Ποια η συμφωνία για την πώληση της ΠΑΕ ΑΕΛ

*Ο Αλέξης Κούγιας κράτησε το 50% των δικαιωμάτων μεταπώλησης από τους Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη, Νίνο και Μιλτιάδη

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2022 21:30

Η είδηση του καλοκαιριού είναι η πώληση της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον Αλέξη Κούγια στον Αχιλλέα Νταβέλη που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τέταρτη το βράδυ. Χθες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο μεγαλομέτοχος περιμένει το συμβόλαιο της αγοροπωλησίας για να το μελετήσει, ώστε να υπογράψει μεθαύριο το βράδυ στις 20.00.


Το βασικό ερώτημα είναι ποιο ήταν το τίμημα της συγκεκριμένης πράξης... Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη οικονομική υποχρέωση που ανέλαβε η πλευρά του Αχιλλέα Νταβέλη είναι η αποπληρωμή της Εφορίας που για 18 μήνες η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 33.000 ευρώ, ενώ μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αυτό σε 16.000 ευρώ μηνιαίως.
Επίσης θα πληρώσει 585.000 ευρώ στους παίκτες: Στάνκοβιτς, Γκοΐκοβιτς, Νούνιτς και Μούζεκ, οι οποίοι κέρδισαν την προσφυγή στη FIFA και έχουν μπλοκάρει τις μεταγραφές της ΑΕΛ ενώ ακολουθεί ένα ποσό 160.000 ευρώ που είναι χρέη σε ποδοσφαιριστές της εποχής Γρηγορίου.
Παράλληλα όμως αναμένεται να υπάρξουν και έσοδα στο ταμείο της ομάδας, τα οποία θα εκμεταλλευτεί ο νέος μεγαλομέτοχος και αυτά είναι 400.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται ως 300.000 ευρώ να προέρχονται από το Στοίχημα και 100.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά.
Τα χρήματα τα οποία θα πάρει ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 2,4 περίπου εκατομμύρια ευρώ και στα οποία περιλαμβάνονται το προπονητήριο των Δένδρων και τα δύο λεωφορεία της ομάδας, ενώ θα δοθούν σε 42 δόσεις. Για την καταβολή των χρημάτων έχει πάρει πολλαπλές εγγυήσεις από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του νέου ιδιοκτήτη.
Από το αγωνιστικό τμήμα ο κ. Κούγιας διατηρεί δικαίωμα μεταπώλησης για τέσσερις παίκτες και μάλιστα το 50%. Αυτοί είναι οι: Ηλιάδης, Μιλτιάδης, Γκοτζαμανίδης και Νίνο.
Τέλος, αναφέρουμε ότι η υπογραφή στον συμβολαιογράφο δεν σημαίνει και τυπικά τέλος οριστικά της αγοροπωλησίας, καθώς πρέπει η αλλαγή ιδιοκτησίας να εγκριθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Του Σωτ. Κέλλα

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Δεν θα πάρω ομάδα φέτος…

Χθες το βράδυ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έκανε την παρακάτω δήλωση στην «ΕτΔ», σχετικά με τη φημολογία για αγορά νέας ομάδας μετά την πώληση της ΠΑΕ ΑΕΛ στον Αχιλλέα Νταβέλη. Ο κ. Κούγιας είπε τα εξής: «Φέτος δεν πρόκειται να αγοράσω καμία ομάδα. Είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστώ. Σας αποκαλύπτω ότι μου έδιναν τη Βέροια δωρεάν». Ο κ. Κούγιας μέχρι τώρα δέχθηκε πρόταση για να αγοράσει μία εκ των ομάδων: Βέροια, Χανιά, Ρόδος, Αιγάλεω, Δόξα Δράμας, Εργοτέλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass