Εν τούτω... Νίκο

Η ΑΕΛ κέρδισε στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό με 1-0 χάρη σε γκολ του Νίκου Γκοτζαμανίδη στο 32’ - Την απόκρουση του αγώνα έκανε ο Θανάσης Παπαγεωργίου στο 90’+1’ πάνω στη γραμμή του τέρματος - «Κούρσα» για δύο η άνοδος - Νίκη-αφιερωμένη στον Ουκρανό Μαξιμένκο και την οικογένειά του

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2022 20:02

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Κούρσα για δύο έγινε πλέον η υπόθεση άνοδος στη Super League 1 στον Α’ Όμιλο, αφού μόνο ΑΕΛ και Βέροια τη διεκδικούν μετά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής, καθώς η Αναγέννηση Καρδίτσας έχασε πολύτιμο έδαφος φέροντας ισοπαλία στην έδρα της με τη Νίκη Βόλου.
Χθες στις Σέρρες δεν ξέρουμε αν είδε κάποιος όραμα, όπως ο Μέγας Κωνσταντίνος που είδε το «εν τούτω Νίκα», αλλά με έναν... Νίκο (τον Γκοτζαμανίδη) η ΑΕΛ κέρδισε τον Πανσερραϊκό με 1-0, αφού στο 32’ ο Κατερινιώτης νεαρός παίκτης νίκησε τον πρώην «βυσσινί» τερματοφύλακα Ζαχαρία Καβουσάκη, έχοντας ως σύμμαχο και το λασπωμένο τερέν από τη συνεχή βροχόπτωση τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων.
Σημαντικό μερίδιο στη νίκη αυτήν έχει και ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Θανάσης Παπαγεωργίου (από τους κορυφαίους του χθεσινού αγώνα), που στο 90’+1’ απέκρουσε πάνω στη γραμμή του τέρματος σουτ του Στίνα, που είχε βρει το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.


Το σημαντικό είναι ότι η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο μέρος που το 0-1 την αδικούσε, ενώ είναι χαρακτηριστική η εντυπωσιακή υπεροχή στα νούμερα του αγώνα. 60%-40% στην κατοχή και 9-2 στα κόρνερ.
Αυτή η νίκη αφιερώθηκε απ’ όλη την οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕΛ στον Ουκρανό ποδοσφαιριστή της ομάδας Μαξίμ Μαξιμένκο και την οικογένειά του, καθώς όλοι συμμερίζονται την αγωνία του για τους γονείς του που βρίσκονται στη γραμμή του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία. Σε σχετικά ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ ΑΕΛ ανέφερε τα εξής: «Ποδοσφαιριστές, προπονητές, Διοίκηση και οπαδοί της ιστορικής μας ομάδας, αφιερώνουμε τη νίκη στον εξαίρετο ποδοσφαιριστή μας, Μαξίμ Μαξιμένκο, στη σύζυγό του και στο παιδί του, αλλά κυρίως στις οικογένειές τους που βασανίζονται στη μαρτυρική Ουκρανία. Οι σκέψεις και οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους, όπως και σε όλο τον Ουκρανικό λαό. Ευχαριστούμε με τα πιο θερμά λόγια τη Διοίκηση και τους οπαδούς του ιστορικού Πανσερραϊκού για την εξαιρετική φιλοξενία».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 (με την οποία και τελείωσε το παιχνίδι), έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Μαϊδανό (αριστερά), Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη, Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), στη μεσαία γραμμή τους Κολομπίνο, Ραμίρες, Γιάκο και στην επίθεση τους: Μαυριά (δεξιά), Όγκμποε και Νικολιά.
Η λαρισινή ομάδα από την αρχή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχισε να απειλεί την εστία του Καβουσάκη, αλλά μέχρι το ημίωρο το μόνο κέρδος της ήταν κάποια κόρνερ. Σε ένα όμως από αυτά που εκτέλεσε ο Γιάκος, ο Γκοτζαμανίδης πέτυχε γκολ στο 32’ (0-1). Λίγο έλειψε μέσα σε δύο λεπτά ο Μαυριάς και ο Όγκμποε να κάνουν το 0-2. Ο πρώτος έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο δεύτερος βρήκε αντίπαλο το λασπωμένο γήπεδο και η μπάλα κόλλησε στον αγωνιστικό χώρο και δεν κατέληξε στα δίχτα.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία και αυτό που προσπάθησε να πετύχει ήταν η διαχείριση του αποτελέσματος. Αλλά για να το καταφέρει έπρεπε να έχει σύμμαχο και την τύχη ή για να ακριβολογούμε να βρεθεί στην κατάλληλη θέση ο Θανάσης Παπαγεωργίου.
Στο 90’+1’ ο Στίνας σημάδεψε το δοκάρι και απέκρουσε στη γραμμή ο παίκτης της ΑΕΛ.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
15’: Σέντρα σουτ του Νικολιά από μακριά, η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
22’: Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά για την ΑΕΛ, το εκτελεί ο Κολομπίνο, πιάνει κεφαλιά ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Θανάσης Παπαγεωργίου και η μπάλα καταλήγει άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.
22’: Σουτ του Κανίς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.
25’: Κόρνερ από αριστερά εκτελεί ο Κολομπίνο, ο Θ. Παπαγεωργίου πιάνει εκ νέου κεφαλιά, αυτήν τη φορά από το σημείο του πέναλτι, αλλά μπλοκάρει εύκολα ο Καβουσάκης.
32’: Ο Γιάκος εκτελεί κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί των γηπεδούχων λόγω του λασπωμένου τερέν δεν μπορούν να απομακρύνουν, η μπάλα φθάνει στον Γκοτζαμανίδη που εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Καβουσάκης δεν είχε ορατότητα τη στέλνει στα δίχτυα και κάνει το 0-1.
34’: Σουτ του Μαυριά, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
35’: Από λάθος του Καβουσάκη η μπάλα φθάνει στον Όγκμποε που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, σουτάρει από τα πλάγια και η μπάλα κολλάει στο έδαφος πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος και απομακρύνει στη συνέχεια ο Κεφαλάς.
42’: Σουτ του Νικολιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Καβουσάκης.
69’: Σουτ του Ντίαζ από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
90’+1’: Σουτ του Στίνα μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου και στη συνέχεια ο Θανάσης Παπαγεωργίου αποκρούει πάνω στη γραμμή του τέρματος.Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Θανάσης Παπαγεωργίου που έπαιξε ως δεξί μπακ και τον ακολούθησαν ο Νίκος Γκοτζαμανίδης και ο Θεοχάρης Ηλιάδης που μέχρι τώρα δεν έχουν νικηθεί ως δίδυμο στα σέντερ μπακ από κανέναν. Μάλιστα πετυχαίνουν και κρίσιμα τέρματα...
Ο Θεοδωρόπουλος δεν χρειάστηκε ουσιαστικά ποτέ να επέμβει, ενώ ο Μαϊδανός παρά την αποχή του πήγε καλά στο πρώτο μέρος, αλλά ταλαιπωρήθηκε στο δεύτερο.
Ο Κολομπίνο πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι, ενώ ο Ραμίρες είναι σε διαρκή άνοδο. Ο Γιάκος στο πρώτο μέρος πήγε πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια κουράστηκε και αντικαταστάθηκε με τον Κώστα Παπαγεωργίου που ήταν μαχητικός. Ο Νικολιάς προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση, αλλά προσφέρει πάντα. Ο Όγκμποε πίεσε τους αντιπάλους αμυντικούς, ενώ ο Μαυριάς βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο.
***
Από τον Πανσερραϊκό κορυφαίος ο Κόντσι, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν οι: Καρασαλίδης, Ντιάζ και Κανίς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γιουματζίδης (Πέλλας) δεν έδωσε στο 9’ ένα καθαρό φάουλ του Κεφαλά στον Όγκμποε και έδωσε κίτρινες κάρτες στους: Καρασαλίδη, Μαϊδανό, Ραμίρες, Μαρκιόνι και Γαρουφαλιά.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Δέλλιος (Πέλλας) και Τζιούτζιος (Θράκης).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Καβουσάκης, Κεφαλάς, Καρασαλίδης, Πίντο, Βάντερσον (57’ Στίνα), Κόντσι, Μαρκιόνι, Κρητικός (67’ Έππας), Ανάκογλου, Ντίαζ, Κανίς.
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδάνος, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γιάκος (69’ Κ. Παπαγεωργίου), Νικολιάς (90’+5’ Γλύνος), Ραμίρες (81’ Γαρυφαλιάς), Μαυριάς, Όγκμποε (90’+5’ Κούστα).

 

stop.jpg

Οι παίκτες της ΑΕΛ κατά του πολέμου

ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ: Το γκολ στον Μαξιμένκο

Το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΛ πέτυχε ο Νίκος Γκοτζαμανίδης και οδήγησε τη λαρισινή ομάδα σε νίκη στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού με 1-0 και θα θυμάται τόσο την επιτυχία που έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα όσο και ότι ήταν αυτός που σήκωσε τη φανέλα με το μήνυμα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.
«STOP WAR» έγραψαν σε μια λευκή φανέλα οι παίκτες της ΑΕΛ πριν τον αγώνα και συμφώνησαν να την κρατήσει όποιος πετύχει τέρμα. Και ο κλήρος έπεσε στον νεαρό Γκοτζαμανίδη που μιλώντας στην «ΕτΔ» είπε: «Τηρήσαμε τη συμφωνία μας και το κάναμε για τον Μαξιμένκο, που θέλουμε όλοι να τον βοηθήσουμε γιατί περνάει δύσκολα ψυχολογικά με τους γονείς του να ζούνε σε συνθήκες πολέμου. Είμαστε κοντά του και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτόν. Είμαστε όλοι οι παίκτες μια οικογένεια και το αποδεικνύουμε».

 

gkoytsidis.jpg

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ: Το καλύτερο πρώτο μέρος...

Ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης μιλώντας στην «ΕτΔ» μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Όλα τα παιχνίδια στην κατηγορία είναι δύσκολα, καθώς οι αντίπαλοι δίνουν και την ψυχή τους για να πάρουν τους πόντους. Έτσι και ο Πανσερραϊκός που έχει ανάγκη βαθμών και ποιότητα τα έδωσε όλα.
Θεωρώ ότι σήμερα (σ.σ. χθες) κάναμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο με την απόδοση που είχαμε από τη μέρα που ανέλαβα την ομάδα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε όμως τις ευκαιρίες μας να τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο μέρος.
Πρέπει όμως να είμαστε 90 λεπτά συγκεντρωμένοι με οποιονδήποτε αντίπαλο παίζουμε, γιατί μια ολιγωρία μπορεί να μας κοστίσει, όπως στη φάση του δοκαριού που είχε ο Πανσερραϊκός στο τέλος. Αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα, γιατί αν χάναμε τη νίκη, απόδοση σαν τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) θα την πετάγαμε στο καλάθι των αχρήστων».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass