Αγριεύει η κόντρα Super League 2 και Αυγενάκη

*ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ *ΟΥΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ *ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤEΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2023 11:00
Με ένα βίντεο που ανήρτησε, η SL2 κάνει λόγο για αυθαίρετη απόφαση να δοθούν «ψίχουλα» από τη φορολόγηση του Στοιχήματος και ζητά τη νόμιμη και δίκαιη επιδότηση ώστε να κρατηθεί ζωντανή η κατηγορία Με ένα βίντεο που ανήρτησε, η SL2 κάνει λόγο για αυθαίρετη απόφαση να δοθούν «ψίχουλα» από τη φορολόγηση του Στοιχήματος και ζητά τη νόμιμη και δίκαιη επιδότηση ώστε να κρατηθεί ζωντανή η κατηγορία

Του Σωτ. Κέλλα
Αγριεύει η κόντρα μεταξύ Super League 2 και υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ πλέον ανοιχτά στη ρήξη συμμετέχει και η Super League 1, αφού θα είναι θιγόμενη αν πάρει περισσότερα χρήματα η δεύτερη κατηγορία.


Αυτήν τη στιγμή, οι ομάδες της Super League 2 έχει προγραμματιστεί να πάρουν 70.000 ευρώ, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, αφού, όπως τονίζουν, ο αρχικός προγραμματισμός ανέφερε για 270.000 ευρώ.
Χθες, πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο, όπου παρευρέθηκαν οι ομάδες της ΑΕΛ και του Ηρακλή Λάρισας, ενώ απουσίαζε εκπρόσωπος του Απόλλωνα Λάρισας (επίσης ο Μακεδονικός έστειλε επιστολή) και αποφασίστηκε η συνέχιση της διακοπής του πρωταθλήματος επ’ αόριστον, κάτι που σημαίνει ότι ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε επίσημα παιχνίδια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 πήρε χθες ομόφωνα τις εξής αποφάσεις, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
«* Συνέχιση της προτέρας απόφασης περί αναγκαστικής αναστολής του Πρωταθλήματος Super League 2 επ’ αόριστον.
* Αντικρούει τις συκοφαντίες, εις βάρος των ομάδων μας και συνολικά της κατηγορίας, δηλώνοντας πως όλες οι ΠΑΕ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν στηρίξει με ιδίους πόρους τις υποχρεώσεις τους, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της Πολιτείας περί του αντιθέτου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ποδοσφαιρικού προϊόντος της Super League 2.
* Ρητά και κατηγορηματικά αναφέρουμε ότι στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχουν Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες - μέλη μας, οι οποίες λαμβάνουν μέρος στη χειραγώγηση αγώνων, εμείς πρωτίστως θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την αποβολή τους από το Πρωτάθλημα. Το προεδρείο ενθαρρύνει όλες τις ομάδες να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
* Ανακοινώνουμε τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Λεουτσάκο και τους προέδρους των κάτωθι ομάδων: ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Νταβέλη, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης κ. Μονεμβασιώτη, ΠΑΕ Athens Kallithea κ. Τσιολέκα, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσα, η οποία θα ζητήσει επίσημα συναντήσεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των πολύ σοβαρών θεμάτων που έχουν προκύψει.
Εκφράζουμε την αγωνία μας ότι σε περίπτωση μη εξεύρεσης δίκαιης λύσης, καθίσταται ανέφικτη η συνέχιση του πρωταθλήματος, γεγονός που θα αποτελέσει μελανό στίγμα στην ιστορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας μας.
Είμαστε πάντα δεκτικοί στον συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο και ελπίζουμε, έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή, όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν τα προβλήματα βιωσιμότητας της Super League 2 και να συμβάλουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό για την εξεύρεση λύσεων, ώστε να πετύχουμε το αμοιβαία επωφελές τόσο για την Πολιτεία όσο και για εμάς.
Η Super League 2 ζητά τα προβλεπόμενα από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος».
ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
Η Super League ενημέρωσε πως ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν πρόκειται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους της Super League 2 για να βρεθεί λύση για τα κέρδη από το Στοίχημα.
Η θέση της Λίγκας: «Ο κύριος Μαρινάκης δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι με Λεουτσάκους, Πρίτσες, Νταβέληδες ή τον Γιαννάκη και όποιον άλλο έχει καταντήσει τη δεύτερη κατηγορία συνδικάτο του εγκλήματος. Μέχρι να καθαρίσει το τοπίο δεν έχουμε τίποτα να πούμε με κανέναν».
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ
Από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρονται τα ακόλουθα: «Οι ομάδες της Super League 2 απαιτούν σε επίσημη ανακοίνωσή τους 8 εκατομμύρια ευρώ, μάλιστα, χωρίς να κάνουν καμία αναφορά ότι συμφωνούν στις εξαιρέσεις χρηματοδότησης ομάδων που δεν πληρούν τα κριτήρια. Την απόφασή τους αυτή για συνέχεια στη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2, την ανανέωσαν και χθες 9 Φεβρουαρίου!
Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού δουλεύουμε εντατικά, ώστε τις προσεχείς ημέρες να κατανεμηθούν τα 62,7 εκατ. ευρώ σε όλο τον υπόλοιπο επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Από τη Super League 2 αναμένουμε την αλλαγή της παράλογης στάσης της, την επιστροφή των ομάδων στην αγωνιστική δραστηριότητα και κατόπιν τη συνέχεια του διαλόγου. Επιπλέον, εξετάζονται όλοι οι δυνατοί τρόποι μέριμνας και διασφάλισης των δικαιωμάτων ποδοσφαιριστών των εργαζομένων στις ΠΑΕ της SL2».

 

 

ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ:
Η ΕΠΟ θα επέμβει…

«Παρακολουθούμε την κατάσταση στη Super League 2 και εάν συνεχιστεί, θα πρέπει η ΕΠΟ να παρέμβει». Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος αναφερόμενος στη διακοπή του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας. Αναλυτικά δήλωσε τα εξής: «Η Super League 2, όπως και η Super League 1, είναι σχετικά αυτόνομες σε σχέση με την ΕΠΟ. Ασφαλώς και η ΕΠΟ έχει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αλλά είναι δύο κατηγορίες που έχουν τη δική τους αυτονομία. Παρακολουθούμε την κατάσταση στη Super League 2 και εάν συνεχιστεί, θα πρέπει η ΕΠΟ να παρέμβει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass