Πεζοπορία και περιπλάνηση στον Όλυμπο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ERASMUS

Δημοσίευση: 18 Νοε 2020 20:20

Το να αθλείσαι, να περνάς όμορφα τη μέρα σου με μια βόλτα στη φύση, να γνωρίζεις καινούρια μέρη και καινούριους ανθρώπους, καθώς και τον πολιτισμό της χώρας σου είναι από τα κυριότερα αγαθά που προσπαθεί να προσφέρει στους φοιτητές του εν μέσω

πανδημίας το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Με μονοήμερη Εκπαιδευτική Άσκηση πεζοπορία στον Όλυμπο για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021 οι φοιτητές/τριες του Erasmus είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ομορφιά του Ολύμπου.
Η ανάβαση ξεκίνησε από το 14ο χιλιόμετρο στο Λιτόχωρο-Πριόνια στην τοποθεσία Γκορτσιά, με πεζοπορία τριών ωρών στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα, διάλειμμα για λίγη ξεκούραση και επιστροφή στη θέση Γκορτζιά. Υπέροχη διαδρομή μέσα στο δάσος, με σημεία επιβλητικής θέας. Η διαδρομή εξελίχθηκε με αρκετές στάσεις για ξεκούραση και ενημέρωση / ξενάγηση για την ιστορία του μυθικού μας βουνού, καθώς και τη χλωρίδα, πανίδα και γενικότερη οικολογία της περιοχής. Η ανάβαση έγινε με χαλαρούς ρυθμούς, σε καλογραμμένο μονοπάτι, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του βουνού. Ο Όλυμπος, το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας είναι συνυφασμένος στενά με τη μυθολογία, αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση να ανακαλύψουμε τη μαγεία του και να συλλέξουμε καταπληκτικές εικόνες!
Οι φοιτητές που συμμετείχαν έζησαν τη μοναδική αυτή εμπειρία καθώς θαύμασαν το μαγευτικό τοπίο με πλούσια βλάστηση και το δάσος με τις οξιές.
Σκοπός των υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι να διοργανώνει για όλους τους φοιτητές/ριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φοιτητές/ριες του ΕRASMUS και τα μέλη μονοήμερες εκπαιδευτικές αθλητικές δραστηριότητες στη φύση (Rafting, πεζοπορίες, αναρρίχηση, χιονοδρομίες , κανό καγιάκ). Oι υπαίθριες δραστηριότητες κινητικής αναψυχής έχουν αθλητικό, ψυχαγωγικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass