Ποδοσφαιρική επανάσταση...

Η Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕ 4-0 - ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2023 11:05

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος
Η εξέγερση του Κιλελέρ είναι γνωστό πως πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλία, τον Μάρτιο του 1910, όταν οι ντόπιοι αγρότες ξεκίνησαν μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στα διευρυμένα προνόμια των «τσιφλικάδων».


Αυτήν τη φορά έχουμε μια άλλη επανάσταση και είναι ποδοσφαιρική, καθώς η τοπική ομάδα, η Α.Ε. Κιλελέρ, πάει να γράψει τη δική της ιστορία, καθώς αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλήτρια στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΝ Λάρισας και διεκδικεί την άνοδο στη Γ’ Εθνική, μέσα από τη διαδικασία των αγώνων μπαράζ.
Χθες οι «κιτρινόμαυροι», παρουσία μεγάλου αριθμού φιλάθλων, ξεκίνησαν εντυπωσιακά, κερδίζοντας τα Μετέωρα με 4-0, με τα τέσσερα γκολ να σημειώνονται στην επανάληψη.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι νικητές είχαν τον έλεγχο, δεν μπορούσαν όμως εύκολα να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων, που προσπαθούσαν στις αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά.
Μόλις στο 1’ ο Κατσαμάγκας με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Χασομέρη στο 4’ και τον αντίπαλο πορτιέρο τον Γκουλιώνη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, στο σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός των γηπεδούχων.
Στο 5’ σε σουτ του Παπαγεωργίου Θ. και πάλι ο γκολκίπερ των Μετεώρων απέκρουσε την μπάλα, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 40’ είχαν μια καλή στιγμή με τον Φορτούνη (σ.σ. αδελφός του διεθνή άσου του Ολυμπιακού Κώστα Φορτούνη), που εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Κουτσιρίμπας.
Στην επανάληψη, η Α.Ε. Κιλελέρ ξεκίνησε πιο ορεξάτη τον αγώνα και στο 48’, άνοιξε το σκορ.
Ο Κατσαμάγκας ανατράπηκε από τον Φορτούνη και το πέναλτι αξιοποίησε ο Δημήτρης Χασομέρης, πετυχαίνοντας το 1-0.
Στο 56’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο τέρμα όταν ο Παπαγεωργίου Θ. εκτέλεσε κόρνερ, ο Κατσαμάγκας πήρε την κεφαλιά, την οποία εξουδετέρωσε ο Γκουλιώνης, και σε δεύτερο χρόνο η κεφαλιά του Τσακίρη αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.
Επτά λεπτά αργότερα στο 63’, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερο τέρμα, με τον Θανάση Παπαγεωργίου να βρίσκει τον Βαγενά ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και ο επερχόμενος Ηλίας Πανταζής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
Στο 66’ από θαυμάσια πάσα του Χασομέρη, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος παίκτης των νικητών, ο Ακης Βαγενάς βγήκε τετ-α-τετ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 90’+2’, όταν ο Βασίλης Παπαγεωργίου με σουτ, και αφού προηγήθηκε προσπάθεια του Κατσαμάγκα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Γενικά η Α.Ε. Κιλελέρ έδειξε πως είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα από τον Κώστα Κατσάρα, είχε πολλές δυνάμεις, απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο και έχει όλα τα φόντα για να υλοποιήσει τον στόχο της ανόδου, κρατώντας φυσικά χαμηλούς τόνους, παρά το ιδανικό ξεκίνημα και το τελικό 4-0.
Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Τασιόπουλος (Θεσσαλίας) που είχε συνεργάτες τους κ. Μπύρο, Σελαλή, από την ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ (Κώστας Κατσάρας): Κουτσιρίμπας, Πανταζής Η. (86’ Αργύρης), Μπαρούτας, Τσακίρης, Αντωνίου, Γκουγκουλιάς (46’  Χατζησαββίδης), Κουβελάς (46’ Παπαγεωργίου Β.), Παπαγεωργίου Θ., Βαγενάς (75’ Αναγνώστης), Κατσαμάγκας, Χασομέρης (81’ Ντιντής Θ.).
ΜΕΤΕΩΡΑ (Νίκος Αγγελάκης): Γκουλιώνης, Γερεντές Γ. (46’ Λαμπαδάριος), Φορτούνης, Κιτσόπουλος, Ψαθογιαννάκης, Νταλούκας, Τσιαμάντας (77’ Γκόβαρης), Παπαδόπουλος, Γερεντές Θ. (62’ Κοτσιλιάνος), Καραμπούζης, Ασημάκης.


ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΕ Κιλελέρ - ΑΣ Μετέωρα    4-0
Αστέρας Σταυρού - Αστέρας Κ.    2-0
Εορδαϊκός - ΕΠΣ Γρεβενών ά.α.    3-0
*Ρεπό: Μαγνησιακός

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2η αγωνιστική)
1. Εορδαϊκός    5-0    6
2. Αστέρας Σταυρού     2-0    4
3. ΑΕ Κιλελέρ    4-0    3
4. Μαγνησιακός    3-0    3
5. Μετεωρα    0-4    1
6. Αστέρας Καρδίτσας    0-4    0

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 24/5, 17:00)
Μαγνησιακός - Αστέρας Σταυρού
Αστέρας Καρδίτσας - ΑΣ Μετέωρα
Κιλελέρ - ΕΠΣ Γρεβενών ά.α. 3-0
*Ρεπό: Εορδαϊκός

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ:
Πραγματικοί πρωταγωνιστές οι παίκτες μου…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε μετά τον αγώνα ο προπονητής της Α.Ε. Κιλελέρ, Κώστας Κατσάρας, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στους ανθρώπους της διοίκησης, που φροντίζουν ώστε να μη λείπει τίποτα και είναι συνεχώς δίπλα τους. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Ήταν δικαιότατη η νίκη μας, που συνδυάστηκε με πολύ καλό ποδόσφαιρο στην επανάληψη και με τέσσερα γκολ. Έχουμε δέκα ημέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και να πάμε στην Πτολεμαΐδα, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, να διεκδικήσουμε θετικό αποτέλεσμα. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και συνεχίζουμε σεμνά, ταπεινά. Πολλά μπράβο στους παίκτες μου, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.
Ευχαριστούμε όμως και τους ανθρώπους της διοίκησης, που είναι συνεχώς δίπλα μας. Δεν μας λείπει τίποτα και σε τέτοιες συνθήκες, χαίρεσαι να δουλεύεις».
-Για την παρουσία των φιλάθλων: «Το ποδόσφαιρο προσφέρει χαρές και όταν υπάρχει κόσμος στην κερκίδα, αυτό είναι ευχάριστο για όλους μας. Σήμερα οι φίλαθλοι απόλαυσαν ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε μια καθαρά ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και σίγουρα όλοι μας νιώθουμε ικανοποιημένοι, που μπορέσαμε να ευχαριστήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να δείξουμε πως το μικρό αυτό χωριό προσφέρει μια αρίστη φιλοξενία.
Θα θέλαμε και στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι να δούμε γεμάτη την κερκίδα και μακάρι στο τέλος, να κάνουμε το όνειρο της ανόδου στη Γ’ Εθνική, πραγματικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass