«Πνίγηκε» στη Βέροια ο Απόλλωνας Λάρισας

ΥΠΕΣΤΗ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ 5-1 - ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΩΝ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΩΝ» Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2021 20:00

Μια από τις πιο μελανές σελίδες στην ιστορία του Απόλλωνα Λάρισας γράφτηκε χθες στη Βέροια.

Οι «κυανόλευκοι» υποχρεώθηκαν σε βαριά ήττα με 5-1 από την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2 και πλέον η θέση τους έγινε ακόμα πιο δύσκολη σε ό,τι αφορά στην υπόθεση παραμονή. Ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Πόντου που αποκτά διαστάσεις τελικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα της Λάρισας, στοιχείο που καταδεικνύει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται πλέον οι «κυανόλευκοι». Το μόνο που μπορεί να κρατήσει από τη χθεσινή αναμέτρηση η λαρισινή ομάδα είναι η εμφάνιση του 16χρονου επιθετικού Θανάση Ζαχόπουλου (σε δύο μέρες μπαίνει στα 17), ο οποίος στο επαγγελματικό του ντεμπούτο έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία, πετυχαίνοντας στο 59’ το γκολ της τιμής για τους «κυανόλευκους».
Επί της ουσίας ο χθεσινός Απόλλωνας Λάρισας δεν είχε πάθος, διάθεση και θέληση να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, επιθετικά ήταν ανύπαρκτος και περιορίστηκε από την αρχή σε ρόλο κομπάρσου. Δεν έδειξε ότι έχει το σθένος να αντιδράσει (το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί στις αρχές του β’ ημιχρόνου) και απλά παραδόθηκε σ’ έναν ανώτερο αντίπαλο, που θα μπορούσε να είχε δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του και να οδηγήσει τη λαρισινή ομάδα σ’ έναν πρωτοφανή διασυρμό.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Αργεντινός τεχνικός Μαρσέλο Στράτσια, τοποθετώντας τον Νόρμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Γιαννίτση, Καλούση, Σκούπρα και Τιμπουέ στην άμυνα, τους Χατζή, Λουκά, Κοζού και Λίταινα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους Παναγιώτου και Βίγια στην επίθεση (ο τελευταίος προσπάθησε φιλότιμα και μπορεί να λεχθεί ότι είχε θετικό πρόσημο).
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά η Βέροια έκανε φανερές τις προθέσεις της, επέβαλε τον ρυθμό της, πίεσε την άμυνα του Απόλλωνα και δημιούργησε ευκαιρίες με τους Πεταυράκη (5’), Πόζογλου (8’), Οικονόμου (12’) και Γαβριηλίδη (13’).
Τελικά μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων όταν στο 16’ ο Μπουκουβάλας που συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Πασά μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-0, ενώ στο 17’ ο Πασάς με κοντινό πλασέ ύστερα από παράλληλη σέντρα του Πόζογλου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Ο Απόλλωνας Λάρισας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 27’ ο Λουκάς με ωραίο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το αριστερό «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 2-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος για να ξεκινήσει το β’ ημίχρονο με τους γηπεδούχους να αιφνιδιάζουν τον αντίπαλό τους στο 47’ όταν ο Πασάς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πόζογλου έγραψε το 3-0, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 51’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0, πετυχαίνοντας χατ τρικ. Το παιχνίδι επί της ουσίας είχε κριθεί.
Ακολούθησε μία καλή στιγμή για τον Απόλλωνα Λάρισας με το κοντινό πλασέ του Γιαννίτση που πέρασε ελάχιστα άουτ, για να φτάσουμε στο 56’ όταν ο 16χρονος Ζαχόπουλος (είχε περάσει στο παιχνίδι 4 λεπτά νωρίτερα) έκλεψε την μπάλα από τον Μπουκουβάλα και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 4-1.
Τον θρίαμβο της Βέροιας σφράγισε στο 70’ ο Φοφανά που διαμόρφωσε το τελικό 5-1, ενώ στο 88’ σημειώθηκε η τελευταία καλή φάση του αγώνα όταν το μακρινό δυνατό σουτ του Σκούπρα εξουδετέρωσε ο Βελλίδης.
Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής κ. Καλατζής (ΕΠΣ Θεσσαλίας) και οι βοηθοί του κ. Αϊναλής και Μποζατζίδης (Μακεδονίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Φοφανά (84’) και Πεταυράκης (90’+1’).
ΒΕΡΟΙΑ (Π. Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Οικονόμου (65′ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης (54′ Μυστακίδης), Πασάς (54′ Ράμος), Μούργος (54′ Φοφανά), Πόζογλου, Γιακουμάκης (75′ Ορφανίδης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μ. Στράτσια): Νόρμαν, Γιαννίτσης, Βίγια (55′ Ζιάκας), Λίταινας (55′ Ζαχόπουλος), Λουκάς, Καλούσης, Παναγιώτου (55′ Κανούλας), Σκούπρας, Κοζού, Χατζής, Τιμπουέ.

 

Ε. Στουρνάρας: Τελικός το ματς με Απόλλωνα Πόντου

«Δεν μπορούμε να ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει σε τέτοιο σκορ. Σίγουρα δεν ήταν το αποτέλεσμα που περιμέναμε» σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα ο συνεργάτης του Αργεντινού τεχνικού Μαρσέλο Στράτσια, Βαγγέλης Στουρνάρας και πρόσθεσε:
«Αιφνιδιαστήκαμε στο 15’ και στο 17’ όταν δεχθήκαμε δύο γκολ. Μετά προσπαθήσαμε να «σπάσουμε» τον ρυθμό του αντιπάλου, το καταφέραμε στο α’ ημίχρονο, αλλά στο β’ μέσα σε δύο λεπτά δεχτήκαμε δύο γκολ και το σκορ άνοιξε.
Δεν έχουμε μυαλό να σκεφτόμαστε τίποτα παραπάνω από το επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου. Δυστυχώς θα είναι η 8η αγωνιστική και θα είναι ένας τελικός για μας. Μετά έρχεται το ντέρμπι με την Καρδίτσα και ακολουθεί ένα 10ήμερο μέχρι το επόμενο ματς, στο οποίο θα δούμε τα λάθη μας για να τα διορθώσουμε».

 

Αθ. Ζαχόπουλος: Επαγγελματικό ντεμπούτο με γκολ

Ο 16χρονος παίκτης-αποκάλυψη του Απόλλωνα Λάρισας στο χθεσινό παιχνίδι στη Βέροια, Θανάσης Ζαχόπουλος, μίλησε για το πρώτο του γκολ στο επαγγελματικό του ντεμπούτο λέγοντας:
«Σίγουρα δεν θα το ξεχάσω. Υπάρχει ενθουσιασμός και χαρά, αλλά το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η λύπη για το αποτέλεσμα της ομάδας μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να το ξεχάσουμε αμέσως και την Τετάρτη να πάρουμε τη νίκη που θα αποτελέσει το έναυσμα για μια καλύτερη συνέχεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass