F1 GP Στο νησί του Μόντρεαλ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2023 7:15

Η Formula 1 ταξιδεύει στον Καναδά και το Μόντρεαλ για τον 8ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023. «Καθαρός» ο αέρας στην περιοχή και την πίστα «Gilles Villeneuve», μετά τις φωτιές στο Κεμπέκ που ταλαιπώρησαν τους ανθρώπους και την ατμόσφαιρα, χωρίς προβλήματα θα διεξαχθεί το Grand Prix.


Ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 θα διεξαχθεί στο Μόντρεαλ και το τεχνητό νησί της Παναγιάς. Το Grand Prix κινδύνεψε προσωρινώς από τις περίπου 150 φωτιές που ανήλθαν σε τεράστια έκταση, πυκνώνοντας ακόμη και περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα λόγια των ιθυνόντων ωστόσο, ήταν καθησυχαστικά και επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο αέρας και το οξυγόνο στην περιοχή βρίσκονται πλέον σε επιθυμητά και... υγιή επίπεδα.
Η πίστα του Καναδά έχει μήκος 4,361 χιλιόμετρα και η συνολική απόσταση που θα καλύψουν οι οδηγοί σε αγώνα 70 γύρων είναι στα 305,27 χιλιόμετρα. Μόλις 14 στροφές έχει το σιρκουί, με την πλειονότητα αυτών να είναι χαμηλής ταχύτητας. Δύο ζώνες DRS θα έχουν στη διάθεσή τους οι οδηγοί. Η μία θα βρίσκεται στη μεγάλη ευθεία πριν το τελικό σικέιν και η άλλη στη μικρότερη ευθεία, μεταξύ της στροφής 7 και 8. Λόγω της ομαλής ασφάλτου και της ελαφριάς χρήσης των ανθρώπων πάνω της τον υπόλοιπο χρόνο, η Pirelli θα φέρει τις πιο μαλακές της γόμες για το Grand Prix, δηλαδή τις C3, C4 και C5. Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον Καναδά τον κατέχει ο Valterri Bottas από το 2019 σημειώνοντας 1:13.078. Ο Max Verstappen και η Red Bull Racing είναι οι τελευταίοι νικητές στο Μόντρεαλ, καθώς ο Ολλανδός κράτησε με αποφασιστικότητα πίσω του τον Carlos Sainz το 2022, για να πάρει την τελευταία... δύσκολη νίκη του, στον δρόμο για τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του.
Βράδυ Κυριακής με συναρπαστικό αγώνα στις 21:00 (ANT1, ANT1+).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass