Εντυπωσίασε η βιωματική παράσταση «Ο καιρός που πέρασε»

ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ KAI ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ»

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2022 20:00

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Μηνύματα και συναισθήματα, μνήμες από την πρόσφατη περιπέτεια της πανδημίας, όλα «ντυμένα» με τον κλασικό και τον μοντέρνο χορό, «αντάμωσαν» στην κατάμεστη Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας, που φιλοξένησε την εξαιρετική βιωματική παράσταση του γυμναστηρίου «ΡΥΘΜΟΣ & ΚΙΝΗΣΗ» με τον τίτλο «Le temps passé • Ο καιρός που πέρασε».


Όπως χαρακτηριστικά «κατέθεσαν» οι διοργανωτές στο ακροατήριο: «Ο καιρός που πέρασε …είναι η ισχυρή απόδειξη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τέτοιες αντίστοιχες καταστάσεις στη διάρκεια της ζωής μας. Μια παράσταση κλασικού και μοντέρνου χορού, αλλά κυρίως μια παράσταση βιωματική, όπου διηγείται τα συναισθήματα και τα βιώματα, τον καιρό της πανδημίας».
Το γεμάτο παζλ των ενοτήτων της παράστασης με χορό, μουσικές και ρυθμούς, που καταχειροκροτήθηκε ενθουσιάζοντας τον κόσμο που την παρακολούθησε, είχε την παρακάτω εικόνα:
Όλα ξεκινούν με ανεμελιά! / Όσο υπάρχει το χαμόγελο ...υπάρχει ελπίδα / Ο φόβος για το άγνωστο. Θα τα καταφέρουμε; / Αγάπη, φιλία, το πιο δυνατό συναίσθημα / Άραγε να ‘ναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους ίδια; / Variation «Petite Pizzicato» / Νωθρότητα, τεμπελιά και λήθαργος! / Ο θυμός έφερε διχόνοια / Το θάρρος σώζει ζωές. Γιατροί! / Τα δύσκολα πέρασαν, η αισιοδοξία νίκησε!
«Πρωταγωνιστές» της παράστασης δεκάδες μικροί και μεγαλύτεροι χορευτές και χορεύτριες των τμημάτων του Ελασσονίτικου γυμναστηρίου.
«Ψυχή» της παράστασης ήταν η Χαριτίνη Λιόντου, που φρόντισε για την πολυποίκιλη χορογραφία και την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Η οργάνωση και ο συντονισμός ανήκαν στους ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου, στη Χάιδω Μπούσια και στον Νίκο Φώλλα. Τα κοστούμια φρόντισε η Ελένη Ψύρρα, η επιμέλεια ήχου και το  Videoediting ανήκε στον Απόστολο Καλιακούδα και για τα σκηνικά της παράστασης φρόντισαν οι Γιάννης Γεωργιάδης και Γιώργος Νεράτζης.
Ανάμεσα στις παρουσίες: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Πασχόπουλος και Γιώργος Κατσιούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, αθλητικοί παράγοντες της περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass