ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ

Το Hall of Fame έρχεται… Λάρισα

* Ο Κώστας Δήμου και ο Κώστας Ρήγας σε κοινή εμφάνιση!

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2015 9:40

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Τρεις Έλληνες έχουν πάρει θέση στο μουσείο του μπάσκετ της FIBA στο περίφημο Hall of Fame της Μαδρίτης που ιδρύθηκε το 2007 και αυτοί είναι ο Νίκος Γκάλης(μπήκε το 2007) ως μπασκετμπολίστας και ο Κώστας Δήμου(2010) με τον Κώστα Ρήγα(2013) ως διαιτητές του αθλήματος.

Οι δυο τελευταίοι που αποτελούν μορφές της διαιτησίας του αθλήματος θα βρίσκονται στη Λάρισα αύριο Δευτέρα για να παρευρεθούν στη σχολή καθηγητών διαιτησίας που διοργανώνει η ΟΔΚΕ στη θεσσαλική πρωτεύουσα(επιλογή του προέδρου της Λαρισαίου Ηλία Καφφέ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για την πρώτη σχολή καθηγητών διαιτησίας που γίνεται μετά από 15 χρόνια , αποτελεί ιστορικό γεγονός για το άθλημα του μπάσκετ στην Ελλάδα ενώ η παρουσία των δύο εξεχουσών προσωπικοτήτων της διαιτησίας της δίνει μια μοναδική αίγλη. Άλλωστε πάνε πολλά χρόνια που οι δυο άνδρες είχαν κοινή εμφάνιση και η προσφορά τους στη διαιτησία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Ο Κώστας Δήμου ήταν διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης, ο ένας από τους δυο ιδρυτές και μακροβιότερος πρόεδρος της ΟΔΚΕ και νυν επίτιμος πρόεδρός της. Ο Κ. Δήμου διαιτήτευσε εκατοντάδες αγώνες καλαθόσφαιρας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναδεικνυόμενος σε μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του χώρου. Το 1979 προχώρησε στην ίδρυση, μαζί με το Γιάννη Καραδημήτρη, της ΟΔΚΕ, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος επί μια ολόκληρη 20ετία.

Ο Κώστας Ρήγας (γεν. Αθήνα, 29 Μαρτίου 1944) έχει διαιτητεύσει πάρα πολλούς αγώνες διεθνών διοργανώσεων καλαθόσφαιρας από το 1977 όταν έλαβε το σχετικό σήμα της FIBA, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων 23 τελικούς. Διετέλεσε μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA και είναι υπεύθυνος διαιτησίας στην Ευρωλίγκα.

Κορυφαίες συμμετοχές: Ολυμπιακοί Αγώνες 1984, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 1986, Ολυμπιακοί Αγώνες 1992, Τελικοί Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης 1984, 1985, 1986 και 1991, Τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης 1989.

Ο Ηλίας Καφφές σχετικά με την εκδήλωση που θα γίνει στη Λάρισα τη Δευτέρα είπε: «Επιλογή της ΟΔΚΕ ήταν να κάνουμε τη σχολή καθηγητών διαιτησίας μπάσκετ στη Λάρισα με στόχο να τονώσουμε την ανάπτυξη του αθλήματος γιατί θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια το μπάσκετ έμεινε πίσω . Οι Λαρισαίοι απόλαυσαν ένα μοναδικό προνόμιο με δυο ομάδες στην Α1 εθνική κατηγορία, δίκαια την είχαν χαρακτηρίσει μπασκετικά Μπολόνια της Ιταλίας και ήταν κάτι μοναδικό. Τώρα θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει ομάδα στην Α1 εθνική. Ας δώσουμε λοιπόν κάποια κίνητρα…».

Στη σχολή καθηγητών διαιτησίας θα μετέχουν οι: Μιχελής Δημήτρης (Ορεστιάδα), Σαλαβός Σπύρος (Μυτιλήνη), Γκαρτζονίκας Βασίλης (Τρίκαλα), Θωμόπουλος Βενιαμίν (Χαλκιδική), Λιόντος Θανάσης (Άρτα), Δραγκιόγλου Γεώργιος(Σέρρες), ) Μανασής Χρήστος (Καρδίτσα), Μπακάλης Παναγιώτης (Δράμα), Ασλανίδης Χρήστος(Καβάλα), Τσούντσουρας Σπύρος ( Λάρισα), Κουκουλίτσιος Αθανάσιος (Λάρισα), Μπλέτσας Γιώργος (Χαλκίδα), Κουκουλεκίδης Στέλιος (Θεσσαλονίκη), Αρβανιτίδης Παναγιώτης (Θεσσαλονίκη), Κοκόρης Ανδρέας(Άργος), Κουνελές Δημήτρης (Ρόδος), Μαχαιριανάκης Μιχάλης (Ηράκλειο), 18)Ντίνος Λευτέρης( Αθήνα), Βορεάδης Λάζαρος (Αθήνα), Αφεντουλίδης Βασίλης (Αθήνα), Τσούλης Κώστας (Θεσσαλονίκη), Παπαδόπουλος Γιώργος (Θεσσαλονίκη).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass