«Βυσσινί θύελλα» χθες στο Αλκαζάρ

Η ΑΕΛ ΕΙΧΕ …ΠΕΝΤΑΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 5-0 - ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 18ΧΡΟΝΟ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΛΑΜΠΡΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ - ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΟΓΚΜΠΟΕ, ΕΝΩ ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΑΝΤΑ, Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2023 12:10

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Βαγγέλης Κουσιώρας

Αγωνιζόμενη με βασικούς κυρίως παίκτες, η ΑΕΛ πραγματοποίησε χθες πολύ καλή εμφάνιση στο στάδιο Αλκαζάρ, κερδίζοντας τον Διαγόρα με το ευρύ σκορ 5-0.


Σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2, χωρίς ωστόσο να είναι και η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τη σεζόν, αφού θα παιχθούν μεθαύριο Τρίτη τα 40 τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Νίκη Βόλου, σ’ ό,τι αφορά στην κατοχύρωση της 2ης θέσης.
Στα επιπλέον ευχάριστα της χθεσινής αναμέτρησης, το πρώτο γκολ ως επαγγελματία του Δημήτρη Μιλτιάδη, το ντεμπούτο του 18χρονου γκολκίπερ Λάμπρου Αντωνόπουλου και η χρησιμοποίηση του νεαρού Κυριάκου Ζησούλη.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης παρέταξε τους «βυσσινί» με σύστημα 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σουλούκος, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Μαϊδανός, Παπαγεωργίου Αθ., Μαξιμένκο, Καλουτσικίδης, στα χαφ οι Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ., Αντράντα και στην επίθεση οι Πεντρόσο αριστερά, Νικολιάς δεξιά, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Τσιριγώτης.
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Διαγόρα Άγγελος Διγκόζης επέλεξε το σύστημα 4-4-2.
Γκολκίπερ ήταν ο Γαλάνης, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Γιανναράκης, Γκρόζντανιτς, Ξεπαπαδάκης, Αρίας, στο κέντρο οι Καραμάνης, Τσιαντούλας, Παραστατίδης, Πετράκης και στην επίθεση δίδυμο οι Μιχόπουλος και Μπούμπας.

 

ΚΥΡΙΑΡΧΗ Η ΑΕΛ
Η ΑΕΛ από την αρχή ήταν σοβαρή και μόλις στο 4’ ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Θανάσης Παπαγεωργίου δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε μόνος απέναντι στον Γαλάνη.
Στο 14’, το σουτ του Τσιριγώτη μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Κώστα Παπαγεωργίου, κόντραρε σε υπερπροσπάθεια αμυντικού του Διαγόρα και τρία λεπτά αργότερα, στο 17’, έγινε το 1-0.
Μετά από προσπάθεια των Νικολιά και Τσιριγώτη, ο Αντράντα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 33’, ο Κώστας Παπαγεωργίου βρέθηκε να ανατρέπεται στο σημείο του πέναλτι, ενώ ήταν έτοιμος να σουτάρει, αλλά ο ρέφερι Κόκορης είχε διαφορετική άποψη, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες παικτών και φιλάθλων της ΑΕΛ.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 53’ ο Μιλτιάδης πέρασε υπέροχη ασίστ στον Τσιριγώτη, που νικήθηκε από τον Γαλάνη, για να έρθει ο Μιλτιάδης σε κενό σχεδόν τέρμα να στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 56’ σε διαγώνιο σουτ του Κοσσονού δεν πρόλαβε ο Τσιριγώτης να σκοράρει με προβολή και αμέσως μετά, σε πλασέ πάνω στην κίνηση του Τσιριγώτη από γύρισμα του Κοσσονού, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Το 2-0 έγινε στο 60’, με προσωπική ενέργεια και πλασέ τους Κώστα Παπαγεωργίου.
Και στο 74’ με πλασέ του Μιλτιάδη έγινε το 3-0, πετυχαίνοντας παράλληλα ο νεαρός μέσος το πρώτο του γκολ στην επαγγελματική καριέρα.
Ακολούθως χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Πεντρόσο στο 76’ και τον ‘Ογκμποε στο 79’, μια ακόμα μεγαλύτερη όμως ενδιάμεσα από τον Καβαλιέρι (77’), αλλά κι ένα κερδισμένο πέναλτι του Πλέγα στο 82’ (ανατράπηκε από τον Καραμάνη), που εκτέλεσε εύστοχα αλά… Πανένκα ο Μάριος Ογκμπόε, γράφοντας το θριαμβευτικό 4-0, που ο ίδιος ανέβασε στο 90’ σε 5-0. Γνωρίζοντας έτσι την αποθέωση από τους φιλάθλους, που μπήκαν στο τέλος στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως νεαρά παιδιά, ζητώντας αυτόγραφα και παίρνοντας ορισμένοι τυχεροί τις μπλούζες ως ενθύμιο, από τους ποδοσφαιριστές.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του Ηλία Κόκκορη (Αρκαδίας), ενώ δεν είχαν προβλήματα και οι συνεργάτες του Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας), Κωνσταντίνος Τσακίρης (Δράμας), 4ος διαιτητής ήταν ο Λάμπρος Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
Κίτρινες κάρτες: Αρίας 31’, Τσιαντούλας 36’

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος (65’ Αντωνόπουλος), Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (46’ λ.τ. Κοσσονού), Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Αθ., Πλέγας, Αντράντα, Παπαγεωργίου Κ. (65’ Ζησούλης), Νικολιάς (46’ Μιλτιάδης), Πεντρόσο, Τσιριγώτης (60’ Ογκμπόε)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Άγγελος Διγκόζης): Γαλάνης, Πετράκης, Γιανναράκης (49’ λ.τ. Χότζα), Γκρόζντανιτς, Ξεπαπαδάκης, Καραμάνης, Τσιαντούλας, Μιχόπουλος (46’ Bουργουντζής), Μπούμπας (53’ Καβαλιέρι), Παραστατίδης (46’ Παπαϊωάννου), Αρίας

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΑ
Απόλλων Πόντου-Αναγέννηση Καρδίτσας    1-0
ΠΟΤ Ηρακλής-Θεσπρωτός    5-1
Πανσερραϊκός-Απόλλων Λάρισας    3-0 α.α.
Παναθηναϊκός Β’-Νίκη Βόλου    0-2
Μακεδονικός-ΠΑΟΚ Β’    3-1
ΝΠΣ Βέροια-Ηρακλής Λάρισας    3-0
ΑΕΛ-Διαγόρας    5-0
ΡΕΠΟ: Αλμωπός Αριδαίας


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πανσερραϊκός    43-13    64
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. ΑΕΛ    51-18    55
3. Νίκη Βόλου    40-21    52
4. ΠΟΤ Ηρακλής    56-22    50
5. ΠΑΟΚ Β’    51-33    49
6. Αναγ. Καρδίτσας    34-21    41
7. Αλμωπός Αριδαίας    23-17    36
8. Διαγόρας ΓΣ    38-42    33
9. Παναθηναϊκός Β’    39-41    33
10. Μακεδονικός    31-31    33
11. Απόλλων Πόντου    21-37    32
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
12. Βέροια ΝΠΣ    28-32    31
13. Ηρακλής Λάρισας    17-42    26
14. Θεσπρωτός    26-49    20
15. Απόλλων Λάρισας    8-85    4

 

ΠΩΣ Η ΑΕΛ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ
Η ΑΕΛ είναι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον Α’ Όμιλο της Super League 2, όμως μεθαύριο Τρίτη 20 Ιουνίου και ώρα 17:00, καλείται να υπερασπιστεί το 1-2 του αγώνα με τη Νίκη Βόλου, ο οποίος διακόπηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο λόγω επεισοδίων, στο 50’.
Όπως είναι ήδη γνωστό, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να παιχθούν τα 40 τελευταία λεπτά της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ώστε να κατακυρωθεί η 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα που καταλαμβάνει μέχρι τώρα η ΑΕΛ, μετά και τα ματς της 30ής αγωνιστικής.
Οι «βυσσινί» έχουν 55 βαθμούς, οι «κυανόλευκοι» της Νίκης Βόλου 52 και εφόσον δεν αλλάξει το αποτέλεσμα, η ΑΕΛ θα τερματίσει δεύτερη συγκεντρώνοντας 58 βαθμούς.
Στην περίπτωση της ισοπαλίας δεν αλλάζει κάτι, ενώ ακόμη και εάν κερδίσει η Νίκη Βόλου 3-2, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, καθώς στο Αλκαζάρ είχε νικήσει η ΑΕΛ 1-0 και σε αυτήν την περίπτωση πάλι τερματίζει δεύτερη η λαρισινή ομάδα, λόγω συνολικά καλύτερης διαφοράς τερμάτων.
Μονό εάν κερδίσει η Νίκη Βόλου 4-2, θα τερματίσει στη 2η θέση της βαθμολογίας.

 

Τακτική Γ.Σ. της Ερασ. ΑΕΛ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/6 ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (18:30)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Αθλητική Ένωση Λάρισας – Α.Ε.Λ.» με απόφασή του από 13/6/23 καλεί τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στις 18:30. Σε περίπτωση μη απαρτίας θα υπάρξει δεύτερη, επαναληπτική Γ.Σ. την ίδια ημέρα και ώρα 19:30.
Η τακτική Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44) με θέματα τα εξής:
1. Απολογισμός Σωματείου για το 2022-23.
2. Προϋπολογισμός Σωματείου για το 2022-23.
3. Λοιπά θέματα.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου.
Δικαίωμα εγγραφής και παρουσίας κατά τη Γενική Συνέλευση έχουν όσοι εγγραφούν μέχρι την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.
Για την ταυτοποίηση των μελών είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Τέλος, το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ παρακαλεί τα μέλη του Σωματείου να μην προσέρχονται στον χώρο της Γ.Σ. με διάφορα ροφήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass