Δηλώνει «παρών» στην υποψηφιότητα Θ. Μαμάκου

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ «ΛΑΡΙΣΑ»

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2023 15:00

«Παρών» στην αυριανή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θανάση Μαμάκου δηλώνει ο Όμιλος Πολιτικού Διαλόγου «Λάρισα», σύμφωνα με δήλωση των εκπροσώπων του Νίκου Ντόλα και Θωμά Ρετσιάνη στην οποία αναφέρουν:
«Ο Όμιλος Πολιτικού Διαλόγου «Λάρισα» διατύπωσε και με συνέπεια υποστήριξε μια σειρά αρχών και θέσεων για την Πόλη. Ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών οφείλει να λάβει πολιτική θέση συνοψίζοντας τις επιδιώξεις του.


Επιδιώκουμε, λοιπόν, την εδραίωση μιας διαυγούς και δυναμικής σχέσης μεταξύ δημοτικής αρχής-πολίτη, σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Επιδιώκουμε να είμαστε συνεργάτες και συμμέτοχοι και όχι θεατές και συνένοχοι σε δυσχερείς οπτικές για την Πόλη. Επιδιώκουμε να δημιουργούμε και όχι να γκρεμίζουμε. Σε τομείς με άνθηση, όπως ο χώρος του πολιτισμού, υιοθετούμε τις καλές πρακτικές και επικροτούμε το άξιο έργο, ενώ σε προβληματικούς τομείς, όπως η αστική κινητικότητα, αλλάζουμε τα κακώς κείμενα. Ζητούμε πολιτική λογοδοσία χωρίς υπεροψία και αλαζονεία που δημιουργείται από τη μακρά κατοχή της εξουσίας.
Επιδιώκουμε να σηματοδοτήσουμε μια αληθινή διεύρυνση και να επενδύσουμε σε συνεργατικές δράσεις. Να αναδείξουμε την αξία της φωνής κάθε πολίτη που εκφράζεται ορθολογικά και ψύχραιμα. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για τον ρόλο της δημοτικής αρχής μπροστά στις προκλήσεις των καιρών. Δεν ξεχνούμε πως οι επιλογές μας σήμερα διαμορφώνουν το περιβάλλον που θα ζουν και θα εργάζονται τα παιδιά μας. Επιδιώκουμε την ομαλή προσαρμογή και μετάβαση στην πόλη του μέλλοντος, προετοιμάζοντας ένα φιλικό και ασφαλές αστικό τοπίο. Θέτουμε ψηλά στην ατζέντα του δημοσίου διαλόγου την οικολογική κρίση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Θεωρούμε πως οι επιδιώξεις αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο αν οι πολίτες προσέλθουν ελεύθερα, καλόπιστα, αλλά και αποφασιστικά σε ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου, συμμετοχής και σύνθεσης. Είναι τελικώς αναγκαίο να έχεις λόγο για το παρόν και το μέλλον της πόλης. Με αυτές τις σκέψεις και επιδιώξεις προσερχόμαστε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο κάλεσμα της παρουσίασης της υποψηφιότητας του Θανάση Μαμάκου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass