Ο Max Biaggi «πετάει»...

ΣΤΑ 470 ΧΛΜ. ΑΝΑ ΩΡΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2021 14:10

O Max Biaggi είναι ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου πάνω σε ηλεκτρική μοτοσικλέτα, ο οποίος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIM, η ταχύτητα της Voxan Wattman μετρήθηκε σε μια απόσταση ενός χιλιομέτρου. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ταχύτητα που μετράει είναι ο μέσος όρος των δύο προσπαθειών. Η ανώτερη ταχύτητα που κατέγραψε στιγμιαία η Voxan Wattman ήταν 470,257 χιλιόμετρα ανά ώρα!
Ο ίδιος ο Biaggi έκανε μια εκτενή αναφορά στο γεγονός αυτό στον λογαριασμό του στο facebook και σας μεταφέρουμε τα κυριότερα σημεία. «Τι τρομερή ένεση αδρεναλίνης. Είναι κάτι που σε κυριεύει. Ξεκινάς και έπειτα από κάποιες ατελείωτες στιγμές διαβάζεις στο ταχύμετρο 470 χιλιόμετρα. Είναι τρελό! Σε αυτές τις ταχύτητες η δερμάτινη φόρμα στους ώμους και στην πλάτη δονείται... H κίνηση της φόρμας σε τόσο υψηλή συχνότητα παράγει θερμότητα στο δέρμα, σχεδόν στο σημείο του εγκαύματος... Ποτέ δεν ένιωσα τόση πολλή αδρεναλίνη στο σώμα μου!».
«Όταν περνάς κάποιες συγκεκριμένες ταχύτητες, ο ήχος της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας αλλάζει και μοιάζει με αυτόν αεροπλάνου που απογειώνεται».
«Μόλις ο στόχος έχει επιτευχθεί, η διαδικασία δεν τελειώνει, γιατί για να «επιστρέψεις στη Γη» πρέπει να φρενάρεις. Σε αυτές τις ταχύτητες αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να προσέξεις το πίσω ελαστικό και η θερμότητα -που στα MotoGP μπορεί να είναι σύμμαχός σου- εδώ μπορεί να είναι ο χειρότερός σου εχθρός... Πρέπει να φρενάρεις σε συγκεκριμένο σημείο για να μη βγεις εκτός. Για αυτόν τον λόγο βάλαμε κώνους, τους οποίους τελικά αναγκαστήκαμε να φέρουμε προς το κέντρο και να τους αυξήσουμε το μέγεθος γιατί ήταν πολύ δύσκολο να τους δω. Ο εγκέφαλος δεν είναι συνηθισμένος να δουλεύει σε τέτοιες ταχύτητες και λόγω των αναταράξεων τα όρια της πραγματικότητας διαστρεβλώνονται μπερδεύοντας την όραση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass