ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ: ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ!

Ο κορονοϊός τους σήκωσε από τον… καναπέ

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΟ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΝΑΙ ΕΞΩ - ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΤΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΝ - ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 22:14

«Η ελληνική κοινωνία είναι η πιο παράδοξη και δεν το κατάλαβα τώρα αλλά πριν 30 χρόνια όταν σαν παίκτης της ΑΕΛ κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και μετά από τρεις μήνες άρχισε η εσωστρέφεια.

Πριν τα κρούσματα του κορονοϊού παρακαλούσαμε τον κόσμο να σηκωθεί από τους καναπέδες και να αθληθεί, ενώ τώρα όλοι θέλουν να βγούνε από το σπίτι και να αθληθούν».
Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του αντιδημάρχου Καθημερινότητας του Δήμου Λαρισαίων Γιάννη Αλεξούλη, ο οποίος στέκεται σε δύο περιστατικά που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό. Τις καταστροφές που γίνονται στα πολυμορφικά γήπεδα του Δήμου Λαρισαίων και στη συνέχεια στη νυχτερινή άθληση στα όργανα γυμναστικής του Δήμου.
Για τους βανδαλισμούς αναφέρει: «Ο Δήμος Λαρισαίων ήταν από τους πρώτους Δήμους που πήρε μέτρα για την υγεία των πολιτών με απόφαση του δημάρχου Αποστόλη Καλογιάννη και ένα εξ αυτών ήταν το κλείσιμο των αθλητικών χώρων ώστε να μην υπάρχει  κόσμος που να έρχεται σε επαφή.
Κλείσαμε λοιπόν τα πολυμορφικά γήπεδα μαζί με όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι τραγικό. Έχουμε καταγγελίες, τις οποίες ερευνούμε και δεν υιοθετούμε προς το παρόν, ότι γονείς και παιδιά βρίσκονται μέσα στο πολυμορφικά γήπεδα αφού προηγουμένως έχουν κόψει τις σήτες και παραβίασαν τις κλειδαριές.  Υπάρχουν και προτάσεις καταγγελιών για εφήβους.
Εμείς δεν έχουμε κλείσει τα γήπεδα για να απαγορεύσουμε τον αθλητισμό στον κόσμο αλλά για να προστατευτεί  η υγεία των πολιτών.        
Αυτό δεν έγινε κατανοητό. Στην Ιταλία, το Μπέργκαμο που είναι μια πόλη λίγο μικρότερη από τη Λάρισα μετράει εκατοντάδες θύματα. Αυτό πρέπει να προσέξουμε. Να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Αν δεν έρθει στον διπλανό σου ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος μια καταστροφής. Όταν είχε τον Δεκέμβριο το πρόβλημα η Κίνα εμείς κάναμε όμορφα Χριστούγεννα,  ενώ η Ουχάν ήταν νεκρή πόλη. Εμείς κάναμε σχέδια για το μέλλον, ενώ άλλοι πάλευαν για την επιβίωση».
*Τα γήπεδα επισκευάστηκαν με ταχύτατους ρυθμούς…
«Επιβαλλόταν να γίνει αυτό γρήγορα γιατί όσο υπήρχαν σπασμένες κλειδαριές και καταστραμμένες  σήτες έμπαινε κόσμος, ενώ τώρα δεν θα μπαίνουν γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι τα γήπεδα έχουν κλείσει. Προσπαθούμε να περιορίσουμε τα κρούσματα του κορονοϊού με οποιοδήποτε τρόπο μας υποδεικνύουν οι ειδικοί».   
*Επίσης βλέπουμε πολλοί δημότες να κάνουν νυχτερινή γυμναστική στα όργανα που κατασκεύασε ο Δήμος δίπλα από την κοίτη του Πηνειού…
«Η αστυνομία άρχισε να φωνάζει στους πολίτες να φεύγουν από προχθές το βράδυ αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν μερικοί  ότι ο ιός είναι αερόβιος, βρίσκεται δηλαδή στον αέρα και μπορεί να τον εισπνεύσει οποιοσδήποτε. Στα όργανα γυμναστικής είναι ακόμα χειρότερα γιατί αν κάποιος πιάσει ένα όργανο γυμναστικής και έχει τον ιό τον μεταφέρει σε ένα άλλο άνθρωπο και αυτός σπίτι του, στην οικογένειά του».
Όσο για τον ίδιο και τα μέτρα προστασίας που παίρνει μας λέει: «Ο Δήμος έχει πάρει μέτρα για όλους και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Κάποιοι έχουμε επιλέξει να πηγαίνουμε στα γραφεία μας και να ενημερωνόμαστε άμεσα από τις υπηρεσίες. Καλή η τηλεματική αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να γίνουν με αυτή όλες οι δουλειές και περισσότερο η ανθρώπινη παρουσία. Πηγαίνω και στο γραφείο και στους αθλητικούς χώρους δίνοντας τη μάχη κατά του κορονοϊού».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass