ΑΕΛ: Αναθεώρηση στόχου...

*Μετά τη χθεσινή ήττα στη Ρόδο από τον Διαγόρα με 1-0 *Παν. Γκουτσίδης: Οι παίκτες ξέχασαν το ποδόσφαιρο;

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2023 13:00

Ο αρχαίος ποιητής Πίνδαρος αφιέρωσε τον 7ο Ολυμπιόνικο στον Ρόδιο Διαγόρα, τον περιώνυμο πύκτη (πυγμάχο), όπως αναφέρει, αλλά και από χθες υμνούν την ποδοσφαιρική ομάδα του Διαγόρα Ρόδου για τη νίκη που πέτυχε επί της ΑΕΛ με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Σεραφείμ Μανιώτη στο 32’ και πλέον η ροδίτικη ομάδα είναι κοντά στην παραμονή, ενώ η λαρισινή ομάδα με τη λήξη του πρώτου γύρου της Super League 2 πρέπει να αναθεωρήσει τον στόχο και να σκέφτεται την επόμενη χρονιά, αφού βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό που χθες κέρδισε άνευ αγώνα τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.


«Οι παίκτες δεν είναι δυνατόν να ξέχασαν το ποδόσφαιρο» αναφώνησε μετά το τέλος του αγώνα ο νέος τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης, βλέποντας βασικούς παίκτες να βρίσκονται σε άσχημη μέρα, ενώ η μόνη θετική έκπληξη ήταν η απόδοση των Όγκμποε και Νίνο που έδειξαν ετοιμοπόλεμοι.
Από δω και πέρα θα πρέπει να τιμήσουν οι παίκτες τη φανέλα της ΑΕΛ και η ιδιοκτησία με την τεχνική ηγεσία να την ετοιμάσουν για τη νέα χρονιά πρόωρα. Δυστυχώς οι διορθωτικές κινήσεις του χειμώνα δεν ήταν επαρκείς… Τσιριγώτης , Νούνιες δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα… Και επίσης ο Κούστα πιστεύουμε ότι είχε θέση…

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε την ομάδα με τακτική 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη (επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μετά από τρεις μήνες λόγω τιμωρίας με πέντε αγωνιστικές ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Θωμαϊδη, Πλέγα, Κ. Παπαγεωργίου και στην επίθεση τους: Νικολιά (δεξιά), Όγκμποε, Πεντρόσο (αριστερά).
Οι γηπεδούχοι, που μάχονται για την παραμονή, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό μπορούσαν να προηγηθούν όταν μετά από ολέθριο λάθος της άμυνας, ο Τσιαντούλας τροφοδότησε τον Αντεσίνα που βγήκε τετ-α-τετ με τον Σουλούκο, αλλά ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας απέκρουσε.
Η ΑΕΛ άρχιζε να πιέζει, κέρδιζε κόρνερ και φάουλ που εκτελούσε ο Κ. Παπαγεωργίου, αλλά περνούσαν ανεκμετάλλευτα. Στον αντίποδα ένα σουτ του Μανιά έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Σουλούκος.
Στο 25’ η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη έφθασε κοντά στο γκολ όταν από σέντρα του Μαϊδανού από αριστερά ο Όγκμποε έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Μπίντσης απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 32’ ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτελεί φάουλ που εξουδετερώνει ο τερματοφύλακας του Διαγόρα Ρόδου, αλλά στο ίδιο λεπτό γίνεται το 1-0 όταν μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσιαντούλα, ο Μανιώτης πρόλαβε τους αμυντικούς της ΑΕΛ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Με το σκορ αυτό τελείωσε το πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά και στο 47’ το σουτ του Νικολιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει σε κόρνερ ο Μπίντσης. Η ΑΕΛ προσπαθούσε να δημιουργήσει στην επίθεση, αλλά στη άμυνα είχε προβλήματα και στο 55’ οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο 2-0 όταν το σουτ σε κίνηση του Καραμάνη λίγο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Σουλούκος.
Η λαρισινή ομάδα πλησίασε κοντά στην ισοφάριση στο 77 ‘ όταν γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Νίνο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Διαγόρα, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων.
Από την ΑΕΛ διασώθηκαν ο Όγκμποε με τον Νίνο, ενώ ο Σουλούκος δεν έχει ευθύνη για το τέρμα που δέχθηκε. Θέλει δουλειά στην άμυνα η ομάδα, ενώ και στη μεσαία γραμμή κάτι δεν πήγαινε καλά… Αιτιολογία η μακρά διακοπή του πρωταθλήματος, που μάλλον δεν την εκμεταλλεύτηκαν οι «βυσσινί»…
Με τη διαιτησία του Γιώργου Τακίδη (Κιλκίς) δεν τα είχε κανένας, ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Λούκιτς, Θωμαϊδη, Γκοτζαμανίδη, Παπαϊωάννου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Διαγόρας (Κώστας Βελιτζέλος): Μπίντσης, Πετράκης, Γιανναράκης, Μανιώτης, Τάτσης, Καραμάνης, Τσιαντούλας (87’ Βουργουτζής), Λούκιτς (56’ Παπαϊωάννου), Σταμένκοβιτς (87’ Αρίας), Αντεσίνα (76’ Παραστατίδης), Μανιάς (76’ Γκρόζντανιτς).
Α.Ε.Λ. (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης (79’ Κόλα), Ηλιάδης, Θωμαΐδης (58’ Μαυριάς), Πλέγας (79’ Αντράντα), Παπαγεωργίου Κ (58’ Νίνο), Πεντρόσο (66’ Νούνιες), Νικολιάς, Όγκμποε.

ΠΑΝ. ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ: ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης δήλωσε τα εξής:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε αυτό με μία ομάδα που πραγματικά από την αρχή του πρωταθλήματος δείχνει ότι διεκδικεί όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος είτε εντός, είτε εκτός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάξουμε και τη δικιά μας την ομάδα. Η δικιά μας η ομάδα είχε το πρόβλημα, κάτι συμβαίνει και πρέπει να το βρούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Γιατί δεν γίνεται οι παίκτες αυτοί να ξέχασαν το ποδόσφαιρο που ξέρανε πριν από ένα-δύο μήνες. Τουλάχιστον μπορούσαν να δώσουν μονομαχίες να κερδίσουν, να έχουν ένα πρόσωπο πιο δυναμικό μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να το βρούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να το λύσουμε, να μπορέσει αυτή η ομάδα να αποκτήσει μια ζωντάνια που είχε στο παιχνίδι της. Μία φαντασία που δεν την είχαμε σήμερα. Μία κίνηση για την μπάλα, ώστε να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες και να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας και μία πιο δύσκολη συνέχεια. Έχουμε χρόνο όμως να καταφέρουμε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε σ’ αυτό το κομμάτι. Έτσι ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα τουλάχιστον πιο ανταγωνιστική και να κερδίζει είτε εντός, είτε εκτός όλα τα παιχνίδια. Τουλάχιστον να τα διεκδικεί επί ίσοις όροις. Δεν είναι ώρα να λέμε ποιος φταίει. Όλοι φταίμε και πρώτος εγώ που ήμουν από την αρχή της περιόδου στην ομάδα και πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, ώστε να μπορούμε τα βρούμε τα λάθη που κάνουμε και να τα διορθώσουμε. Μόνο τότε θα πάει μπροστά η ομάδα».

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass