Run Greece: Μαζική «γιορτή ζωής»

*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ *ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΕΝΤΕΡΗ *Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2023 12:30

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στον χθεσινό για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού νυκτερινό αγώνα Run Greece στη Λάρισα που διοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων. Η παρουσία του χρυσού Ολυμπιονίκη, Παγκόσμιου πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης Κώστα Κεντέρη γέμισε με ενθουσιασμό τον κόσμο που τον αποθέωσε, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να επισημαίνει πως «η παρουσία του Κώστα Κεντέρη αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά που χρειάζονται ινδάλματα για να μπορέσουμε να δούμε νέους πρωταθλητές Ελλάδας, νέους πρωταθλητές Ευρώπης, νέους Παγκόσμιους πρωταθλητές και νέους Ολυμπιονίκες».


Εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας πλημμύρισαν την Κεντρική πλατεία και τους δρόμους της Λάρισας στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, ενώ το κύμα των δρομέων γιγαντώθηκε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, όπου η συμμετοχή ήταν για μία ακόμα φορά εντυπωσιακή. Την εκκίνηση στα 10 χιλιόμετρα έδωσε ο «γιος του ανέμου» Κώστας Κεντέρης και στα 5 χιλιόμετρα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιελάμβανε και παιδικό αγώνα 800 μέτρων για μαθητές 4ης, 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού.
Η μεγάλη επιτυχία του Run Greece, ο οποίος έχει καθιερωθεί στη Λάρισα με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, καταδεικνύει την ανάγκη που έχει η κοινωνία για συμμετοχή σε «γιορτές ζωής», όπως ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου, όπου η δυνατότητα συμμετοχής, χωρίς μάλιστα η κατάκτηση της πρώτης θέσης να είναι αυτοσκοπός, αποτελεί το μεγάλο κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει.
Ο χθεσινός 8ος αγώνας Run Greece στη Λάρισα ήταν ο τελευταίος του καλοκαιριού, αφού η συνέχεια θα δοθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Πάτρα και Αλεξανδρούπολη στις 24 Σεπτεμβρίου, με τους οποίους θα κλείσει η σειρά αγώνων για το 2023.
Εκτός του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Τάνια Δόκου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Νίκος Λιούπας, ο εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων της Περιφέρειας Στέλιος Δημότσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σούλτης, Μιχάλης Αναστασίου, Κοσμάς Γιαννακόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Μαμάκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρίφωνας Τσάτσαρος, ο διοικητής Τροχαίας Λάρισας Βασίλης Βλαχογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Κυρανάκος, ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές κ.ά.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο αθλητικός συντάκτης της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας.
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑ
Οι τρεις πρώτοι νικητές ανά αγώνισμα σε άνδρες και γυναίκες είναι οι εξής:
5χλμ. ΑΝΔΡΩΝ
Δημήτρης Αρδάλης (ΟΜΓ)
Νίκος-Γιώργος Παρθένης (ΑΠΚ Νεάπολης)
Βασίλης Μουρελάτος (Αλέξανδρος Μακεδονίας)
5χλμ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ελένη Οικονόμου (Πελασγός)
Ειρήνη Βαρελοπούλου (ΟΠΑΠ Running Team)
Άννα Πέγια (ΣΔΥ Χαλκιδικής)
10χλμ. ΑΝΔΡΩΝ
Ιωάννης Ηλίας (Under Urmur Greece)
Απόστολος Κατσαβριάς (Stoikos Running Team)
Δημήτρης Βλιώρας (Τύρναβος)
10χλμ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ιωάννα Πέτρου (Αλέξανδρος Μακεδονίας)
Μαρία Λουκίδου (Runtours)
Λουίζα Παπαντωνάτου (Runtours)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass