ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ενας Λαρισαίος γυμναστής Πρωταθλητής στην Ινδία

*Τι δήλωσε στην «ΕτΔ» για την εμπειρία του

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2023 13:10

Η πόλη της Λάρισας από χθες έχει έναν πρωταθλητή Ινδίας στο άθλημα του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα τον γυμναστή, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Τριαντάφυλλο Οικονόμου, που «άνθισε» στην ασιατική χώρα και δικαίωσε τον Ισπανό Χουάν Φεράντο, που τον επέλεξε έχοντας κοινή θητεία στον ΝΠΣ Βόλος.


Ο Οικονόμου ήταν γυμναστής στη Μοχούν Μπαγκάν, που στον τελικό των πλέι οφ αντιμετώπισε την Μπενγκαλούρου, ο οποίος διεξήχθη στο Φατόρντα στάδιο της Γκόα, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση, αλλά στα πέναλτι η Μοχούν Μπαγκάν επικράτησε 4-3. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Μοχούν Μπαγκάν ήρθε 3η και η Μπενγκαλούρου ήρθε 4η, ενώ στην πρώτη θέση είχε τερματίσει η Μουμπάι.
O Ελληνοαυστραλός Πετράτος έκανε με πέναλτι στο 13′, η Μπενγκαλούρου ισοφάρισε με τον Τσέτρι στο 45′, πάλι με πέναλτι, ενώ προηγήθηκε 2-1 στο 78’ με τον Κρίσνα. Στο 85′ ο Πετράτος πάλι με πέναλτι έκανε το 2-2, ενώ ευστόχησε και στο πρώτο της διαδικασίας των πέναλτι που έληξε με 4-3.
Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μιλήσαμε με τον Λαρισαίο γυμναστή, ο οποίος μας είπε: «Κερδίσαμε μετά από συναρπαστικό παιχνίδι την Μπανγκαλουρού στην ουδέτερη έδρα, αυτήν της ομάδας της Γκόας.
Στην Ινδία, όταν τελειώνει το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο κάνουν κάτι σαν πλέι οφ, όπου μετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες. Για τους Ινδούς έχει σημασία περισσότερο να κερδίσουν τα πλέι οφ, παρά θέση στην κανονική διάρκεια».
*Πες μας για την εμπειρία σου στο ινδικό ποδόσφαιρο και στην πόλη της Καλκούτας, όπου έχει έδρα η ομάδα που είσαι γυμναστής…
-«Σαν εμπειρία ήταν διαφορετική και ξεχωριστή, γιατί έπρεπε να διαχειριστούμε πολύωρα ταξίδια σε όλη την Ινδία. Η προσαρμογή μου ήταν γρήγορη, καθώς γνώριζα τον προπονητή από τη θητεία του στον Βόλο, οπότε προπονητικά ήμασταν σε πολύ καλό επίπεδο.
Οι ομάδες επενδύουν χρήματα στο ποδόσφαιρο, αλλά πρώτο άθλημα στη χώρα είναι το κρίκετ, όπου τα οικονομικά δεδομένα είναι τεράστια.
Η καθημερινότητα στην Καλκούτα των 15 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν ξενοδοχείο, προπόνηση και καμία βόλτα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα που υπάρχουν στην πόλη. Είναι διαφορετική η ζωή σε σχέση με τη χώρα μας, όπου κυριαρχούν οι πολλές αντιθέσεις. Γενικά υπάρχουν μεγάλες διάφορες και οικονομικές ανισότητες».
*Οι οικονομικές απολαβές; Συμφέρει κάποιον να εργαστεί στην Ινδία;
-«Οι οικονομικές απολαβές είναι καλύτερες από την Ελλάδα και νομίζω ότι αξίζει κάποιος να κάνει το άλμα αυτό. Αλλά πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής».
Ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου έγραψε ιστορία για τον λαρισινό αθλητισμό…

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass