διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και σίγουρα το σημερινό θέαμα θα σας αποζημιώσει.
Αγώνας στις 15.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass