MotoGP 2023

Εβδομος γύρος Sacshenring Γερμανίας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2023 8:17

Βρίσκεται στο Hohenstein-Ernstthal, στην περιοχή της Σαξονίας που συνορεύει με την Τσεχία, το Sacshenring απέχει μόλις 3.671 χιλιόμετρα, καθιστώντας το όχι μόνο το συντομότερο, αλλά και το πιο αργό σιρκουί της σεζόν του MotoGP. Έχει την ιδιαιτερότητα να τρέχει αριστερόστροφα, με δέκα στροφές προς τα αριστερά, τρεις προς τα δεξιά και μια μικρή ευθεία 700 μέτρων. Λογικά, αυτή η διάταξη είναι πολύ απαιτητική στην αριστερή πλευρά των ελαστικών και οι αναβάτες θα περνούν πολύ χρόνο σε υψηλές γωνίες κλίσης και σε διάφορες ταχύτητες.
Πέρυσι, παρά την υπερβολική ζέστη που μείωσε την πρόσφυση, ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου σιρκουί όλων των εποχών 1 λεπτό 19 σ. 765, ξεπερνώντας τον χρόνο του 2019 (1 λεπτό 20 σ. 195) του Marc Marquez (Ομάδα Repsol Honda). Το 2022,  τον αγώνα κέρδισε ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), μπροστά από τον Johann Zarco (Prima Pramac Racing) και τον Jack Miller (Ducati Lenovo Team).
Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) έχει 11 νίκες στην πίστα σε όλες τις κατηγορίες, αλλά φτάνει στη Γερμανία μετά από μια απογοητευτική ήττα στο μπροστινό μέρος στο Mugello.
MotoGP MARC MARQUEZ
«Όταν έχετε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι να πάτε αμέσως σε αγώνες -και αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Φτάνουμε στο Sachsenring, ένα κομμάτι που πάντα απολάμβανα πολύ και είχα μεγάλη επιτυχία. Φυσικά, φτάνω θέλοντας να τα πάω καλά, η εστίασή μου και η αποφασιστικότητά μου είναι στο 100% όπως πάντα. Θα υπάρξουν πολλοί αμφισβητίες φέτος και πρέπει να δουλέψουμε καλά από την αρχή του Σαββατοκύριακου για να προετοιμαστούμε για το Σάββατο και την Κυριακή και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τη Honda για να βελτιωθούμε».
Ο συμπαίκτης του Marc στη Repsol Honda, Joan Mir, συνετρίβη στο Mugello και δεν θα συμμετάσχει στο γερμανικό GP. Θα ταξιδέψει στην Πάλμα για να επισκεφτεί τον έμπιστο τραυματολόγο του, τον δρ. Χουάν Γκαρσίας, για να αξιολογήσει το καλύτερο σχέδιο θεραπείας και αποκατάστασης του τραυματισμού στο δεξί του χέρι, προκειμένου να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν. Ο Mir δεν θα αντικατασταθεί για το γερμανικό GP. Ο Pecco Bagnaia φτάνει στη Γερμανία με προβάδισμα 21 πόντων το 2023, αλλά οι αναμνήσεις του από το Sachsenring πέρυσι δεν είναι όλες καλές.
MotoGP FRANCESCO BAGNAIA
«Το Σαββατοκύριακο στο Mugello ήταν πραγματικά τέλειο και μου έδωσε την κατάλληλη ενέργεια για να αντιμετωπίσω αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και στη Γερμανία. Γνωρίζω πολύ καλά την πίστα της Τοσκάνης. Έχω χαζέψει πολύ εκεί και αυτό με βοήθησε, αλλά το συναίσθημα με το Desmosedici μου επέτρεψε να κάνω τη διαφορά. Ελπίζω να μπορέσω να ξαναβρώ αυτά τα συναισθήματα αμέσως στο Sachsenring: ο στόχος θα είναι πάντα ο ίδιος. Να δουλέψω καλά από τις πρώτες συνεδρίες και να φτάσω όσο πιο έτοιμος γίνεται για το Sprint και τον αγώνα της Κυριακής».
Το Sachsenring ήταν το σκηνικό της πιο πρόσφατης νίκης του Fabio Quartararo. Ο Mugello ήταν σκληρός, αλλά μάθαμε από τα λάθη. Πέρυσι κέρδισα στο Sachsenring, αλλά το θέμα με αυτό το κομμάτι είναι ότι είναι αρκετά στενό. Αυτό κάνει τις προσπεράσεις πιο δύσκολες, οπότε πρέπει να πάμε καλά την Παρασκευή. Πρέπει να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν πιο μπροστά στο μπροστινό μέρος του grid.
MotoGP Αγώνας σήμερα στις 15.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass