Προβληματισμός για την επόμενη ημέρα

*ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ *ΣΤΟ «ΕΡΓΑΝΗ» ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΣΛ *Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ «ΜΑΞΙΛΑΡΙ» ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2020 22:03

Πρωτόγνωρη και δύσκολη στη διαχείριση, παγκοσμίως, είναι η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού. Οι πολίτες είναι αναγκασμένοι, σε κάθε σημείο του πλανήτη, να εξοικειωθούν με καινούργια δεδομένα διαβίωσης που δημιουργούν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Περιορισμός στην ελευθερία κινήσεων, στην εκ του σύνεγγυς συναναστροφή, σε αρκετές περιπτώσεις στην επαγγελματική τους δράση και όλα αυτά μέσα από το πρίσμα των οικονομικών επιπτώσεων.
Στο ίδιο πνεύμα εντάσσεται και ο αθλητισμός, επαγγελματικός και ερασιτεχνικός, με τα μέλη του «μουδιασμένα», αλλά ταυτισμένα με την υιοθέτηση των απαιτούμενων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορνονοϊού.
Η επόμενη ημέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους. Το ίδιο ισχύει και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού. Θα υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα από κει που σταμάτησαν και να ολοκληρωθούν ή θα ισχύσει κάτι άλλο;
Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί πολλούς από τους ανθρώπους του τοπικού ποδοσφαίρου (παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές) και αρκετοί από αυτούς προσπαθούν να μάθουν πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα.
Όπως επισήμανε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης «σχεδόν σε καθημερινή βάση αρκετοί παράγοντες επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί μου για να με ρωτήσουν τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα. Φυσικά στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει. Εκείνο που προέχει είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου και η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού» τόνισε ο κ. Μπουχλαριώτης και πρόσθεσε:
«Δεν σκεφτόμαστε προς το παρόν το τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα. Αυτό που ευχόμαστε είναι να περάσει η πανδημία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει, λαμβάνοντας υπόψη και τις οδηγίες από τα αρμόδια όργανα».
*Οι αγωνιστικές εκκρεμότητες στα τοπικά πρωταθλήματα και το κύπελλο είναι οι εξής:
Στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ εκκρεμούν έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, συν έξι επιπλέον αγωνιστικές για τα πλέι οφ και πλέι άουτ που θα ακολουθήσουν.
Στην Α1 ΕΠΣΛ απομένουν οκτώ αγωνιστικές σε 1ο και 2ο όμιλο αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και η περίπτωση αγώνα ή αγώνων μπαράζ για την παραμονή.
Στη Β’ ΕΠΣΛ εκκρεμούν επτά αγωνιστικές. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας θα ακολουθήσουν οι αγώνες μπαράζ για άνοδο.
Επιπροσθέτως υπάρχουν οι εκκρεμότητες στα πρωταθλήματα υποδομής και το κύπελλο ΕΠΣΛ, το οποίο βρίσκεται στην ημιτελική φάση. Μέχρι τώρα έχει διεξαχθεί ο α’ ημιτελικός ανάμεσα σε Φαλανιακό και ΠΟΕ και απομένει ο επαναληπτικός, καθώς επίσης και οι δύο αγώνες του ζευγαριού Μακρυχώρι-Οικονόμος Τσαριτσάνης, αλλά και ο τελικός της διοργάνωσης.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού αγγίζουν και την ΕΠΣΛ, τα έσοδα της οποίας είναι μηδενικά από τη στιγμή που ανεστάλησαν όλες οι λειτουργίες της. Σχετικά με τις αποζημιώσεις των υπαλλήλων της ΕΠΣΛ (σ.σ. σ’ αυτούς υπάγεται και ο Ενωσιακός προπονητής) ο κ. Μπουχλαριώτης υπογράμμισε ότι αφενός έχουν πληρωθεί μέχρι της 15 Μαρτίου και αφετέρου έχουν δηλωθεί στο "ΕΡΓΑΝΗ" και ως εκ τούτου για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα θα λάβουν την επιχορήγηση των 800 ευρώ όπως προβλέπεται. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ επισήμανε ότι ως αποτέλεσμα της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών από την παρούσα διοίκηση, είναι να υπάρχει «μαξιλάρι» ασφαλείας στο ταμείο της Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιεσδήποτε δύσκολες καταστάσεις προκύψουν.
Αναφορικά με τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να τονισθεί ότι ως νομικά πρόσωπα, αρχικά με βάση της δραστηριότητα που είχαν, ήταν να πάρουν λεφτά, αλλά με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Ωστόσο όσα ερασιτεχνικά σωματεία απασχολούν προσωπικό (υπάλληλοι, προπονητές κ.λπ.) είχαν τη δυνατότητα να μπουν στην εφαρμογή να κάνουν την αίτηση και να επιδοτηθεί το προσωπικό τους με το βοήθημα 800 ευρώ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass