Εγραψε ιστορία ο ΠΟΕ

* ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣΛ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ 48ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟ ΜΕ 7-6 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (0-0 κ.α., παρ.) * MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΟΕ ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 22:35

Ιστορικές στιγμές ζει από χθες η ομάδα του ΠΟΕ, η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά από την ίδρυσή της το κύπελλο ΕΠΣΛ, κερδίζοντας στον χθεσινό 48ο τελικό του θεσμού τον Δαμασιακό με 7-6 στα πέναλτι (0-0 κ.α., παρ.).

Έτσι η ομάδα του Ζήση Ζιάγκα τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα δώσει το «παρών» στο κύπελλο Ελλάδος. MVP του φετινού τελικού αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας του ΠΟΕ Γούπος, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι. Συνολικά για την ανάδειξη του νικητή χρειάστηκε να χτυπηθούν 18 πέναλτι (στα δέκα πρώτα πέναλτι -πέντε για κάθε ομάδα- οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι 4-4). Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο, ο κόσμος κατέκλυσε το γήπεδο Φιλιππούπολης -περί τους 2.000 φιλάθλους παρακολούθησαν την αναμέτρηση- ενώ τον χθεσινό τελικό τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος συνοδευόμενος από τον ταμία της Ομοσπονδίας κ. Π. Λασκαράκη.

ΦΤΩΧΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Οι δύο ομάδες έπαιξαν με πάθος και δύναμη για τη νίκη αφού τόσο για τον τυπικά γηπεδούχο ΠΟΕ όσο και για τον Δαμασιακό, η κατάκτηση του τροπαίου θα ήταν η πρώτη στην ιστορία τους. Στο πρώτο μέρος ο ΠΟΕ ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας και κινήθηκε πιο επιθετικά χωρίς ωστόσο να μπορέσει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να βρει διαδρόμους. Σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος ήταν φτωχό σε φάσεις με τον ΠΟΕ να γίνεται απειλητικός σε τρεις φάσεις. Στο 30’ όταν το δυνατό σουτ του Ματούλα απέκρουσε με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ ο Μιγδάνης, στο 36’ όταν ο Καλύβας μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά αλλά η παράλληλη σέντρα που επιχείρησε κατέληξε στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 41’ ήταν η πιο χαρακτηριστική στιγμή για τον ΠΟΕ όταν ο Μάντζαρης ευνοήθηκε από ασθενή απόκρουση του Μιγδάνη, σούταρε από πολύ κοντά αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Μπακαΐμη πάνω στη γραμμή και απομακρύνθηκε.

ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Το δεύτερο μέρος αν και διεξήχθη υπό βροχή είχε πιο αμφίρροπη εξέλιξη. Ο Δαμασιακός μπήκε δυνατά και μόλις στο 46’ σημειώθηκε η πρώτη αμφισβητούμενη φάση όταν ο Φούντας δέχθηκε μαρκάρισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή, έπεσε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος τον «κιτρίνισε» για «θέατρο» παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου του Δαμασιακού. Στο 65’ ήταν η σειρά του ΠΟΕ να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι όταν σε προσπάθεια του Καλύβα μέσα στη μεγάλη περιοχή η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυνομένου που έκανε τάκλιν, αλλά ο κ. Μπουμαρσόπουλος έκρινε ότι δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι. Στο 72’ ο Δαμασιακός απείλησε, όταν το φάουλ του Μουσιάρη έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Γούπος, ενώ στο 90’+2’ ο Μάντζαρης με σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδυναμία των αμυνομένων να απομακρύνουν τον κίνδυνο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Φτωχή σε συγκομιδή φάσεων η παράταση του τελικού, με τον ΠΟΕ να έχει δύο αξιόλογες στιγμές, την πρώτη στο 105’ όταν μετά από ωραία ενέργεια και παράλληλη σέντρα του Ματούλα, ο Παναγιώτου με σουτ πάνω στην κίνηση ήταν άστοχος και τη δεύτερη στο 120’+1’ όταν ο Ματούλας μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, σούταρε, αλλά ο Μιγδάνης είχε κλείσει καλά τη γωνία του.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο ΠΟΕ ξεκίνησε τη διαδικασία των πέναλτι με τον Λαγό να γράφει το 1-0. Ο Τσιάλτας ισοφάρισε σε 1-1, ο Σουγλής έγραψε το 2-1, για να φτάσουμε στον Λούτσο ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γούπο. Έτσι ο ΠΟΕ με το γκολ του Συνάπαλου που ακολούθησε πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων 3-1. Ο Μιγδάνης μείωσε σε 3-2, ο Πετάνι έγραψε το 4-2, ενώ ο Μουσιάρης μείωσε σε 4-3. Στη συνέχεια ο Παναγιώτου δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς ο Μιγδάνης απέκρουσε διατηρώντας το 4-3, ενώ ο Ιωαννίδης ισοφάρισε σε 4-4. Ο ΠΟΕ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Νταμπώση (5-4), για να ισοφαρίσει σε 5-5 ο Ντόκος. Στο επόμενο πέναλτι ο Λαγιοκάπας έστειλε την μπάλα άουτ κι έτσι το 5-5 διατηρήθηκε, όμως ο Δαμασιακός δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να πάρει τη νίκη αφού ο Φούντας ήταν κι αυτός άστοχος (άουτ). Ο Ματούλας έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΟΕ (6-5), ο Αμπατζίδης ισοφάρισε σε 6-6 και ο Καραγκούνης έκανε το 7-6 για τον ΠΟΕ. Το 18ο κατά σειρά πέναλτι κλήθηκε να εκτελέσει ο Λέτσιος. Ο τερματοφύλακας Γούπος έπεσε σωστά, απέκρουσε την μπάλα, το 7-6 διατηρήθηκε και ο ΠΟΕ πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου. *** Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουμαρσόπουλος (πολύ καλός) με βοηθούς τους κ. Στάικο και Πατέτσιο (επίσης πολύ καλοί). Επιπρόσθετοι διαιτητές ήταν οι κ. Ι. Ντελέζος και Αντωνίου και 4ος διαιτητής ο κ. Καρακώστας. Όλοι οι διαιτητές προσέφεραν την αμοιβή τους στο ταμείο αρωγής της ΕΠΣΛ. Παρατηρητές αγώνα ήταν οι κ. Δημησιάνος και Κωστόπουλος. ΠΟΕ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας (81’ Λαγιοκάπας), Νταμπώσης, Σουγλής, Λαγός, Συνάπαλος, Καλύβας, Μάντζαρης (101’ Παναγιώτου), Μπαρλαγιάννης (67’ Πετάνι), Ματούλας, Καραγκούνης. ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Μιδγάνης, Ιωαννίδης, Ντόκος, Γεωργατζιάς (110’ Λέτσιος), Μπακαΐμης, Δούκας, Νάτσης (46’ λ.τ. Τσιάλτας), Μουσιάρης, Λούτσος, Λόλας (85’ Αμπατζίδης), Φούντας.

Ζ. Ζιάγκας: Ανταμείβονται οι κόποι των παιδιών

Χαρούμενος για την ιστορική κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΛ δήλωσε ο τεχνικός του ΠΟΕ Ζήσης Ζιάγκας ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Ξεκινήσαμε 30 Ιουλίου μ’ αυτά τα παιδιά, ζητώντας πολλές φορές πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που μπορούσαν να δώσουν για να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο. Νομίζω ότι ανταμείβονται οι κόποι αυτών των παιδιών γιατί έκαναν τεράστιες θυσίες και σ’ αυτά τα παιδιά αφιερώνω το κύπελλο όπως και στον πρόεδρο κ. Χατζηβασίλη που ματώνει συνέχεια. Παρά τους 17 βαθμούς διαφορά που είχαμε στο πρωτάθλημα με τον Δαμασιακό δεν νομίζω ότι αυτή η διαφορά φάνηκε. Έγινε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Στο α’ μέρος είχαμε την υπεροχή, αλλά στην επανάληψη ο αντίπαλός μας ισορρόπησε την κατάσταση. Έτσι πήγαμε στη διαδικασία των πέναλτι και ο πιο τυχερός πιστεύω κέρδισε. Είναι άδικο για την ομάδα που έχασε κατ’ αυτόν τον τρόπο γιατί θα μπορούσε να συμβεί και σε μας. Τους εύχομαι τα καλύτερα του χρόνου». *** Συγκινημένος δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΟΕ κ. Χατζηβασίλης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ συγκινημένος, η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά για να κατακτήσει αυτό το κύπελλο. Ευχαριστώ τον φίλαθλο κόσμο της Ελασσόνας για τη συμπαράστασή του. Συγχαρητήρια στην ΕΠΣΛ και τον πρόεδρο κ. Μπουχλαριώτη για την άψογη διοργάνωση και στον Δαμασιακό γιατί ήταν άξιος αντίπαλος». *** Ο MVP του τελικού Κώστας Γούπος δήλωσε με τη σειρά του: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε εμείς. Στα πέναλτι συνήθως είναι και θέμα τύχης, αλλά δεν είναι μόνο σήμερα, είναι όλη η χρονιά. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θα το πανηγυρίσουμε. Συγχαρητήρια και στον Δαμασιακό, είναι μία πολύ καλή ομάδα». *** Τέλος ο προπονητής του Δαμασιακού, Δημήτρης Μπουκουβάλας είπε: «Συγχαρητήρια στον ΠΟΕ, αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου. Πιστεύω ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και δικαιούμασταν να είμαστε εμείς οι κυπελλούχοι. Φτάσαμε τόσο κοντά για ένα πέναλτι που βγήκε λίγο άουτ».

Ε. Γραμμένος: Το λαρισαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη διοργάνωση αλλά και την αγωνιστική εικόνα του τελικού κυπέλλου δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γραμμένος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το παιχνίδι. Κατ' αρχήν θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΠΣΛ για τη διοργάνωση, ήταν άψογη απ’ όλες τις πλευρές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της κάθε ομάδας για έναν τελικό που μας άφησε όλους πάρα πολύ ευχαριστημένους. Πιστεύω ότι το λαρισαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης υπογράμμισε: «Ήταν μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου αν και μας τα χάλασε λίγο ο καιρός. Ήταν όμως ένας συναρπαστικός τελικός και κέρδισε ο πιο τυχερός. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο που μας τίμησε με την παρουσία του».

Τιμητικές βραβεύσεις στο ημίχρονο του τελικού

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του χθεσινού 48ου τελικού κυπέλλου η ΕΠΣΛ προχώρησε σε μία σειρά βραβεύσεων. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός -την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος- για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μέσω της ανακατασκευής γηπέδων στον νομό, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης -από τον ταμία ΕΠΟ Περικλή Λασκαράκη- για την προσφορά του στο τοπικό ποδόσφαιρο ειδικά μέσω της παραχώρησης δημοτικής έκτασης για την κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου, το στέλεχος της Περιφέρειας κ. Δημότσιος –την απονομή έκανε ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Π. Μπανιάς και ο Λαρισαίος διαιτητής Δημήτρης Γκάγκας –από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτη- για την ολοκλήρωση της ευδόκιμης παρουσίας του σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Τέλος ο Ερασιτέχνης Απόλλωνας διά του προέδρου του και δημοτικού συμβούλου κ. Τερζούδη βράβευσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό για τη συμβολή του στη βελτίωση του γηπέδου Φιλιππούπολης.

Παραλειπόμενα και άλλα

*Ο ΠΟΕ γίνεται πλέον ο 25ος σύλλογος του νομού που κατακτά το κύπελλο ΕΠΣΛ. *Πριν την έναρξη του χθεσινού τελικού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των προσφάτως αποβιωσάντων Νίκου Χασιώτη (άλλοτε προέδρου του Δαμασιακού) και Νίκου Ιωαννίδη (επί σειρά ετών διαιτητή, τόσο στα τοπικά όσο και στα εθνικά πρωταθλήματα). *Σε επίπεδο προέδρων Ενώσεων το «παρών» χθες στο γήπεδο Φιλιππούπολης έδωσαν οι πρόεδροι των ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Σκάρλος, Τρικάλων κ. Μπουτζιώλης, Φθιώτιδας κ. Σακελλάρης, Πιερίας κ. Τόκας και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας κ. Διαμαντίδης. *Την απονομή του κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα του ΠΟΕ έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γραμμένος και τα μετάλλια στους παίκτες της ομάδας απένειμε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου. *Το κύπελλο στον Δαμασιακό απένειμε ο σύμβουλος της ΕΠΣΛ κ. Ιωαννίδης και τα μετάλλια στους παίκτες ο δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου και σύμβουλος της ΕΠΣΛ κ. Νταβαρούκας. *Την απονομή στον MVP του τελικού Κώστα Γούπο έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παιδής, ενώ τα μετάλλια στους διαιτητές απένειμε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης. *Το «παρών» στο χθεσινό τελικό μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Λάρισας. κ. Κατσιαντώνης, το στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χατζηλάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κωσταρόπουλος, Τερζούδης, Γιαννακόπουλος, Τσακίρης, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Χατζούλης, ο πρόεδρος του ΣΠΠΛ κ. Νεμπεγλέρας με μέλη του Δ.Σ., παράγοντες ομάδων, προπονητές κ.ά. *Στο ημίχρονο της αναμέτρησης χόρεψαν τα κορίτσια από τη σχολή ρυθμικής του Προμηθέα. * Από πλευράς ΕΠΣΛ πλην των προαναφερομένων το «παρών» έδωσαν οι σύμβουλοι κ. Γρηγοριάδης, Αλατάς, Γκουτζαμάνης, Γκρίμπας, Καρακάσης, Καρκατσέλας, Λίταινας, Μπασαγιάννης και Τσακίρης, τα μέλη της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Λιόλιος και Βαλιώτης.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass