Οι τέσσερις πολυταξιδεμένοι Αγιώτες διεθνείς

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2021 20:10

«Με μία βαλίτσα στο χέρι» ταξιδεύουν πολύ συχνά τον τελευταίο χρόνο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα διεθνώς, τέσσερις άνθρωποι του ποδοσφαίρου που εμφανίζουν ένα πρόσθετο κοινό χαρακτηριστικό:

Όλοι τους κατάγονται από την περιοχή του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Αγιάς ή -σύμφωνα με την προηγούμενη ορολογία- την επαρχία Αγιάς!

 

* Ο 38χρονος (χθες γιόρτασε και τα γενέθλιά του) Θανάσης Τζήλος, που κατάγεται από την Ανάβρα, είναι διαιτητής Super League από το 2015 και από το 2019 περιλαμβάνεται μεταξύ των επτά Ελλήνων διεθνών διαιτητών. Τελευταίο του ταξίδι ήταν αυτό στην Αγγλία, όπου στις 5 Σεπτεμβρίου στο ανακαινισμένο αλλά πάντοτε θρυλικό “Wembley” του Λονδίνου άσκησε καθήκοντα 4ου στη νίκη των γηπεδούχων με 4-0 επί της Ανδόρας, στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

 

* Η 35χρονη Μελιβοιώτισσα Ανδρομάχη Τσιοφλίκη είναι αξιολογημένη στον πίνακα της Super League 2 από το 2018, ενώ από το 2016 είναι μία εκ των τριών Ελληνίδων διεθνών διαιτητριών. Το πιο πρόσφατο ταξίδι της το πραγματοποίησε στη Βόρεια Ιρλανδία, προκειμένου να ασκήσει χρέη 4ης στον αγώνα με το Λουξεμβούργο που διεξήχθη στο «Inver Park» της πόλης Larne και έληξε με 4-0 υπέρ των γηπεδούχων (17 Σεπτεμβρίου), στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

 

* Με ρίζες από τη Σκήτη, η 29χρονη Αλεξάνδρα Δεληγιάννη διευθύνει από το 2016 αγώνες Α’ Κατηγορίας Γυναικών, ενώ από το 2020 έλαβε το σήμα της FIFA. Χθες επέστρεψε από την Κροατία, όπου παρέμεινε επί μία εβδομάδα στην πόλη Lucko διευθύνοντας αγώνες προκριματικού ομίλου Κ17 Γυναικών, με τη συμμετοχή της οικοδέσποινας χώρας, της Αρμενίας, της Λιθουανίας και του Καζακστάν. Αξιοσημείωτο είναι ότι τη Δεληγιάννη έχει βαφτίσει ο Παναγιώτης Κερμανίδης, παλιά μεγάλη δόξα του ΠΑΟΚ και φίλος του πατέρα της Δημήτρη, από την εποχή που ζούσαν στην Ουγγαρία ως παιδιά πολιτικών προσφύγων.

 

* Με διαφορετική ιδιότητα από τους τρεις πρώτους, ο 52χρονος γυμναστής Μιλτιάδης Ζιάκας περιλαμβάνεται από τις αρχές του 2021 στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Ανδρών της Κύπρου ως συνεργάτης - αναλυτής του άλλοτε προπονητή της ΑΕΛ Νίκου Κωστένογλου και ταξιδεύει διαρκώς, για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Την επόμενη εβδομάδα, ο Μελιβοιώτης τεχνικός θα μεταβεί στη μεγαλόνησο, ενόψει των δύο διαδοχικών εντός έδρας αγώνων της Κύπρου με αντιπάλους την Κροατία και τη Μάλτα στη Λάρνακα, που θα κρίνουν συνολικά την έκβαση της προσπάθειας των Κυπρίων στον 8ο προκριματικό όμιλο του Π.Κ. του Κατάρ, όπου μετέχουν επίσης η Ρωσία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.
Φυσικά, η ύπαρξη τόσων δημοτών της Αγιάς με διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο δεν αφήνει αδιάφορο τον πρώτο πολίτη του Δήμου, τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, ο οποίος έχει αποδείξει επανειλημμένως την ευαισθησία του για τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής του, ενώ - παρεμπιπτόντως - προχθές δεν σταμάτησε να δέχεται ευχές για τη συμπλήρωση των 52 ετών του, τα μισά εκ των οποίων τον βρήκαν διαδοχικά στην προεδρία της Κοινότητας Μελιβοίας, ακολούθως στη δημαρχία Μελιβοίας και από το 2010 στη Δημαρχία Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass