Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ

Πώς έγινε η... ποδοσφαιρική επανάσταση

*ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΑ*ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2023 11:00

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Η φετινή... ποδοσφαιρική επανάσταση που έγινε στο ιστορικό Κιλελέρ και είχε ως αποτέλεσμα η συμπαθής ομάδα του χωριού να βρεθεί από τα... αλώνια της Α’ τοπικής κατηγορίας στα... σαλόνια της Γ’ Εθνικής, ήταν απόρροια της σκληρής δουλειάς, αλλά και του ενωτικού κλίματος, που φρόντισαν να τηρήσουν απαρέγκλιτα διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές.


Στην Α’ ΕΠΣΛ η Α.Ε. Κιλελέρ μαζί με τον Αχιλλέα Φαρσάλων ήταν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί από την αρχή της περιόδου και παρότι οι δύο ήταν «κιτρινόμαυροι», τελικά η ομάδα από το Κιλελέρ αύξησε ταχύτητα στον δεύτερο γύρο και έκοψε πρώτη το νήμα, μετά και τη διαδικασία των πλέι οφ.
Όμως και στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ εθνική κατηγορία, το σωματείο του Κιλελέρ που τερμάτισε στην πρώτη θέση έδειξε την ποιότητά του και δίκαια έφτασε στη μεγάλη αυτή επιτυχία.
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Τα στατιστικά στοιχεία φανερώνουν τη σοβαρή δουλειά που έγινε και τη διάρκεια που είχε η ομάδα, τη σταθερότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα. Χαρακτηριστικά: Πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣΛ: 30 αγώνες-28 νίκες,1 ισοπαλία,1 ήττα.
Τέρματα 100 υπέρ (3,33 Μ.Ο.) - 11 κατά (0,36 Μ.Ο.).
Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά στους 36 επίσημους αγώνες (30 Α’ ΕΠΣΛ, 1 Κυπέλλου και 5 μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική) 27 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων σκόραραν οι 16 και μάλιστα 5 εξ αυτών πέτυχαν διψήφιο αριθμό τερμάτων, επιπλέον η ομάδα διατήρησε ανέπαφη την εστία της (μηδέν παθητικό) σε 25 αγώνες.
Στους αγώνες μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική (5 αγώνες + 3 π. άνευ αγώνος) αντιμετώπισε κατά σειρά τους εξής αντιπάλους:
Μετέωρα Τρικάλων εντός 4-0
Εορδαϊκό Κοζάνης εκτός 0-2
Μαγνησιακό Μαγνησίας εκτός 1-0
Αστέρα Καρδίτσας εντός 1-0
Αστ. Σταυρού Φθιώτιδας εκτός 0-0.
Κατετάγη 1η ομάδα στο μίνι πρωτάθλημα η Α.Ε. Κιλελέρ με 13 βαθμούς (10-1 τέρματα) και μαζί με Μαγνησιακό 12 β. (10-4) και Αστέρα Σταυρού 11 β. (7-1) πέτυχε τον στόχο της ανόδου για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική.
Ανεκτίμητη η συνεισφορά στην ομάδα των ακόλουθων ατόμων, που με μοναδικό γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη τους για το Κιλελέρ, συντέλεσαν τα μέγιστα στην επίτευξη του ιστορικού στόχου: Χρήστος Φτάρας (πρόεδρος), Απόστολος Δημητρίου, Γιώργος Μαραγγούλης, Μανώλης Κωστόπουλος, Γιάννης Παυλίδης, Μάκης Παλάσκας, Ηλίας Φιλοκώστας και φυσικά ο ακούραστος φροντιστής Μίλτος Κόκκαλης, άνθρωποι αληθινοί και εραστές του καλού ποδοσφαίρου, που καθημερινά φρόντιζαν, ο καθένας από το πόστο του, ώστε να παρέχονται τα πάντα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές και πανάξιους πρωταθλητές ποδοσφαιριστές της Α.Ε. Κιλελέρ.
Φυσικά, πολλά οφείλονται και στον τεχνικό Κώστα Κατσάρα με τον συνεργάτη του Βασίλη Δοδοντσάκη, που έκαναν μια εξαιρετική δουλειά και τα αποτελέσματα κατέδειξαν του λόγου το αληθές.
Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου της Γ’ Εθνικής (4 Όμιλοι των 18 ομάδων προβλέπει η προκήρυξη) έχουν ήδη ανανεώσει τη συνεργασία με την Α.Ε. Κιλελέρ οι: Τσακίρης Π., Αντωνίου Σ., Μπαρούτας Ν., Παπαγεωργίου Β., Παπαγεωργίου Θ., Γκουγκουλιάς Ν., Βαγενάς Β., Κατσαμάγκας Β., Πανταζής Ηλ. και Αναγνώστης Δ. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι πρώτες μεταγραφές (έχουν ήδη συμφωνήσει 4 ποδ/στές), όπως επίσης και η ανανέωση με τον πλέον έμπειρο και χαρισματικό ποδοσφαιριστή Χασομέρη Δ.
*Όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας για την καινούργια αγωνιστική περίοδο, θα ξεκινήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις 20 Ιουλίου.
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ
Πάντως με... αιχμηρό σχόλιο η διοίκηση της Α.Ε. Κιλελέρ, εκτοξεύει τα βέλη της σε ομάδα του νομού και στον προπονητή της, υποστηρίζοντας έμμεσα πως προσπάθησαν να αποσπάσουν παίκτες, ενώ είχαν συμφωνήσει με τους «κιτρινόμαυρους». Χαρακτηριστικά σε σχόλιο της διοίκησης της Α.Ε. Κιλελέρ αναφέρονται τα εξής: «...εν τω μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, μετά τη δημοσιοποίηση της ανανέωσης συνεργασίας των προαναφερόμενων ποδοσφαιριστών με την ομάδα μας, νεόκοποι παράγοντες παροτρυνόμενοι από ανάλογης φιλοσοφίας προπονητή δεν δίστασαν να «δηλητηριάσουν» ορισμένους, νεαρούς και άπειρους κυρίως στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ποδοσφαιριστές μας, δημιουργώντας αναίτια προβλήματα στον σχεδιασμό μας, αλλά και αποκαλύπτοντας τον προβληματικό και ταυτόχρονα τοξικότατο τρόπο σκέψης και λειτουργίας τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass