Πρεμιέρα με το δεξί θέλει η Λάρισα ΚΑΕ

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΡΟΔΟΥ (17:00)

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2021 15:41

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και πίστη πως μπορεί να κατακτήσει νικηφόρο αποτέλεσμα, η Λάρισα ΚΑΕ αντιμετωπίζει σήμερα και ώρα 17:00, τον Κολοσσό Ρόδου, στο κλειστό της Νεάπολης.


Παιχνίδι που διεξάγεται στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α1 εθνικής κατηγορίας Basket League και στο οποίο οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου θα επιδιώξουν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να φτάσουν στην επιτυχία.
Η Θεσσαλία θα έχει λοιπόν εκπρόσωπο και στο 30ό πρωτάθλημα τoυ ΕΣΑΚΕ με τη Λάρισα να ετοιμάζεται για την τρίτη διαδοχική συμμετοχή της στην κατηγορία. Πέρυσι κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στις τελευταίες στροφές και η διατήρηση στην Basket League είναι και φέτος ο στόχος. Ο Νίκος Παπανικολόπουλος παρέμεινε στο «τιμόνι» της ομάδας, την οποία ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο προχώρησε σε συνολικό λίφτινγκ του έμψυχου δυναμικού, καθώς από το ρόστερ που τελείωσε το πρωτάθλημα παρέμειναν μόλις δύο παίκτες. Ο Τάσος Σπυρόπουλος και ο Ντεβόν Γουάσινγκτον. Οι Θεσσαλοί επέλεξαν από την ελληνική αγορά τόσο έμπειρους όσο και νεαρούς αθλητές. Ο Θοδωρής Ζάρας και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης επιστρέφουν έπειτα από περίπου μία δεκαετία στην πόλη, ενώ αποκτήθηκαν ακόμα ο Γιάννης Σαχπατζίδης που έκανε μία γεμάτη σεζόν πέρυσι στο Μεσολόγγι, καθώς και οι νεαροί διεθνείς Ζώης Καράμπελας και Τηλέμαχος Βησσαρίου που προέρχονται από το Περιστέρι. Επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ουσμάν Κρουμπάλι που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί επιτυχώς σε Λαύριο και ΠΑΟΚ. Αντίθετα «πρωτάρηδες» στην Basket League είναι άλλοι τέσσερις ξένοι. Πρόκειται για τους Αμερικανούς γκαρντ Τζέι Θριτ (πέρυσι έπαιξε σε Πολωνία και Γαλλία), Τζέιλεν Χάντσον (αγωνιζόταν στη Γερμανία) και Τζος Φόρτσουν (πέρυσι στην Ουκρανία), αλλά και τον Σλοβένο πλέι μέικερ Γιαν Σπαν που αγωνιζόταν στην Ισπανία.

 

Ο KΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
Ο Κολοσσός φιλοδοξεί να βρεθεί ξανά στα πλέι οφ της Basket League, μετά την περσινή εξαιρετική πορεία και την 7η θέση στην τελική βαθμολογία. Ο Ηλίας Καντζούρης παραμένει στην τεχνική ηγεσία των θαλασσί, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να αποτελεί τον... άνθρωπό του εντός παρκέ. Ο πολύπειρος γκαρντ ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Ρόδου, διατηρώντας παράλληλα την ιδιότητα του αρχηγού. Από το περσινό ρόστερ συνεχίζει επίσης ο Σωτήρης Μπιλλής. Από εκεί και πέρα, ο Κολοσσός έκανε ιδιαίτερα σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, κάνοντας αίσθηση με την απόκτηση του -επί σειράς ετών NBAer- Τάι Λόσον και του -πρώην παίκτη του Ολυμπιακού- Κιμ Τιλί. Στη Ρόδο μετακόμισε επίσης ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μετά από εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κολοσσό υπέγραψαν οι Σον Μίλερ, Κένι Γουίλιαμς, Στέφαν Μομίροφ, Μπλαζ Μέσιτσεφ, Διαμαντής Σλαφτσάκης, Νίκος Καμπούρης, Μανώλης Χατζηδάκης και Στέργιος Πράπας.

 

ΣΤΙΣ 16:30 ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ
Μισή ώρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα γίνει το εναρκτήριο τζάμπολ στο αυριανό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για την πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ των ανδρών, όπως γνωστοποίησε χθες ο ΕΣΑΚΕ, ανακοινώνοντας το αγωνιστικό και πρόγραμμα της 1ης ημέρας. Η αναμέτρηση ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αρχίσει στις 17:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ωστόσο ο ΕΣΑΚΕ μετέθεσε κατά 30 λεπτά την έναρξή της, προκειμένου να υπάρχει χρονική απόσταση τεσσάρων ωρών με την ώρα που θα αρχίσει το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική της Super League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Basket League που ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
Νεάπολης 17:00 Λάρισα-Κολοσσός Ρόδου Φούφης-Συμεωνίδης-Αγραφιώτης Ιωάν. (Βαρνάς)
ΠΑΟΚ 17:00 ΠΑΟΚ-Λαύριο
Α. Παπανδρέου 20:00 Περιστέρι-Προμηθέας Πάτρας
ΑΥΡΙΟ
ΣΕΦ 16:30 Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Περιβόλας 17:00 Απόλλων Π.-Ιωνικός Ν.
Αλεξάνδρειο 20:00 Άρης-Παναθηναϊκός

 

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ο ΕΣΑΚΕ θα τιμήσει τη μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του στις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς ανακοίνωσε χθες ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον σπουδαίο Σέρβο τεχνικό πριν από την έναρξη των αναμετρήσεων του Σαββατοκύριακου για την πρεμιέρα της νέας σεζόν στην Basket League. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου έχει ως εξής: «Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ πριν την έναρξη των αναμετρήσεων της 1ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντούσαν Ίβκοβιτς που «έφυγε» από τη ζωή στις 16 του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Η είδηση της απώλειας του «Ντούντα» σκόρπισε τη θλίψη στους φίλους του μπάσκετ σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα στην οποία ο εκλιπών εργάστηκε ως προπονητής για σχεδόν 14 χρόνια σε πέντε συλλόγους. Τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό σε δύο διαφορετικές περιόδους».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass