Το 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Κρίστυ Αναγνωστοπούλου

Η ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΑΤΛ ΤΩΝ ΗΠΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2022 20:00

Μπροστά σε μία ακόμα μεγάλη πρόκληση βρίσκεται η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου. Η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Σιάτλ των ΗΠΑ μαζί με τα μέλη της υπόλοιπης Ελληνικής αποστολής προκειμένου να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στο Όρεγκον από τις 15 έως τις 24 του μηνός.


Πρόκειται για την 4η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς είχε αγωνιστεί το 2015 στο Πεκίνο, το 2017 στο Λονδίνο και το 2019 στην Ντόχα.
Φέτος η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου πραγματοποιεί μία εξαιρετική χρονιά κι αυτό επιβεβαιώθηκε αφενός από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο (με βολή στα 58,42μ.) που ήταν το 12ο κατά σειρά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (από το 2011 μέχρι σήμερα) και αφετέρου από την επίτευξη νέου ατομικού ρεκόρ με βολή στα 62,40μ. που επετεύχθη στα «Κνώσεια» στο Ηράκλειο Κρήτης (το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν 61,53μ. το οποίο είχε πετύχει το 2017 στην Καβάλα). Οι πολύ καλές της εμφανίσεις είχαν ως αποτέλεσμα να επιτευχθούν και οι δύο μεγάλοι φετινοί της στόχοι που ήταν αρχικά το Παγκόσμιο του Όρεγκον και στη συνέχεια το Πανευρωπαϊκό του Μονάχου που ακολουθεί τον Αύγουστο (15-21).
«Στο Όρεγκον πιστεύω ότι αν επαναλάβω το ρεκόρ μου και ρίξω μια βολή γύρω στα 62.40μ. ή και λίγο καλύτερη θα είμαι στον τελικό. Από κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά» δήλωσε στην «Ε» η Φαρσαλινή αθλήτρια και πρόσθεσε:
«Νιώθω καλά, δεν έχω τραυματισμούς οπότε πάω στο Όρεγκον με υψηλούς στόχους. Η καλύτερή μου θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η 15η το 2019 στην Ντόχα.
Η χρόνια φέτος ξεκίνησε πολύ καλά και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι. Έχω δουλέψει σκληρά αυτά τα χρόνια, έχω δυναμώσει αρκετά και επίσης έχω βελτιωθεί στην τεχνική μου, γιατί η δισκοβολία είναι ένα πάρα πολύ τεχνικό αγώνισμα. Και όλα αυτά μαζί φέρανε το καλό αποτέλεσμα».Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ο κύριος όγκος της ελληνικής αποστολής θα μεταβεί στο Σιατλ, προκειμένου να συμμετάσχει στο καμπ προετοιμασίας, που θα προηγηθεί της κορυφαίας διοργάνωσης και αποσκοπεί στην ομαλή προσαρμογή της Εθνικής μας ομάδας. Συνολικά 12 αθλητές και αθλήτριες αναχωρούν σήμερα το πρωί για τις ΗΠΑ και είναι οι Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Μίλτος Τεντόγλου, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχάλης Αναστασάκης, Σταματία Σκαρβέλη, Σπυριδούλα Καρύδη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Ελίνα Τζένγκο και Έφη Κουρκουτσάκη.
Χθες ταξίδεψαν οι άλτριες του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ. Απευθείας στο Όρεγκον θα μεταβεί η χάλκινη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 και χρυσή στη διοργάνωση του Λονδίνου, Κατερίνα Στεφανίδη, που επέλεξε να συνεχίσει την προετοιμασία της στη βάση της στο Κολοράντο.
Το ίδιο ισχύει και για τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος αγωνίζεται προς το τέλος της διοργάνωσης και θα μείνει στην Ελλάδα προκειμένου να ταξιδέψει στις 12 Ιουλίου. Την ίδια ημερομηνία θα αναχωρήσουν τόσο ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, όσο και η Τατιάνα Γκούσιν.
Η Ελληνική αποστολή θα μείνει για εννέα ημέρες στο προπονητικό κέντρο του Σιατλ και στις 12/7 θα μεταβεί στο Όρεγκον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass