F1: Ιστορία στο Silverstone

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2022 13:30

Στην πίστα του Silverstone θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, με τη Formula1 να επιστρέφει στην Ευρώπη μετά τους διαδοχικούς αγώνες στο Αζερμπαϊτζάν και τον Καναδά.


Ο δέκατος γύρος της χρονιάς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όλα είναι ακόμη ρευστά όσον αφορά την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος.
Το Silverstone αποτελεί μια από τις αγαπημένες οδηγικές προκλήσεις των πιλότων, για αυτό και όλοι τους θέλουν να αποδώσουν τα μέγιστα μπροστά στους Βρετανούς φίλους του αθλήματος.
Οι κερκίδες θα είναι ασφυκτικά γεμάτες με τα εισιτήρια σύμφωνα με τους διοργανωτές να έχουν πωληθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Οι 140.000 θεατές που θα βρεθούν στην πίστα αναμφίβολα θα δημιουργήσουν μοναδική ατμόσφαιρα.
Το Silverstone αποτελεί μια ιστορική πίστα για τη Formula 1. To Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται κάθε χρόνο στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1987, ενώ η παρούσα χάραξη χρησιμοποιείται από το 2010. Η συγκεκριμένη πίστα δοκιμάζει κάθε πτυχή της απόδοσης ενός μονοθεσίου, απαιτώντας υψηλή κάθετη δύναμη, άφθονη ισχύ και ροπή από τον κινητήρα.
Με το Silverstone να διαθέτει έναν από τους υψηλότερους μέσους όρους ταχύτητας διέλευσης από την κορυφή των στροφών, οι απαιτήσεις από τα ελαστικά είναι ταυτόχρονα μεγάλες. Ωστόσο ο φετινός αγώνας μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός καθώς τα νέα μονοθέσια μπορεί να δημιουργήσουν νέες συνθήκες. Η συγκεκριμένη πίστα έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό απόστασης στο γύρο με τέρμα γκάζι (81%), με τους πιλότους να φρενάρουν έντονα σε μόνο τρεις ζώνες.
Οι στροφές Copse και η ακολουθία στροφών Maggots, Becketts, Chapel, αποτελούν κάποιες από τις διάσημες στροφές του Βρετανικού Grand Prix.
Ο Max Verstappen βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα καθώς έχει κερδίσει τους έξι από τους εννέα αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα. Ο Ολλανδός πρωταθλητής έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που του έχουν παρουσιαστεί και σε συνδυασμό με την εξαιρετική του οδήγηση έχει “χτίσει” μια ικανοποιητική διαφορά από τους διώκτες του.
Ο Charles Leclerc στον αντίποδα έχει εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση αλλά η αξιοπιστία της Ferrari τον έχει προδώσει δύο φορές. Ο οδηγός της Ferrari πρέπει να ανεβάσει στροφές και να πιέσει για νίκες, αν θέλει να καλύψει τη διαφορά στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών. Ωστόσο δεν θα πρέπει να βγάλουμε από την εξίσωση της νίκης στο Βρετανικό GP τους Sergio Perez και Carlos Sainz. Αμφότεροι θα παλέψουν στην πίστα του Silverstone ώστε να είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν στο τέλος.
Ακόμη ένας πιλότος που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός πιλότος έχει κερδίσει οκτώ φορές το Βρετανικό Grand Prix και αν μη τι άλλο θέλει να βρεθεί και πάλι στο πολυπόθητο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Σήμερα Αγώνας: 17:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass