Στο Αμπου Ντάμπι η μητέρα των μαχών

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΟΒΑΘΜΩΝ VERSTAPPEN KAI HAMILTON

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2021 14:01

Οι δύο οδηγοί που διεκδικούν το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, έχουν συγκεντρώσει από 369.5. Μία ισοβαθμία απίστευτη αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε ήδη διανύσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 21 αγώνων.


Μετά από 47 χρόνια, που είχε να συμβεί ισοβαθμία, οι Max Verstappen και Lewis Hamilton προσεγγίζουν το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία της Formula 1 ισόβαθμοι, με τον Ολλανδό να έχει το προβάδισμα λόγω μίας περισσότερης νίκης (9 έναντι 8).
Πέραν από τις δύο άγνωστες, σε οδηγούς και ομάδες, πίστες που προηγήθηκαν και η Yas Marina θα έχει πρωτόγνωρα στοιχεία, καθώς έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις στη χάραξή της, για να προσφέρει πιο συναρπαστικούς αγώνες και περισσότερες ευκαιρίες για μάχες και προσπεράσματα, στον τελευταίο αγώνα αυτής της γενιάς μονοθεσίων, πριν τις μεγάλες τεχνικές αλλαγές του 2022.
Η αποστολή είναι ξεκάθαρη και για τους δύο διεκδικητές: να τερματίσουν εμπρός από τον αντίπαλό τους. Oι δύο περιπτώσεις στις οποίες οι δύο διεκδικητές μπορούν να ισοβαθμίσουν, στο τέλος του Πρωταθλήματος, με τον Verstappen να στέφεται πρωταθλητής, είναι αν αμφότεροι δε σημειώσουν βαθμούς ή η αρκετά απίθανη περίπτωση να τερματίσουν 9ος και 10ος, με τον δέκατο να σημειώνει και τον ταχύτερο γύρο.
Στο στρατόπεδο της Red Bull, ο Christian Horner δήλωσε στην Jeddah: «Αυτή η ομάδα πραγματοποίησε μια εκπληκτική σεζόν φέτος, κερδίσαμε 10 αγώνες. Προκαλέσαμε τη Mercedes -ποιος θα το φανταζόταν αυτό φέτος- και κρατήσαμε την πρόκληση μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Είναι όποιος τερματίσει μπροστά, μια μάχη στα ίσα, όπως ήταν όλη τη χρονιά... Ποιος θα βγει πρώτος; Δεν έχω ιδέα».
Ο Toto Wolff δήλωσε από την πλευρά του: «Τώρα είναι όλα ή τίποτα στο Άμπου Ντάμπι. Νομίζω ότι παρόμοια οδήγηση, αν θεωρηθεί από τους αγωνοδίκες ότι ξεπέρασε τα όρια, θα τιμωρηθεί επίσης από τους αγωνοδίκες στο Άμπου Ντάμπι και αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε μια δύσκολη κατάσταση για όλους».
«Και δεν νομίζω ότι το Πρωτάθλημα αξίζει ένα αποτέλεσμα που επηρεάστηκε από σύγκρουση, οπότε εμπιστεύομαι πάρα πολύ σε αυτήν την περίπτωση το αυτορυθμιζόμενο σύστημα. Το ταχύτερο μονοθέσιο με τον ταχύτερο οδηγό θα πρέπει να κερδίζει το Πρωτάθλημα και όχι να βγάζει ο ένας τον άλλον εκτός». Προειδοποίηση στους πιλότους της Φόρμουλα 1 ότι ενδέχεται να τους επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ή να χάσουν όλους τους βαθμούς τους, εφόσον οδηγούν με αντιαθλητικό τρόπο, απηύθυνε ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA, Μάικλ Μάσι, ενόψει του κυριακάτικου γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι, που είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς και στο οποίο θα κριθεί ο τίτλος στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο Μάσι απηύθυνε ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται «ο αποκλεισμός για έναν ή περισσότερους αγώνες, αφαίρεση βαθμών για το πρωτάθλημα...». Σήμερα ο φοβερός αγώνας στις 15:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass