Auto moto

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2020 15:00
WRC: Safari Rally 16-19 Ιουλίου; WRC: Safari Rally 16-19 Ιουλίου;

Μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να έχει πατήσει φρένο μέχρι νεωτέρας, ωστόσο οι διοργανωτές του WRC προσπαθούν να οργανώσουν τη συνέχεια της σεζόν.

Η τελευταία αναβολή ήταν αυτή του Speed Agro Rally Argentina που ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις 23-26 Απριλίου με επίκεντρο τη Βίγια Κάρλος Παζ, με τους περιορισμούς που έχει θέσει η κυβέρνηση της χώρας να καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του παρά μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες του χρόνου.

Όμως παγκοσμίως οι περιορισμοί διαρκώς αυξάνονται, ειδικά στην Ευρώπη που φαίνεται να έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη ήπειρος από την πανδημία του κορονοϊού. Πράγμα που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη διεξαγωγή και των δύο επόμενων γύρων του φετινού πρωταθλήματος.

«Στόχος μας είναι πλέον να παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και τους περιορισμούς που θέτει κάθε χώρα. Στόχος είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ράλι φέτος, είτε στην ημερομηνία που είναι προγραμματισμένα, είτε -όπου αυτό είναι εφικτό- σε νέες ημερομηνίες», είπε εκπρόσωπος του WRC Promoter.

Κοιτώντας πιο μακριά στο καλεντάρι, το Safari Rally θα λάβει χώρα στις 16-19 Ιουλίου.

 

------------

Mugello σήμερα

Ναι, αλλά εικονικά

2MUGELLO SHMERA

Το πρώτο virtual race στην ιστορία του, διοργανώνει το MotoGP - μετά τη διακοπή των αγώνων λόγω κορονοϊού - με τη συμμετοχή κορυφαίων αναβατών παγκοσμίως, που θα διαγωνιστούν στην πίστα του Μουγκέλο, εικονικά. Το μοναδικό αυτό θέαμα, θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV, σήμερα Κυριακή 29 Μαρτίου στις 16.00.

Στο virtual race του Moto GP θα συμμετάσχουν οι Μαρκ και Άλεξ Μάρκεθ (Repsol Honda Team), Μάβερικ Βινιάλες (Monster EnergyYamaha MotoGP), Αλέις Εσπαργκάρο (Aprilia Racing Team Gresini), Άλεξ Ρινς και Zοάν Μιρ (Team Suzuki Ecstar), Φάμπιο Κουαρταράρο (Petronas Yamaha SRT), Ίκερ Λεκουόνα και Μιγκέλ Ολιβέιρα (Red Bull KTM Tech 3) και Φραντσέσκο Μπανιάια (Pramac Racing).

Οι κορυφαίοι αναβάτες θα διαγωνιστούν στο επίσημο video game του MotoGP, της Μilestone, στο Autodromo Internazionale del Mugello, όπου βάσει του αρχικού προγραμματισμού θα διεξαγόταν την Κυριακή 31 Μαΐου ο τέταρτος αγώνας της φετινής σεζόν. Η εικονική αναμέτρηση περιλαμβάνει έξι γύρους, που θα ακολουθήσουν τις πεντάλεπτες κατατακτήριες δοκιμές, που θα αποφασίσουν τη θέση του κάθε αναβάτη στην εκκίνηση του αγώνα.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε περιγραφή Δημήτρη Διατσίδη στο COSMOTE SPORT 5HD.

 

------------

F1: Η ζημιά…

F1 H ZHMIA

H Formula 1 έχει δεχθεί πολύ μεγάλο χτύπημα από την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, με τους πρώτους οκτώ αγώνες της σεζόν να έχουν ήδη αναβληθεί ή ματαιωθεί.

Ο CEO του σπορ, Chase Carey, έκανε σε ανακοίνωσή του λόγο για προσπάθεια να προγραμματιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες καλεντάρι με 15-18 Grand Prix, αριθμός αρκετά μειωμένος από τα 22 προγραμματισμένα Grand Prix για το 2020.

Κι ενώ όλοι μετρούν απώλειες από τα παραπάνω, ο ισχυρός άνδρας του προγράμματος Formula 1 της Red Bull, Dr Helmut Marko, έκανε μία εκτίμηση των χρημάτων που ουσιαστικά θα χαθούν αν δεν γίνουν πέντε από τους προγραμματισμένους αγώνες.

«Όλες οι ομάδες πλέον θα έχουν απώλεια εισοδημάτων. Αν ακυρωθούν συνολικά πέντε αγώνες, θα χαθούν 100 εκατομμύρια», είπε ο Marko στην Österreich.

Ωστόσο, μέρος αυτής της απώλειας μπορεί να καλυφθεί από την άμεση αντίδραση της κορωνίδας του μηχανοκινήτου αθλητισμού και της FIA, που αποφάσισαν να μετατοπιστούν οι θεμελιώδεις αλλαγές κανονισμών για το 2020. «Τώρα θα έχουμε σταθερότητα στους κανονισμούς, τα έξοδα μπορεί να περιοριστούν σημαντικά και η μεγάλη αλλαγή που τώρα θα αφορά στο 2022, να γίνει με κόστη κάτω κι από το budget cap», τόνισε ο Marko.

Προς το παρόν, με τα Grand Prix Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Αζερμπαϊτζάν να έχουν αναβληθεί και εκείνο του Μονακό να έχει οριστικά ματαιωθεί, πρώτο στη λίστα του θεωρητικού προγράμματος είναι αυτό του Καναδά στις 14 Ιουνίου. Ωστόσο, αναμένεται να έχουμε και εκεί κακά μαντάτα.

Τι έχουμε πιο μετά στη λίστα; Το Grand Prix Γαλλίας στις 28 Ιουνίου και αυτό της Αυστρίας στις 5 Ιουλίου. Αγώνας που γίνεται στην έδρα της αυστριακής εταιρείας, το ανακαινισμένο Red Bull Ring. Και προς το παρόν, το πλάνο είναι να γίνει κανονικά, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο 76χρονος: «Όλο το πλάνο μας στο μέτωπο του marketing υποτίθεται πως θα ξεκινούσε στα μέσα Μαΐου και προς το παρόν δεν έχει αλλάξει».

 

----Οδηγός----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass