Ξαναέρχεται μετά από 43 χρόνια στη Λάρισα

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1979 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΩΝ ΓΚΟΜΕΛΣΚΙ, ΜΠΕΛΟΦ, ΤΣΑΤΣΕΝΚΟ. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΩΝ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ! - ΕΙΧΑΝ ΚΟΠΕΙ 1.726 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2022 21:04

Μετά από 43 χρόνια η Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ επιστρέφει στη Λάρισα, αλλά αυτήν τη φορά για επίσημο παιχνίδι, γιατί στις 28 Απριλίου 1979 που είχε παίξει ξανά στη θεσσαλική πρωτεύουσα αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι με τη μεγάλη Σοβιετική Ένωση που είχε προπονητή τον Αλεξάντερ Γκομέλσκι και παίκτες τους Μπέλοφ, Τσατσένκο και Μπελοστένι, οι οποίοι όμως στο παιχνίδι της Λάρισας δεν αγωνίστηκαν, προς απογοήτευση τότε των φιλάθλων που ήθελαν να δουν τους Σοβιετικούς σταρ που είχαν ανακοινωθεί ότι θα έρθουν, όπως έγραφε τότε η «Ελευθερία».


Την προηγούμενη μέρα οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στην Αθήνα και η Σοβιετική Ένωση ήταν κράχτης για τους φίλους του μπάσκετ και η Λάρισα το χρειαζόταν, αφού εκείνη τη χρονιά ο ΓΣΛ διεκδικούσε την πρώτη άνοδο λαρισινής ομάδας στην Α’ εθνική κατηγορία, την οποία πέτυχε την επόμενη περίοδο (1979-1980) με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη, τερματίζοντας αήττητη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και πετυχαίνοντας πάνω από 100 πόντους στην επίθεση.
Τη χρονιά εκείνη η Εθνική ομάδα είχε προπονητή τον Αμερικανό Ρίτσαρντ Ντουξάιρ και πήρε χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Γιουγκοσλαβίας (αήττητη), κερδίζοντας στον τελικό την οικοδέσποινα με 85-74 (σούπερ έκπληξη για την εποχή).
Το παιχνίδι έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αλκαζάρ και κόπηκαν 1.726 εισιτήρια των 100 δραχμών και εισπράχθηκαν 172.600 δραχμές. Υπήρξε ρεκόρ προσέλευσης που δεν καταρρίφθηκε ποτέ, ούτε στις καλές μέρες του ΓΣΛ.
Στην Εθνική έπαιξε τότε ο Νίκος Σταυρόπουλος που η κλήση του έγινε λόγω του ταλέντου του και για την εντοπιότητά του, αφού αργότερα δεν κλήθηκε στις μεγάλες διοργανώσεις.
Πάντως είναι ο κοινός κρίκος των δύο αγώνων, αφού έπαιξε τότε και την Πέμπτη θα είναι στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης με την ιδιότητα του μέλους της διοίκησης.
Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Μάρκος Αλιφραγκής και ο Ρώσος Ουζέροφ. Τότε έπαιζαν ένας διαιτητής από κάθε χώρα στα φιλικά, ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες. Άλλωστε οι διαιτητές συνόδευαν τις Εθνικές ομάδες.
Ο αγώνας ξεκίνησε στις 19.30 και γραμματεία ήταν οι: Αντωνόπουλος, Κατσαρέλης και Αγγελακόπουλος.
Στο ημίχρονο, η ομάδα της Ρωσίας προηγήθηκε με 42-36, ενώ τελείωσε υπέρ της ρωσικής ομάδας 90-82.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ: Κορωναίος 10, Σακελλαρίου 8, Γιατζόγλου 22, Κοκολάκης 15, Καστρινάκης, Κατσούλης 7, Γιαννάκης 8, Γιαννουζάκος 4, Καρατζουλίδης 6, Γκέκος, Παραμανίδης 2, Σταυρόπουλος
ΡΩΣΙΑ: Ταρακάνοφ 21, Ντζιούγκιν 10, Λοπατώφ 12, Χοσίγκιν 17, Παβιλόν 6, Ετέσκο 3, Καπουτσίν 13, Ζιγκίλι 10

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass